Main menu

header

06-01-1de Elena Şerban

La 7 iulie, unul dintre cei mai mari cântăreţi italieni, Toto Cutugno, împlineşte 69 de ani. Născut în 1943, în provincia Massa, Salvatore Cutugno este autorul a peste 400 de melodii vândute în peste 100 de milioane de discuri din întreaga lume. Cutugno este singurul cantautor italian care a câştigat marele premiu la Eurovision.

 

Salvatore a venit pe lume într-o familie iubitoare de muzică. Tatăl său, subofiţer de marină, cânta la trompetă, iar mama avea o voce excelentă. Micul Toto a fost îndrumat de familie să cânte la mai multe instrumente. Graţie talentului său, la vârsta de doar 13 ani a ocupat locul al treilea la un concurs regional de muzică. Încet-încet, Toto s-a îndrăgostit de scenă, pe care nu a mai părăsit-o niciodată.

A devenit cunoscut în întreaga Italie şi apoi în toată lumea. Melodiile sale au fost cântate de-a lungul timpului de nume mari ca Joe Dassin, Dalida, Adriano Celentano, Mireille Mathieu sau formaţia Ricchi e Poveri. Printre melodiile cu care Cutugno a devenit celebru pe tot globul se numără „L’italiano (Lasciatemi cantare)” sau „Insieme” 1992.

În viaţa de familie, Toto e uşor... diferit. Cântăreţul este căsătorit de peste 41 de ani cu Carla, însă are un copil cu o altă femeie. Explicaţia acestei situaţii oarecum stranii este una simplă şi nefericită. Carla a pierdut şansa de a deveni mamă în urma unei sarcini extrauterine. Dorindu-şi foarte tare un copil, Toto a avut o relaţie de scurtă durată cu o tânără, Cristina, care în 1989 i-a dăruit cântăreţului copilul mult dorit. Totino Cutugno nu a moştenit pasiunea celebrului său tată pentru muzică.