Main menu

header

16-01-1de Gabriela Militaru

- George Alexander Louis este al treilea în ordinea succesiunii la tronul ţării

Prinţul William al Marii Britanii şi soţia acestuia, Kate Middleton, au devenit, la 22 iulie, părinţii unui băieţel care are deja faima unui prinţ. Când a venit pe lume, bebeluşul regal a cântărit 3,8 kg, fiind cel mai gras nou-născut în Familia Regală în ultimii 100 de ani. El va creşte la Palatul Kensington, la fel ca tatăl său, William.

S-a lăsat aşteptat două săptămâni
Kate Middleton, Ducesa de Cambridge, era programată să nască la data de 11 iulie 2013. Fătul s-a lăsat însă aşteptat aproape două săptămâni şi a venit pe lume în ziua de 22 iulie 2013, la ora 4:24, în Spitalul Saint Mary din Londra. A doua zi, Kate şi William, împreună cu fiul, lor au părăsit maternitatea, ocazie cu care micul prinţ a fost arătat lumii. Ducesa de Cambridge a părăsit spitalul ţinându-l în braţe pe nou-născut, purtând o rochie cu buline, care amintea de cea pe care a purtat-o Prinţesa Diana la prima apariţie în public după naşterea lui William. Kate a zâmbit miilor de oameni adunaţi la maternitate, în timp ce proaspătul tătic s-a mulţumit să spună că fiul său este un durduliu sănătos.

Titlul oficial: Prinţul George de Cambridge
Cu câteva săptămâni înainte de naşterea micului prinţ George Alexander Louis, Palatul Buckingham a anunţat care va fi titlul său oficial. Astfel, începând cu ziua naşterii sale, toată lumea i se va adresa cu formula „Alteţa Sa Regală Prinţul George de Cambridge”. Numele George vine cel mai probabil de la cel al tatălui Reginei Elisabeta a II-a, George al VI-lea. În istoria ţării au fost şase monarhi care au purtat numele de George - de la George I, care a urcat pe tron în 1714, până la monarhul care a mai purtat şi numele de Albert, tatăl actualei Regine, Elisabeta a II-a. Al doilea nume, Alexander, este varianta masculină a unuia dintre numele Reginei Elisabeta a II-a, Alexandra. Cât despre Louis, pare să fie legat de unul dintre numele Prinţului William sau de cel al unui apropiat al Familiei Regale, Lordul Mountbatten, unchiul Ducelui de Edinburgh, soţul Reginei.
În cazul în care Harry, fratele lui William, şi-ar fi dorit să devină rege, planurile sale sunt modificate acum, o dată cu naşterea micului prinţ. Acesta din urmă devine al treilea la tronul Marii Britanii, după tatăl său, William şi bunicul său, Charles. În istoria Marii Britanii, Charles este prinţul care a aşteptat cel mai mult această onoare, mai ales că Regina Elisabeta a II-a nu şi-a anunţat intenţia de a-i oferi fiului său locul la tron.

16-01-2Născut sub semnul zodiacal al Racului
Dacă s-ar fi născut câteva ore mai târziu, Prinţul de Cambridge ar fi fost în zodia Leului. Altfel, el s-a născut în ultima zi din zodia Racului. Cum era de aşteptat, astrologii s-au grăbit să facă predicţii cu privire la viitorul micuţului, pe baza semnului zodiacal sub care s-a născut. Astfel, Luna lui se află în Capricorn, care este semnul zodiacal al mamei sale. „Micuţul va moşteni trăsături de personalitate de la ambii părinţi. Ca şi Rac, el va fi orientat şi dedicat familiei. De cele mai multe ori, Racii par duri la exterior, dar sunt foarte sensibili în interior”, a spus Deike Begg, astrolog la Asociaţia Internaţională a Astrologilor. Se pare că astrele s-au aliniat astfel încât specialiştii să poată afirma cu tărie că micul prinţ va avea o energie de invidiat şi o carismă excepţională, care îl va face iubit de cei din jur, calitate necesară unui monarh.

Felicitările au venit de la zeci de milioane de oameni
Zeci de milioane de oameni au ţinut să felicite cuplul regal pentru naşterea primului lor copil. Printre aceştia s-au numărat multe celebrităţi şi oameni politici. Cea mai importantă urare este totuşi cea venită din partea preşedintelui Statelor Unite ale Americii. Barack Obama nu a mai ţinut cont de formalităţi şi i-a felicitat pe William şi Kate prin intermediul unei reţele de socializare. „Michelle şi cu mine suntem foarte bucuroşi să îi felicităm pe Ducele şi Ducesa de Cambridge, cu fericita ocazie a naşterii primului lor copil. Le dorim toată fericirea şi binecuvântarea pe care un copil o aduce părinţilor săi. Acest copil vine pe lume într-un moment-cheie pentru naţiunile noastre. Dată fiind relaţia specială dintre cele două ţări, poporul american are plăcerea să se alăture celui englez în aceste momente de sărbătoare a naşterii tânărului prinţ”, a scris Barack Obama.

Adus pe lume la acelaşi spital ca şi tatăl său
Deşi Prinţul Harry s-a născut în urmă cu 28 de ani, ultima dată când venirea pe lume a unui copil a adus atâta fast în Familia Regală a fost în urmă cu 31 de ani, la naşterea lui William, deoarece el a fost primul copil al Prinţului Charles şi al Prinţesei Diana. William este al doilea la rând la moştenirea tronului Marii Britanii, după tatăl său. El s-a născut la 21 iunie 1982, în acelaşi spital ca şi fiul său. Părinţii săi au ales să-l boteze pe micul Will în ziua de 4 august a aceluiaşi an, zi importantă pentru întreaga familie, care marca şi cea de-a 82-a aniversare a Reginei Mamă, străbunica Prinţului William. Acest fapt ne face să credem că şi Prinţul de Cambridge ar putea să fie botezat într-o zi importantă, de ce nu, ziua de naştere a unchiului său, Prinţul Harry, la 15 septembrie. Iar acesta din urmă şi sora Ducesei de Cambridge, Pippa Middleton, ar putea să fie naşii nou-născutului.

• Copilul este primul membru al Familiei Regale care se naşte la timp pentru a-şi putea întâlni străbunicii, pe Regina Elisabeta a II-a şi pe Prinţul Philip, Duce de Edinburgh.

Naşterea sa va ajuta economia ţării

Potrivit unor estimări făcute de specialiştii britanici, naşterea Prinţului va aduce o creştere a economiei britanice cu aproape 400 de milioane de dolari. Deşi pare o glumă, se crede că 100 de milioane de dolari vor fi cheltuiţi numai pe băutură, englezii fiind faimoşi pentru modul în care celebrează orice eveniment, consumând cantităţi exorbitante de alcool. Circa 40 de milioane de dolari vor costa numai meniurile petrecerilor pentru copii, iar 258 de milioane de dolari vor fi cheltuiţi pe diverse obiecte inscripţionate cu numele sau cu poza micuţului.

• Primul cadou primit de micul prinţ a fost oferit de Australia şi este un crocodil care poartă chiar numele micuţului. Oul reptilei a eclozat la 3 decembrie 2012, ziua în care Kate şi William au anunţat lumii că aşteaptă un copil.