Main menu

header

494 25 1de Raluca Grințescu

Ochii noştri au anumite caracteristici distincte. Unii dintre noi suntem binecuvântaţi cu nişte ochi superbi căprui, migdalaţi, în timp ce alţii avem ochii de o culoare albastru intens azurie. Ştiați că nu există două persoane care au exact aceeaşi culoare a ochilor? Uneori, când întâlnim pentru prima dată pe cineva îi observăm culoarea ochilor. Fiecare dintre noi are nuanţe diferite de ochi, în funcție de cantitatea de melanină prezentă în iris. Să aruncăm împreună o privire asupra aspectelor pe care le scoate în evidenţă culoarea ochilor despre dumneavoastră:

Ochii negri

494 25 2Negrul este una dintre culorile de ochi cel mai rare. Persoanele care au o culoare neagră a ochilor, de fapt, au o culoare căprui foarte închis. Această culoare spune că sunteți o persoană pasională şi plină de viaţă. Nu veți renunţa niciodată la un proiect personal, decât în cazul în care v-ați dedicat 100%. Sunteți o persoană foarte competitivă şi încercați să demonstrați că faceți totul mult mai bine decât oricine altcineva. Persoanele cu ochi negri sunt oarecum persoane secretoase. Acestea nu vor avea încredere în dumneavoastră cu uşurinţă şi nu vă vor înmâna sentimentele cu una, cu două. De asemenea, au o oarecare reţinere de a se îndrăgosti, dar, atunci când o fac, sunt foarte loiale. De obicei, aceste persoane au convingeri spirituale foarte puternice. Aceşti oameni sunt de încredere şi vă puteţi baza pe ei complet, asta în cazul în care le-aţi dat o parte din responsabilitate. Ei nu vă vor dezamăgi. Dar, în ciuda tuturor acestor calităţi, sunt foarte argumentativi, chiar şi atunci când ştiu că nu au dreptate sau când au greşit. De asemenea, persoanele cu ochi negri sunt foarte nerăbdătoare şi nu pot aştepta foarte mult la cozi lungi.

Ochii căprui

Oamenii au ochi căprui datorită cantităţii mari de melanină, pigmentul care le oferă această culoare. Este una dintre cel mai întâlnite culori de ochi din lume, fiind o culoare pământească, dar bogată. Ea reprezintă forţa, simplitatea şi creativitatea. În cazul în care culoarea ochilor dumneavoastră este maro, sunteți susceptibili de a fi oamenii petrecerilor şi ai distracţiei. Cei care au ochi căprui sunt mai aproape de natură şi nu au prea multă iubire faţă de posesiunile materiale. Sunt mari iubitori şi ştiu să-şi facă partenerii să se simtă speciali. Au un aspect fermecător, sunt foarte împământeniţi. Sunt extrovertiţi şi iubesc să-şi facă noi prieteni, dar încă le este frică să-şi exprime sentimentele în faţa celorlalţi. Au un simț al umorului deosebit şi vă pot înveseli oricând. Sunt înţelepţi şi veți avea tendinţa să mergeți uneori la ei pentru sfaturi, dar destul de creativi şi cu un bun-simț al modei.

Ochii albaştri

Fiecare dintre noi se simte într-o măsură mult mai mare atras de persoanele care au ochi albaştri. Albastrul este o culoare atât de vie, încât persoanele care au ochii albaştri se dovedesc a avea un aspect foarte tineresc. Oamenii cu ochi albaştri sunt fermecători, atractivi. De asemenea, sunt plini de spontaneitate şi majoritatea dintre ei îşi trăiesc viaţa la maximum. Au o tendinţă naturală de a-i face fericiţi pe ceilalţi. Vor încerca însă, cu toată puterea lor, să-i ajute pe ceilalţi şi au o sinceritate aparte. De asemenea, sunt persoane foarte spirituale şi doresc să-şi găsească o poveste de dragoste pe care să o trăiască întreaga viaţă. Își doresc o familie fericită alături de partenerii lor şi aşteaptă din partea acestora un angajament deplin. Au o putere de observare mai mare şi nimic nu va trece de ochii lor dornici. Cei cu ochi albaştri tind să emane o dezinvoltură aparte şi nu sunt consideraţi a fi timizi, din contră, sunt foarte deschişi cu privire la sentimentele lor.

