Main menu

header

03-01-1de Dana Purgaru

- Prima ediţie a Cărţii Recordurilor a apărut în 1954, iar cea din 2013 este a 57-a

Cartea Recordurilor, ediţia din 2013, tocmai a apărut pe piaţă. În ea sunt incluse cele mai noi „trăsnăi” din lumea întreagă înregistrate în ultimul timp. Nu am putut rezista tentaţiei de a vă împărtăşi câteva dintre acestea.

Cea mai bătrână gimnastă
Johanna Quaas, din Germania, este cea mai bătrână gimnastă din lume. Născută la 20 noiembrie 1925, femeia în vârstă de 86 de ani este o competitoare înfocată şi totodată îndrăgostită iremediabil de acest sport. Recordul său a fost omologat în cadrul unui spectacol susţinut la 12 aprilie anul acesta, la Roma, Italia.

Cea mai mare flacără suflată de un fachir
Americanul Antonio Restivo a reuşit să bată un record neobişnuit, acela de a sufla o flacără cu o lungime de opt metri. Performanţa fachirului a întrecut toate aşteptările publicului din Las Vegas.

Cea mai mare colecţie de pantofi
Se ştie că femeile sunt pasionate de pantofi, însă americanca Darlene Flynn a făcut din acest lucru o obsesie ce a dus-o în Cartea Recordurilor. Colecţia sa include 15.665 de astfel de obiecte diferite.

Cea mai înaltă creastă
Japonezul Kazuhiro Watanabe a intrat în cea mai mare colecţie de trăsnăi din lume, Cartea Recordurilor, datorită unei performanţe neobişnuite: are o creastă de 113,5 cm.

Cel mai mare set de tobe
Doctorul Mark Temperato din SUA este mândrul posesor al celui mai mare set de tobe din lume, care conţine nici mai mult, nici mai puţin decât 340 de piese de percuţie.

03-01-2Cei mai mari bicepşi
Mulţi bărbaţi trag de fiare, sperând ca bicepşii lor să arate cel puţin pe jumătate cât ai lui Moustafa Adel Ismail, din Egipt. Acesta e posesorul celor mai mari bicepşi din lume. Braţul său măsoară 64,77 cm.

Cea mai grea bicicletă funcţională
Are 750 kg şi este, pe bună dreptate, considerată oficial cea mai grea bicicletă... funcţională. Inventatorul ei este olandezul Wouter van den Bosch.

Cele mai multe piercinguri pe faţă
Axel Rosales, din Argentina, a intrat în Cartea Recordurilor anul acesta, la 17 februarie, pentru cel mai mare număr de piercinguri pe faţă: nu mai puţin de 280!

Cea mai mare adunătură de păpuşi Barbie
De când a fost creată, în 1959 (de Ruth Handler), păpuşa Barbie a făcut fericite nenumărate generaţii de copii. Bettina Dorfmann, din Germania, a dus însă această pasiune la extrem: ea a adunat 15.000 de păpuşi diferite din 1993.

Cel mai mic elicopter
Se numeşte GEN H-4, a fost creat în Japonia, măsoară doar patru metri, cântăreşte 70 kg, are un singur loc şi este complet funcţional. Acesta este cel mai mic elicopter din lume.

Cel mai tânăr broker
John Wang Clow din SUA a devenit, la numai 17 ani şi 77 de zile, cel mai tânăr broker din lume. El a promovat cu repeziciune mai multe examene din domeniul bancar şi a obţinut toate diplomele necesare şi licenţa pentru a profesa, când alţii abia se aşază pe băncile facultăţii.

Masaj... la grămadă
Se ştie că Thailanda este campioana lumii la masaj, însă la 30 august anul acesta, la Bangkok, a fost atins un record mai puţin obişnuit: 641 de terapeuţi şi-au masat pacienţii timp de 12 minute pentru a intra în Cartea Recordurilor.

Cea mai „solidă” luptătoare de sumo
Britanica Sharran Alexander, care cântăreşte 203,21 kg, a fost declarată cea mai „solidă” luptătoare de sumo.

03-01-3Cel mai mare hot-dog comercializat
Dan Abbate a creat cel mai mare hot-dog comercializat, performanţă ce a intrat în Cartea Recordurilor. Şi pe bună dreptate, deoarece preparatul cântăreşte 3,1 kg. Un astfel de hot-dog costă 40 de dolari.

• Cartea apare în peste 100 de ţări şi în 22 de limbi, iar editorii se aşteaptă ca ea să fie vândută în peste 2,7 de milioane de exemplare.