Main menu

header

478 25 5de Dana Purgaru

Un inventator israelian a creat o roată revoluționară, care poate schimba în totalitate tehnologia vehiculelor folosite de oameni în viitor, inclusiv a bicicletelor, avioanelor și a mașinilor.

Soluție pentru gropile din asfalt

Gilad Wolf, care a rămas imobilizat într-un scaun cu rotile după ce a suferit o fractură de pelvis, a început în 2008 lucrul la o roată diferită de tot ceea ce se realizase până în acel moment, pentru a-și ușura viața și a-și continua activitatea obișnuită. După ce a definitivat proiectul, s-a adresat companiei Rad-Biomed Technology Accelerator din Tel Aviv și, în scurt timp, s-a născut SoftWheel, o roată cu adevărat reinventată.

478 25 7Noua roată folosește energia acumulată în timpul mersului pentru a ajuta la propulsare continuă. În plus, este capabilă să absoarbă orice șoc datorită a trei cilindri de suspensie și, astfel, conducătorul aflat în sau pe vehicul nu va simți nimic.

Gilad Wolf a declarat că invenția sa, ce va putea fi folosită chiar și la trenuri ori macarale, va fi produsă în curând, în număr mare, în Israel, apoi în Europa.