Main menu

header

de Dana Purgaru

Populaţia Terrei ar putea ajunge la 11 miliarde de oameni până în anul 2100, de la 7 miliarde de persoane câte erau în octombrie 2011. Această prognoză depăşeşte cu 800 de milioane de oameni o previziune din 2011.

Creşterea atât de rapidă a populaţiei mondiale datorită faptului că numărul naşterilor din Africa nu a scăzut la fel de repede şi de mult pe cât arătau proiecţiile statistice iniţiale, potrivit oamenilor de ştiinţă. Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU) a anunţat că populaţia Terrei a ajuns la 7 miliarde de persoane în octombrie 2011 - o creştere uluitoare, în condiţiile în care doar 5 milioane de oameni trăiau pe Terra în anul 8000 î.Hr. şi doar 1 miliard în 1805.

În prezent, populaţia Africii este de 1,1 miliarde de oameni, însă ea va creşte până în 2100 de aproape patru ori şi va ajunge la 4,2 miliarde de persoane. Potrivit estimărilor, populaţia de pe celelalte continente nu va cunoaşte schimbări dramatice, iar în Europa s-ar putea realiza o mică scădere, întrucât înregistrează mai multe decese decât naşteri.
Experţii se aşteaptă ca această creştere uriaşă a populaţiei mondiale să agraveze problemele de mediu.