Main menu

header

de Dana Purgaru

O firmă franceză a creat o soluţie de realizare a clădirilor sustenabile pentru metropola chineză Shenzhen. Rezultatul poartă numele de proiectul Shenzhen Asian Cairn Farmscraper, o iniţiativă ce propune construirea a şase turnuri cu aspect de roci aşezate una peste alta.

Agricultură şi tehnologie
Pe lângă faptul că designul este uimitor, clădirile vor asigura spaţiu pentru rezidenţi, birouri, magazine, dar şi zone pentru cultivarea alimentelor. Fiecare clădire va fi alcătuită din trei ecospirale intercalate care se vor ridica spre nori. „În contextul hiperdezvoltării şi al accelerării urbanismului, acest proiect propune construirea unui centru ecologic urban, multicultural şi multifuncţional. Este un proiect firesc, un prototip verde, dens, un oraş inteligent conectat la TIC (tehnologii de informare şi comunicare)”, au explicat reprezentanţii companiei franceze.
Proiectul va include şi alte caracteristici sustenabile precum turbine de vânt şi acoperirea structurilor cu panouri fotovoltaice care vor obţine energie de la soare. În plus, apa reziduală va fi reciclată în bazine mari de viticultură şi lagune de epurare cu ajutorul plantelor.