Main menu

header

Lacul Valea Roşie şi pădurea Ciornuleasa, comorile din Bărăganul Mostiştei

960 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Apă sărată, cu proprietăți terapeutice, nămol „reparator”, toate cele mai ieftine decât în stațiunile de pe litoralul Mării Negre. Tentant, nu? Mai ales pentru regățenii din sudul țării. Pentru că este la 54 km sud-est de București, pe DN4, spre Oltenița (la doar 12 km).

Read more: Lacul Valea Roşie şi pădurea Ciornuleasa, comorile din Bărăganul Mostiştei

Importanţa strategiei în îndeplinirea unui vis

960 18 1de Cătălina Tăgârță

În fiecare colț al lumii ideile strălucesc ca stelele pe cer, aducând cu ele potențialul de a schimba vieți și de a modela viitorul. Cu toate acestea, nu toate ideile au șansa de a se transforma în realitate. Atingerea rezultatelor mărețe și materializarea visurilor noastre necesită un ingredient esențial: consecvența. Atunci când este împletită cu o strategie clară, consecvența ne poate ghida pașii către realizarea unor proiecte extraordinare. Voi când ați avut ultima oară o idee grozavă, la care ați renunțat de teamă că nu veți reuși, că nu veți fi suficient de buni sau că nu vă simțiți încă suficient de pregătiți? Călătoria de la idee la rezultat este adesea palpitantă. Însă dacă porniți la drum cu încredere și cu toate ingredientele necesare fiți siguri că o veți transforma în realitate.

Read more: Importanţa strategiei în îndeplinirea unui vis

Cele mai neaşteptate efecte ale schimbărilor climatice

960 25 1de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

De la valuri de căldură și incendii de vegetație până la uragane mai violente ca niciodată și ploi de sute de litri pe metru pătrat în 24 de ore, evenimentele meteorologice extreme devin din ce în ce mai frecvente în întreaga lume. În timp ce multe dintre consecințele negative legate de condițiile meteorologice sunt destul de evidente, unele sunt de natură să demonstreze adevăratul impact, generalizat, uimitor, la oameni și animale, al schimbării climei.

Read more: Cele mai neaşteptate efecte ale schimbărilor climatice

„Alice în Ţara Minunilor“, la Grădina Botanică din Bucureşti Irina Segarceanu: „Am creat cel mai lung tunel de lumini din Europa, de 200 de metri, luminat de 320.000 de leduri“

960 23 1de Gheorghe Zmaranda

Vă este dor de povești? De personaje fantastice alături de care să călătoriți prin tărâmuri de fantezie? „Alice în Țara Minunilor” a prins viață pe aleile Grădinii Botanice din București, unde este organizată o expoziție impresionantă de lumini decorative. Astfel, începând cu 3 noiembrie, Grădina Botanică a devenit Grădina Luminilor. Irina Segarceanu (medalion), PR-ul proiectului Garden Lights, ne-a acordat un interviu în care ne-a vorbit despre sursa de inspirație pentru această expoziție, despre modul de organizare și designul ei. Garden Lights este singura expoziție de lumini organizată la acest nivel în România și una dintre cele mai mari din Europa.

Read more: „Alice în Ţara Minunilor“, la Grădina Botanică din Bucureşti Irina Segarceanu: „Am creat cel mai...

Chocolate Saga, 17-19 noiembrie Andreea Ilina: „Orice consumator de ciocolată ar trebui să încerce, măcar o dată în viaţă, ciocolata adevărată“

960 27 1de Gheorghe Zmaranda

În perioada 17-19 noiembrie, la Ghica House, din Centrul Vechi al Bucureştiului, va avea loc a doua ediție a Festivalului Ciocolatei - Chocolate Saga. Andreea Ilina, organizatoarea acestui eveniment, ne-a spus în interviul acordat că rezultatele primei ediții au fost peste așteptări și asta a fost o motivație pentru a continua. În luna mai a acestui an, la prima ediție, peste 25.000 de persoane au vizitat festivalul de-a lungul celor trei zile de eveniment și aproximativ 50 de expozanți au fost prezenți. Andreea spune că la început a fost ideea, dar ca să ajungă la organizarea unui festival de ciocolată au fost puse mai multe minți la treabă. Adina Istrate s-a ocupat de partea de creație, iar Andreea a fost omul de acțiune.

