Main menu

header

473 14 2de Gabriela Niculescu

Boala e o cruce grea chiar și atunci când există bani pentru medicamente și tratamente care mai alină puțin durerea. Ei bine, imaginați-vă atunci cât de greu le poate fi unor oameni care, pe lângă problemele de sănătate, mai au pe cap și grija zilei de mâine, fiindcă locuiesc într-o baracă veche din lemn. E vorba despre Iancu Aurelia (38 de ani), părinții săi, ambii bătrâni și bolnavi, și fetița sa de 9 ani.

„Locuim într-o baracă de lemn”

Mama Aureliei (73 de ani) are cardiopatie ischemică, ateroscleroză sistemică și insuficiență circulatorie cerebrală, iar tatăl său (76 de ani) suferă de ciroză și cancer de prostată. După ce cumpără medicamente din pensiile bătrânilor (de 500, respectiv 800 de lei/lună) nu mai rămân prea mulți bani, astfel că nu doar o dată s-a întâmplat ca aceste patru suflete să nu aibă nici măcar bani de pâine. Și-apoi, fetița este în clasa a IV-a la școală, are nevoie de rechizite și de hăinuțe, iar mama sa este disperată că nu își găsește un loc de muncă decent pentru a-și putea ajuta familia, mai ales că tatăl fetei le-a părăsit și nu mai au niciun ajutor din partea nimănui. „Vă strig cu disperare: ajutați-ne și pe noi, salvați-ne! Sunt în stare să îmi vând și un rinichi, numai să îi văd pe cei dragi că nu mai suferă așa. Părinții mei au de luat medicamente lună de lună, iar din lipsa banilor uneori nu le putem achiziționa pe toate. Iar fetița... și ea suferă mult, mititica! Imaginați-vă că are teme de făcut, iar noi locuim într-o baracă de lemn, unde se simt umezeala și frigul. Mi-aș dori enorm să-i pot construi o cămăruță, să aibă o viață normală”, ne-a scris, disperată, femeia.

473 14 3

 

 

473 14 4

 

 

 

 

Persoanele care vor să ajute familia pot lua legătura cu Aurelia la numărul de telefon 0767.667.428. Cei patru locuiesc în Craiova, pe Strada Gîrlești, numărul 126F