Main menu

header

07-01-1de Elena Şerban

Mariah Carey sau Whitney Houston sunt doar două dintre divele R&B pe care le-a întrecut în celebritate, dar şi în număr de albume vândute, Beyoncé Giselle Knowles. Cunoscută cu numele de scenă de Beyoncé, diva s-a născut la 4 septembrie 1981, în Houston, Texas. Părinţii săi sunt Matthew Knowles şi Tina Beyincé Knowles. Solista, care mai are o soră, Solange, a fost botezată Beyoncé după numele de familie al mamei sale.

Beyoncé a intrat în atenţia iubitorilor muzicii pe când făcea parte din trupa Destiny’s Child, formaţia de fete cu cele mai mari vânzări din istorie. Convinsă că se va decurca şi solo, Beyoncé a lansat în 2003 primul ei album, „Dangerously in love”. Aşteptările sale s-au confirmat, iar albumul a devenit unul dintre cele mai mari succese comerciale ale anului. Au urmat alte albume de mare succes cu care cântăreaţa a câştigat numeroase Premii Grammy.

Datorită frumuseţii sale, nu a trecut multă vreme până când Beyonce a fost curtată de lumea filmului. Knowles a debutat în „Carmen: A Hip Hopera”, realizat de MTV în anul 2001. În 2002, a interpretat rolul lui Foxxy Cleopatra în filmul „Austin Powers in Goldmember”. Producţia a devenit un succes uriaş, cu încasări de peste 300 de milioane de dolari. La scurt timp, artista a început colaborarea cu interpretul de muzică rap Jay-Z. În perioada acestei colaborări, între cei doi s-a înfiripat o frumoasă poveste de dragoste care a culminat cu căsătoria lor din 2008, iar în ianuarie 2012 s-a născut primul lor copil.

Diva, a cărei avere este estimată la 300 de milioane de dolari, a concertat şi în România, la Cluj-Napoca, în faţa a peste 13.000 de persoane. Cântăreaţa este frecvent criticată de Asociaţia pentru Protecţia Animalelor pentru faptul că poartă haine cu blană naturală. Diva se implică şi în ajutorarea oamenilor săraci, prin fundaţia „Survivor”, pe care o deţine.