Main menu

header

06-01-1de Cătălina Tăgârţă

Există două tipuri de oameni: cei care cred în întâmplări şi fenomene miraculoase, în clarviziune şi profeţii, şi cei care sunt cu totul împotriva acestora. Ce faci însă când ţi se întâmplă chiar ţie să ai viziuni, să fii „urmărit” de ele fără să le fi cerut, fără să-ţi fi dorit asta? Raluca Dubăşaru (foto), psiholog clinician şi parapsiholog, răspunde simplu: „Te obişnuieşti cu previziunile, cu gândul că nopţile îţi sunt secătuite de vise şi înlocuite cu previziunile de dimineaţă, iar resemnarea vine sigur şi uşor de acceptat când realizezi că toate astea sunt într-un scop nobil, şi anume de a-i ajuta pe alţii”. Când trebuie să facă o alegere dificilă, mulţi dintre oameni se adresează parapsihologului (cel care vede dincolo de prezent şi de aparenţe) pentru a afla răspunsuri pe care altcineva nu li le poate da.

Casele fără suflet sunt triste, n-au energie
Raluca a avut viziuni din primii ani de viaţă, însă la început îşi aminteşte că a dus o lungă luptă de inhibare. „Ţin minte că aveam o entitate, un «pitic» al meu, şi petreceam toată ziua cu el, într-un colţ de cameră. Entităţile casei trebuie să fie prezente, să fie impregnate de energii benefice, iar noi aveam o casă cu suflet”, ne-a povestit parapsihologul.
Există însă case fără suflet? Da. Potrivit specialistei Raluca Dubăşaru, casele fără suflet sunt triste, n-au energie, n-au feng-shui - cum se spune mai modern -, iar oamenii care trăiesc în ele simt asta şi nu le merge bine. De aceea, e bine să facem câteva măsurători în casă, să vedem dacă este ceea ce ne trebuie, iar dacă nu este să atragem energiile casei. „Se poate face în casă o curăţare energetică, anumite măsurători ale energiilor şi unele modificări, eventual se pot pune anumite cristale, ce vor reinstala starea de bine”, ne-a spus specialista.

„I-am sfătuit să dea apă de pomană”
Şi, pentru că poate părea greu de înţeles cum stă treaba cu aceste energii, Raluca ne-a povestit o întâmplare reală, la care a luat parte. „Acum câţiva ani am fost într-o delegaţie în ţară şi am rămas peste noapte la o cunoştinţă care avea o cameră liberă. Când am luat încăperea în primire am observat că pe bibliotecă şi pe canapea erau două arsuri. N-am zis nimic, dar oamenii au simţit nevoia să-mi spună: «Ne cerem scuze, dar, ştiţi, în camera asta se întâmplă lucruri ciudate, apar incendii din senin!». A doua zi dimineaţă am avut o premoniţie cu o fată care ardea în camera aceea. Când m-am trezit, i-am întrebat dacă ştiu ceva despre treaba asta. Oamenii nu ştiau nimic, aşa că au mers la preotul de la biserica din cartier să se intereseze. Omul era bătrân, dar, cu toate astea, şi-a amintit că, în acea casă, cu mulţi ani în urmă, a murit o fată într-un incendiu. Atunci i-am sfătuit pe acei oameni să meargă să dea apă de pomană în numele fetei, căci cu ce putea fi stins focul dacă nu cu apă?! După mult timp, când m-am reîntâlnit cu aceste cunoştinţe, mi-au spus că de-atunci n-au mai avut niciun incendiu în casă”, ne-a povestit parapsihologul.

„Verific dacă o încăpere e «curată» prin măsurători”
Pentru a verifica dacă o încăpere este „curată” se pot face măsurători cu ajutorul unei anse radiestezice sau al unui pendul, care conlucrează în egală măsură cu Universul. „Universul e format din informaţii pe suport energetic, suport pe care materia începe să se organizeze. Distanţa nu contează, informaţia e gând, iar ca să o îmbraci în suport energetic o rosteşti, numai aşa se poate concretiza. Eu am cochetat cu mai multe domenii, de la yoga până la ezoterie, radiestezie cu domnul Claudian Dumitriu - am fost eleva domnului Ovidiu Bojor, am făcut Reiki, terapie florală Bach, sunt atrasă de pietre şi cristale şi-mi place să le testez proprietăţile, am cochetat şi cu astrologia, dar cel mai bine fac parapsihologie: văd în viitor, am acces la vieţile anterioare. Însă poate ar fi bine să spun că nu fac asta decât dacă sunt invitată, nu pot intra «cu bocancii în vieţile oamenilor»”, a adăugat parapsihologul.

