Main menu

header

522 3 4de Dana Purgaru

Doriți să slăbiți sau să vă mențineți în formă, însă nu aveți timp să mergeți la o sală de fitness, dar nu puteți să vă țineți nici de un program de exerciții fizice efectuat acasă? În acest caz, singura soluție este să îmbinați utilul cu... necesitatea. Cheia este să fiți activi cât mai mult timp, deoarece oricare dintre lucrurile pe care le faceți arde calorii și poate contribui la slăbit.

Gătitul consumă 216 kcal/oră

Dacă renunțați la lift și urcați cât mai des și multe scări puteți să ardeți 659 kcal/oră. De asemenea, o banală „sesiune” de curățenie generală efectuată în casă vă scapă de 367 kcal/oră. Și jocul cu copiii sau cu animalele, preferabil afară, vă va ajuta să scăpați în numai o oră de 324 kcal. Când stați în bucătărie în picioare, gătind diverse bunătăți, puteți consuma 216 kcal/oră, iar dacă mergeți la o sesiune de cumpărături în care colindați magazinele puteți înlătura în numai o oră 194 kcal. Printre alte activități pe care le puteți efectua cu plăcere, știind că astfel dați jos stratul de grăsime, se numără curățatul covoarelor, care arde 156 kcal/oră, spălatul cu mopul - 170 kcal/oră, aspiratul - 170 kcal/oră, căratul și mutatul mobilei - 340 kcal/oră, frecatul podelelor - 190 kcal/oră și măturatul - 204 kcal/oră.

Grădinăritul, una dintre cele mai bune ocupații

Grădinăritul este o altă activitate care îmbină utilul cu plăcutul, mai ales pentru că într-o oră se pot consuma cel puțin 150 kcal, dar se poate ajunge și la 400 kcal atunci când sunt mânuite diverse echipamente. Un studiu efectuat în Marea Britanie a scos la iveală faptul că numai cinci ore petrecute pe săptămână îngrijind grădina ard 722 de calorii, iar un sezon de grădinărit de șase luni duce la eliminarea a 18.772 de calorii.

Alte activități bune pentru siluetă sunt spălatul vaselor și călcatul rufelor, care vor elimina 184 kcal/oră. Și atunci când conduceți mașina mai mult timp puteți arde multe calorii. De exemplu, într-o oră de șofat în aglomerație, ardeți 173 kcal. Printre cele mai banale activități se numără statul în picioare, cum ar fi, de exemplu, la coadă ori în stație, care vă scapă de 97 kcal/oră. Dacă vă place să citiți sau să scrieți veți înlătura 86 kcal/oră, iar o oră de somn este echivalentă cu arderea a 76 kcal.

Un kilogram de grăsime este echivalent cu 7.000 kcal

Reduceţi aportul de dulciuri

Pentru a vă păstra silueta, mâncați echilibrat, beți moderat alcool și renunțați la țigări. Consumați cât mai multe legume și fructe proaspete și scădeți aportul de alimente procesate, precum mezelurile (care conțin multă sare) și dulciurile. Evitați să mâncați prăjeli și citiți cu atenție informațiile nutritive de pe ambalajele preparatelor, pentru a observa câte calorii introduceți în organism. Foarte important e să nu fiți sedentari și să vă controlați stresul cotidian, deoarece acesta este unul dintre factorii „tăcuți” care duc la îngrășare.