Main menu

header

468 14 2- anunţ umanitar

Dacă aţi vedea-o pe stradă aţi spune că Alexandra (17 ani) este un copil ca oricare altul, care după orele de la liceu merge acasă şi se apucă de temele pentru a doua zi sau care visează la lucruri măreţe. Însă nu-i deloc aşa. Pe umerii fetei atârnă griji grele, care îi fac multe nopţi albe. Ambii părinţi sunt paralizaţi, iar copila şi fratele său, Ionuţ (18 ani), nu ştiu ce să mai facă pentru ei.

„Oare ziua de mâine ne va aduce ceva mai bun?”

Nefericirea familiei Gâdescu a venit în urmă cu mulţi ani, când Alexandra şi Ionuţ aveau doar 1 an, respectiv 2 anişori. Atunci, părinţii şi bunica din partea tatălui au suferit un grav accident de maşină. Mama copiilor a paralizat pe loc, fiind deplasabilă doar cu ajutorul unui cărucior cu rotile chiar şi în momentul de faţă, bunica a murit din cauza complicaţiilor câţiva ani mai târziu, iar tatăl şi-a revenit treptat, însă, din cauza unor accidente cerebrale, a paralizat şi el, iar în prezent nici nu mai poate vorbi... Singurul ajutor al celor doi adolescenţi rămăsese bunica din partea mamei, dar, fiind bătrână, de ceva vreme s-a îmbolnăvit şi ea. „Starea bunicii se înrăutăţeşte de la o zi la alta. I-am făcut injecţii două săptămâni şi mi-e frică să nu paralizeze şi ea, dar nu avem nici bani să o ducem la spital. Sunt disperată când o mai văd şi pe mami că plânge. Imaginaţi-vă prin ce trecem. Cei trei adulţi care ar fi trebuit să ne fie sprijin sunt toţi dependenţi de noi. În condiţiile acestea, numai linişte să putem învăţa pentru şcoală nu avem şi ne întrebăm: Oare ziua de mâine ne va aduce ceva mai bun?!”, ne-a spus, disperată, Alexandra.

„Mi-a fost frică să nu mor singură”

Fata face un apel către toţi oamenii cu suflet bun care i-ar putea ajuta. Familia are nevoie de medicamente, de bani pentru mâncare şi de materiale de construcţie pentru a-şi termina baia. „Dacă nu era mama, nu ştiu ce mă făceam. Eu depind de ea. Într-o zi se făcuse fum în casă de la sobă. Eram singură, mi s-a făcut frică să nu mor singură şi am făcut atac de panică. Nu vă puteţi imagina cât de groaznic este să nu-ţi simţi corpul de la brâu în jos. Mă rog la Dumnezeu să o ţină pe mama sănătoasă şi să ne scoată în cale pe cineva care să ne ajute cu materiale de construcţie pentru a termina şi noi baia. Ea e bătrână, de-acum nu se mai poate lupta cu mine, iar, dacă aş avea un duş, doar aş intra cu căruciorul acolo să mă spăl”, ne-a spus şi mama Alexandrei.

• Cine poate să o ajute pe Alexandra Gâdescu poate suna la numărul de telefon 0761.850.753 sau să-i scrie la adresa: sat Râncaciov, nr. 633, Dâmboviţa, cod poştal 137214