„E nevoie să se apeleze de urgenţă la «terapia prin iertare»”
Cine nu s-a gândit, măcar o dată, ce a fost într-o viaţă anterioară, de ce i s-a întâmplat un anumit necaz sau ce va fi în viitorul apropiat? Ei bine, dar oamenii nu apelează la parapsiholog doar pentru asta, ci şi pentru a obţine salvarea, vindecarea sufletului şi a trupului. „Vin la mine multe cupluri tinere şi mă întreabă: de ce nu ne înţelegem bine dacă suntem legaţi karmic? Păi tocmai asta e: multe din aceste relaţii trebuie să eşueze, pentru a se face aşa-numita «împăcare a neamurilor», fiindcă sunt suflete care se întâlnesc mereu şi mereu, în fiecare viaţă, ele se atrag, dar nu trebuie să fie împreună. E nevoie aşadar de o împăcare cu situaţia, de o renunţare la egou, lucru care e necesar şi în cazul problemelor cu şefii. Păi, dacă o persoană spune că a avut numai şefi cu care nu s-a înţeles, atunci oare problema nu este la ea, şi nu la şefi sau la cei din jur? Oare nu trebuie acea persoană să-şi schimbe comportamentul, să nu mai fie negativistă şi pesimistă? Doar ştim că negativismul ne îmbolnăveşte şi e nevoie să se apeleze de urgenţă la terapia prin iertare, numită mai nou Ho’oponopono”, ne-a spus aceasta.

„Eu pot da reţeta, dar nu o pot administra”
Aşa cum se spune că „Dumnezeu îţi dă, dar nu îţi bagă şi în traistă, la fel şi Raluca îi învaţă pe cei în suferinţă să meargă mai departe şi să se vindece, dar mai mult de atât nu are ce face. „A venit la mine mama unui băiat care era în comă. Mi-a lăsat fotografia sa, iar eu am început să «lucrez» pe ea. După câteva zile, omul a ieşit din comă şi a fost externat. I-am spus să îşi schimbe stilul de viaţă, vechile obiceiuri şi să o ia de la început, pentru că i se dăduse practic o nouă şansă, dar el şi mama sa n-au ascultat. Băiatul s-a întors în casa soţiei sale, unde au reînceput certurile şi stresul, a recăzut în suferinţă şi s-a dus. Ideea e că eu le pot da reţeta, dar nu le-o pot administra. Asta trebuie să o facă ei, personal”, a adăugat parapsihologul. Astăzi, a şti de ce ţi se întâmplă anumite lucruri e o condiţie a unei vieţi normale, cunoaşterea e singura modalitate de a ne îndrepta viaţa.

„Mulţumiţi zilnic lui Dumnezeu pentru darurile primite“

Potrivit specialistei, oamenii din ziua de azi au pierdut legătura cu natura, cu pământul, au pierdut rezonanţa armonică a universului, inimile noastre nu mai bat în acelaşi ritm cu ale lui. „Nu contează ce religie ai sau în ce crezi, poţi să crezi şi în extratereştri, ideea e să crezi în ceva. Doar atunci când inima ta va bate împreună cu Universul îl vei simţi pe Dumnezeu acolo unde e locul Lui, adică în tine. Numai atunci nu vom mai găsi lucruri rele şi vom cunoaşte starea Adamică”, a spus Raluca Dubăşaru. Aşadar, nu e suficient ca ea să vadă în viitor sau în trecut, nu e suficient să îşi folosească puterile de bioenergoterapeut sau parapsiholog dacă persoana pe care o ajută nu colaborează activ pentru repararea propriei vieţi. „A venit la mine mama unei fetiţe cu tetrapareză spastică. Micuţa avea mâna imobilizată, iar după 10 şedinţe de terapie m-a sunat maică-sa, plângând. Am crezut că se întâmplase ceva rău, dar ea a reuşit să-mi spună, printre suspine, că, la masă fiind, fetiţa nu avea linguriţă, şi nu a mai aşteptat să vină mama să îi dea, ci s-a întors, a întins mâna la sertar şi şi-a luat-o singură. Asta înseamnă puterea credinţei. De aceea, nu uitaţi să mulţumiţi zilnic lui Dumnezeu pentru toate darurile primite”, a adăugat aceasta.

„Nu contează ce religie ai sau în ce crezi, poţi să crezi şi în extratereştri, ideea e să crezi în ceva“ (Raluca Dubăşaru)