Main menu

header

17-01-1de Elena Şerban

Oprah Gail Winfrey este, de departe, cea mai cunoscută realizatoare de talk-show-uri din lume. S-a născut la Kosciusko, Mississippi, la 29 ianuarie 1954, în urma unei poveşti de iubire dintre doi adolescenţi. A fost crescută de bunica sa, cea care a învăţat-o să citească încă de la vârsta de 3 ani. S-a lovit de greutăţi încă de mică. La doar 9 ani, diva de mai târziu a fost violată, iar la 14 ani a devenit mamă. Copilul a murit însă la o vârstă foarte fragedă.

Şansa lui Oprah a venit la vârsta de 19 ani. Trimisă în Tennessee, unde locuia presupusul său tată, Oprah a primit o slujbă la un post de radio. În 1984, Oprah a fost numită prezentatoarea emisiunii „Lumea vorbeşte”, la un post local de televiziune din Chicago. În mai puţin de o lună, emisiunea a devenit cel mai vizionat talk-show local. La 8 septembrie 1986, emisiunea a fost difuzată în premieră la nivel naţional. În câţiva ani a devenit cel mai vizionat show. De-a lungul anilor, Oprah a atras o audienţă de peste 16 milioane de telespectatori. La ultima sa emisiune, 30 de secunde de publicitate au costat 1 milion de dolari.

Printre invitaţii săi s-au numărat de-a lungul timpului personalităţi din toate domeniile: Michael Jackson, Barack Obama, Paul McCartney.

Regina talk-show-urilor a jucat şi în filme. Ea a rămas însă în memoria telespectatorilor săi pentru câteva momente memorabile. Unul dintre ele a fost în 1988, când a apărut în emisiune cu un căruţ încărcat cu 30 de kilograme de grăsime umană. Exact numărul de kilograme de care moderatoarea a reuşit să scape. De asemenea, în primul episod din 2003, toţi cei 276 de spectatori au primit câte un autoturism. Ultima reuşită a lui Oprah este un interviu senzaţional, realizat recent cu fostul ciclist american Lance Armstrong. În faţa lui Oprah şi a zeci de milioane de telespectatori, fostul sportiv a recunoscut că s-a dopat.

Oprah are o avere de circa 2,4 miliarde de dolari. Din 1986, diva are o relaţie cu Stedman Graham, un om de afaceri.