Read more: Chocolate Saga, 17-19 noiembrie Andreea Ilina: „Orice consumator de ciocolată ar trebui să...

„Jocul jocurilor“, între diminuarea depresiei şi sinucideri Efecte uluitoare ale obsesiei mondiale pentru Pokemon

960 28 1de Roxana Istudor şi Adrian Pătrăuceanu

La peste 25 de ani de la prima apariție a celebrului Pokemon, aceste simboluri au invadat fiecare zonă a culturii pop, de la cărți la jocuri pe computer, emisiuni tv, filme și tot felul de obiecte de colecție. De aici până la obsesii și bizarerii legate de Pokemon nu a mai fost decât un pas.

Read more: „Jocul jocurilor“, între diminuarea depresiei şi sinucideri Efecte uluitoare ale obsesiei mondiale...

Politicienii spun lucruri… trăsnite Cele mai ciudate promisiuni electorale

960 29 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Campaniile politice sunt cunoscute pentru promisiunile grandioase și declarațiile îndrăznețe, iar oamenii s-au obișnuit cu eternele solicitări de asistență medicală universală și de îmbunătățire a economiei sau a vieții electoratului etc. Dar, uneori, candidații fac promisiuni de-a dreptul… trăsnite, la care nimeni nu se așteaptă.

Read more: Politicienii spun lucruri… trăsnite Cele mai ciudate promisiuni electorale

Exprimarea artistică: trecut, prezent şi viitor

960 30 1de Irina Ţolea şi Claudia Mîţoi

Slujirea artei, reflectată în carierele unor personalități ale scenei, dar și evoluția exprimării artistice în viitor, sunt prezentate cu eleganță și imaginație în noile evenimente programate în agenda culturală autohtonă, din care în continuare vă recomandăm câteva evenimente de neratat în această săptămână.

Read more: Exprimarea artistică: trecut, prezent şi viitor

Revoluţia hologramelor

960 32 1de Roxana Istudor şi Daniel Şuta

Hologramele înregistrează un adevărat avânt, intrând în nenumărate domenii. Specialiștii numesc extinderea acestora o adevărată revoluție, întrucât proiecțiile atrag ca un magnet și pot avea un impact semnificativ asupra percepțiilor umane.

Read more: Revoluţia hologramelor

„Gura de Rai“ din România, locul „sfânt“ unde... o anomalie magnetică vă îmbunătăţeşte sănătatea!

959 2 1de Silviu Ghering și Adrian Barna

Printre zecile de mii de locuri mirifice din România noastră frumoasă este și unul în care este bine să mergeți ca să vă încărcați cu energie. Nu numai sufletul, ci și corpul. La propriu. Are loc acolo un fenomen incredibil. Despre Munții Bucegi se spune că încorporează aria cu cea mai mare încărcătură energetică din România. În zona Vârful Omu, cel mai înalt din Bucegi și al șaselea între vârfurile muntoase din țară, 2.514 m, o teorie esoterică plasează așa-numitul „centru al Pământului”, locul unde s-ar face legătura între Cer şi Pământ. Nu degeaba a fost România numită „Grădina Maicii Domnului”...

Read more: „Gura de Rai“ din România, locul „sfânt“ unde... o anomalie magnetică vă îmbunătăţeşte sănătatea!

Această idee este dominată de frica înfruntării viitorului Psiholog Mihaela Caba: „Pesimismul e folosit ca o armă de apărare împotriva suferinţei“

959 10 1de Georgiana Mihalcea

Mulți dintre noi, cei născuți înainte de Revoluție, am fost educați în mod diferit față de generația actuală. Teama de viitor, pesimismul, ideea de a lua în calcul eșecul, mai degrabă decât succesul, ne-au făcut pe mulți dintre noi să ne creștem și copiii în mod asemănător. Psihologul Mihaela Caba (medalion), de la Centrul Psiho-Logo-Med, Oradea (www.psihologi-oradea.ro) ne dă asigurări că un specialist ne poate ajuta, dându-ne încrederea și susținerea că putem dobândi modalități de gestionare a emoțiilor copleşitoare.

Read more: Această idee este dominată de frica înfruntării viitorului Psiholog Mihaela Caba: „Pesimismul e...