Ochii gri

Persoanele care au ochi gri au fost născute pentru a fi lideri. Sunt căutate foarte mult, cu scopul de a rezolva problemele interumane, deoarece pot înţelege pe deplin situaţiile ambelor părţi. Au un caracter puternic şi se pot confrunta cu uşurinţă cu orice tip de presiune exterioară. De asemenea, se adaptează rapid oricărui mediu nou. Au o personalitate unică şi au tendinţa să fie oameni foarte ocupați. Aceştia au şcoala vieţii, au o cunoaştere nativă a afacerilor şi sunt spirituali prin natura lor. Au un caracter calm, iar oamenilor le place să fie în preajma lor. Au o atitudine foarte raţională şi se dovedesc a fi foarte buni păzitori ai secretelor personale. Sunt foarte credincioşi şi buni în relaţiile de dragoste. De îndată ce-şi găsesc partenerul de viaţă, aceştia iubesc profund şi romantic.

Ochii verzi

Oamenii cu ochi verzi sunt întruchiparea creativităţii. Iubesc aventura şi abordează fiecare provocare ca fiind un capriciu. Nu v-ați dori să le faceți rău, deoarece vor încerca tot ceea ce le stă în putinţă să se răzbune la un moment dat. Au un talent special, cel al oratoriei. Sunt foarte inteligenţi şi au o mare preocupare pentru viaţa lor. Iubesc cu pasiune şi pot avea relaţii de lungă durată, dar nu neapărat. Adesea pot fi cu adevărat geloşi. Sunt persoane extrem de atractive, iar culoarea ochilor adaugă un plus acestui aspect. Iubesc să-i facă pe cei din jurul lor să râdă şi sunt de încredere. În cazul în care le veți spune ceva răutăcios, tot timpul vor găsi o replică inteligentă care vă va face să arătați ca un prost.

Ochii verzi-căprui

Persoanele care au această culoare deosebită sunt cele care vor spune „provocare acceptată” de îndată ce apare una în viaţa lor. Nu se vor da înapoi dintr-o luptă care are ca scop demonstrarea calităţilor lor. Sunt oameni dulci, empatici, dar atât timp cât lucrurile se dovedesc a ieşi aşa cum îşi doresc. În general, sunt aventuroşi. Au un temperament foarte energic şi nu v-ați dori să le ieşiți în cale atunci când sunt nervoşi. În ceea ce priveşte aspectul relaţiilor sentimentale, au o tendinţă de a le menţine pe termen scurt, datorită personalităţii lor romantice şi abilităţilor de seducţie. Le place să experimenteze cât mai multe şi sunt foarte energici şi curajoşi.

Doar 1% din populaţia lumii are ochi negri, cei mai mulţi oameni fiind întâlniţi în Africa, Asia şi America

Culorile de ochi din lume cel mai rare

Primul lucru pe care îl observați când vă uitați la o persoană sunt ochii. În mod normal, culoarea ochilor e stabilită de combinaţia de melanină şi alţi pigmenţi. Dar pot interveni şi alţi factori, cum ar fi mutaţiile genetice, care determină apariţia culorilor neobişnuite. Să vedem care sunt acestea:

  1. Ochii de chihlimbar - această culoare gălbuie, cauzată de excesul de lipocrom în iris, poate fi întâlnită în Brazilia, dar şi în anumite părţi din Europa sau Asia. Doctorii nu au găsit încă o explicaţie genetică pentru această nuanță neobişnuită;
  2. Ochii violet - această culoare, făcută faimoasă de actriţa Liz Taylor, se datorează unui amestec de nuanţe de roşu şi de albastru. Uneori, şi albinoşii au această culoare, deşi ea apare mai ales la persoanele sănătoase;
  3. Ochii roşii - cea mai rară culoare a ochilor din lume este roşu, fiind caracteristică aproape tuturor albinoşilor. În cazul lor, irisul nu conţine aproape deloc melanină, iar lumina trece prin el şi reflectă hemoglobina din vasele sangvine de pe retină, dând această nuanţă roşiatică. Persoanele cu ochii roşii suferă, de obicei, de fotofobie sau de boli ca strabism, miopie sau astigmatism.