Main menu

header

de Dana Purgaru

Ghicitul în tălpi sau pedomanţia a apărut în Persia (Iranul de astăzi). Aceasta susţine că forma şi aspectul tălpilor şi ale degetelor de la picioare dezvăluie personalitatea, puterea, slăbiciunea şi alte stări, dar şi starea organului corespondent, deoarece fiecare deget de la picioare corespunde unei zone a corpului, la fel ca şi unei chakre. Este important de adăugat faptul că interpretarea degetelor de la piciorul drept este diferită de cea de la celălalt picior. Vă oferim câteva noţiuni de bază din pedomanţie şi vă lăsăm să... exploraţi.

Degetul mare
Dreptul: bucurie;
Stângul: tristeţe;
Element: pământ;
Chakra: gâtul.
Dacă degetul mare este lung, acest lucru înseamnă succes în afaceri şi bogăţie. Dacă este rotund - inteligenţă. Dacă e mic - egoism şi neîncredere, iar dacă are mărime mijlocie - generozitate şi încredere.

Al doilea deget
Dreptul: visuri şi dorinţe;
Stângul: emoţii;
Element: aer;
Chakra: inima.
Dacă al doilea deget e gros, bogăţia vine în a doua parte a vieţii, iar dacă e mai scurt decât degetul mare situaţia financiară e stabilă.

Degetul mijlociu
Dreptul: răutate;
Stângul: creativitate;
Element: foc;
Chakra: plexul solar.

Al patrulea deget
Dreptul: ataşament;
Stângul: dragoste;
Element: apă;
Chakra: abdomenul.

Degetul mic
Dreptul: frică;
Stângul: încredere şi sex;
Element: pământ;
Chakra: organe sexuale.

Aspectul degetelor şi personalitatea
Degetele de la picioare pot fi înclinate către degetul mare sau către cel mic, pot fi drepte sau curbate în interior, se pot lăţi la vârfuri, pot fi ascuţite, rotunde, rectangulare sau ca nişte lopăţele ori se poate întâmpla ca un deget să se ascundă sub „vecinul” lui. Iată ce înseamnă toate aceste caracteristici:
Un deget care iese în evidenţă: energiile acestui deget sunt abundente şi de multe ori exagerate.
Un deget scurt: energiile acestui deget sunt restrânse şi sunt greu de exprimat.
Un deget rotund: exprimă sensibilitatea şi diplomaţia.
Un deget ascuţit: energiile sunt eliberate în puseu şi apoi sunt din nou ţinute în frâu.
Un deget rectangular: energiile sunt exprimate în termeni obişnuiţi, comuni.
Un deget în formă de lopăţică: indică multă energie exprimată într-o manieră puternică.
Un deget înclinat către degetul mare: persoana respectivă priveşte în urmă, este ancorată în trecut.
Un deget înclinat către degetul mic: persoana este mereu în goană după viitor.
Un deget încovoiat: persoana nu are o personalitate bine determinată, se schimbă în funcţie de cei din jur.
Degete înclinate: conştiinţă de sine, stăpânirea emoţiilor, persoanei îi este teamă de eşec.
Degete răsucite: persoana respectivă caută sprijinul la ceilalţi şi de multe ori ignoră să admită realitatea.
Dungi verticale pe unghii: semnifică o dereglare metabolică legată de energiile degetului respectiv. Persoana respectivă protejează cu îndărătnicie anumite aspecte ale percepţiei.
Dungi orizontale pe unghii: semnifică o instabilitate emoţională a energiilor legate de degetul respectiv. Persoana se simte nesigură din cauza obstacolelor şi nu îşi poate apăra şi susţine propriile convingeri.

Misterele din talpă
O arcuire foarte evidentă a tălpii semnifică faptul că aţi fost un autodidact şi că sunteţi un intelectual. De asemenea, preferaţi să zăboviţi asupra lucrurilor dintr-o perspectivă filosofică. Însă puteţi fi, de asemenea, şi un visător notoriu.
O arcuire foarte mică sau platfusul înseamnă că sunteţi un realist practic, că nu sunteţi un visător şi că tindeţi să vă bazaţi prea mult pe ceilalţi.
Picioarele „grăsuţe” indică faptul că vă ancoraţi prea mult în trecut şi nu vă puteţi exprima emoţiile.
Călcâiele crăpate denotă că fundaţia se clatină, că tindeţi să fiţi nehotărât şi vă simţiţi atras în prea multe direcţii.

Liniile adânci indică multe greutăţi
Ca şi în cazul liniilor din palmă, şi forma celor din tălpi a căpătat explicaţii în pedomanţie. Astfel, când ambele linii duc la degetul mare înseamnă bogăţie şi tendinţă către fapte caritabile. Atunci când o singură linie merge către degetul mare viaţa va fi foarte grea. O linie care se curbează către degetul mare semnifică faptul că persoana este respectată, onestă şi generoasă. Liniile superficiale indică o natură pasionată, iar cele pronunţate denotă o viaţă plină de greutăţi. Pentru o femeie, o linie care duce către al doilea deget dezvăluie o căsătorie timpurie, din dragoste.

• Această artă este o rudă apropiată a chiromanţiei - ghicitul în palmă -, o practică mai cunoscută.

Exemplu
Dacă aveţi un deget mare de dimensiuni impresionante, înseamnă că tindeţi să fiţi o persoană foarte vorbăreaţă, însă nu tot ceea ce spuneţi se bazează pe realitate. Dacă aveţi degetul mic înghesuit în cel vecin, acest lucru semnifică faptul că aveţi puţină încredere în propria persoană, că vă este greu să vă eliberaţi de trecut. Acest lucru se poate reflecta pe plan sexual. De asemenea, nu vă simţiţi în stare să vă asumaţi noi responsabilităţi, în mod special în familie. Dacă degetul mare vă doare inexplicabil, acest lucru reflectă o suferinţă din trecut căreia nu îi puteţi da drumul din minte şi care vă afectează viaţa în mod negativ. În cazul în care degetul mare este distanţat de celelalte degete înseamnă că aveţi nevoie de timp înainte de a lăsa lumea dinafară să vă cunoască intimităţile şi sentimentele. Dacă al doilea deget este mai lung decât celelalte, acest lucru înseamnă că aveţi o imaginaţie bogată, dar de multe ori sunteţi egoist şi vă place să fiţi la conducere. Pe de altă parte, darul cu care sunteţi înzestrat este capacitatea de a inspira încredere şi linişte celorlalţi. În cazul în care degetul al doilea este strâns legat de al treilea, acest lucru semnifică faptul că sunteţi un potenţial geniu şi sunteţi foarte concentrat pe carieră.