Main menu

header

523 3 1de Raluca Grințescu

Există deja studii amănunţite şi certitudini ale faptului că diverse plante au efecte miraculoase asupra sănătăţii organismului. Dacă alternați o alimentaţie sănătoasă, câteva ore de sport săptămânal şi consumul a câtorva plante pe care urmează să vi le prezentăm, va fi foarte uşor să scăpați de kilogramele nedorite.

Frunzele de aloe

Situate în topul plantelor pentru slăbit, frunzele de aloe ajută în reglarea tranzitului intestinal şi în arderea grăsimilor. Dacă sunt consumate regulat, pot avea efecte laxative sau diuretice severe. Introduse în alimentaţie pe termen lung, acestea inhibă pofta de mâncare, grăbesc metabolismul și conduc la arderea caloriilor din organism.

Frunzele de ţelină

Ar trebui să facă parte din meniul dumneavoastră dacă doriţi să grăbiţi arderea grăsimilor şi să daţi jos câteva kilograme. Acest lucru se întâmplă datorită conţinutului bogat în apă şi în fibre. Consumate cu regularitate, frunzele de ţelină vor ajuta la reducerea tensiunii arteriale şi la curăţarea intestinelor. Sucul de ţelină (preponderent din frunze) este recomandat pentru curele de slăbire şi datorită efectului detoxifiant.

Pătrunjelul

Chiar dacă este extrem de folosit în bucătăria românească, banalul pătrunjel ascunde multe surprize plăcute. Stimulează glandele sudoripare, este un bun detoxifiant, anulează o parte dintre efectele fumatului şi consumului de alcool. Poate fi adăugat cu uşurinţă în salate sau la micul dejun, în sandvişuri.

Spirulina

Folosită şi în cosmetică pentru a estompa ridurile, spirulina vă poate ajuta şi în cazul în care vreți să slăbiți. Acest efect este datorat conţinutului bogat în proteine, în minerale (peste 50 de tipuri), în carbohidraţi, în betacaroten, în clorofilă şi în alţi nutrienţi.

Ceaiul verde

523 3 2Ajută în accelerarea metabolismului şi datorită faptului că este o băutură plăcută la gust, fără calorii, şi este recomandat în lupta contra kilogramelor în plus. Combate constipaţia, are efect energizant şi este principalul inamic al retenţiei de apă.

Guarana

Originară din Brazilia, această plantă căţărătoare lemnoasă conţine mai multă cofeină chiar şi decât boabele de cafea. Dacă este consumată în doze mari, cofeina ajută la arderea grăsimilor şi vă va asigura aportul de energie în cazul în care urmați un regim hipocaloric.

Ardeiul iute

Capsaicina găsită în ardeiul iute este responsabilă cu accelerarea procesului de ardere a grăsimilor. Ardeiul iute poate regla digestia, creşte nivelul de energie şi poate anula senzaţia de foame. Consumat cu regularitate, scade riscul îmbolnăvirii de boli de inimă.

Frasinul

Este principalul inamic al celulitei. Beți 600 ml ceai din frunze de frasin zilnic şi veți descoperi că celulita dispare.

Socul

Poate fi consumat deopotrivă sub formă de ceai, de tinctură sau chiar de suc (socată), având efecte diuretice sau de stimulare a glandelor sudoripare, fiind recomandat pentru eliminarea apei din corp. De asemenea, reduce pofta de mâncare şi are efect laxativ. Trebuie menţionat că, dacă îl consumați în cantităţi mari, poate avea efecte adverse.

Ortosifonul

Găsit în plafare sub denumirea de „mustăţi de pisică”, ortosifonul este o plantă recomandată celor cu probleme în eliminarea lichidelor, fiind benefic şi în curele de slăbire. Reglează nivelul zahărului din sânge şi are efect antiinflamator.

Algele

Dacă urmăriţi scăderea în greutate, algele vor fi aliatul dumneavoastră de încredere. Fibrele alimentare pe care le conţin ajută la eliminarea poftei de mâncare şi produc senzaţia de saţietate. Atenţie însă, pentru că în multe cazuri sunt preparate cu mult ulei.

Scorţişoara

Este de ajutor organismului în procesarea rapidă şi corectă a carbohidraţilor. În plus, împiedică transformarea zahărului în grăsimi, iar grăsimea abdominală este cea mai afectată la aceşti stimuli.

Urzicile

Bogate în vitamine precum A, B, E şi K, dar şi în minerale precum fier, calciu şi magneziu, urzicile conţin şi substanţe care alungă pofta de mâncare, ceea ce transformă aceste plante în alimente de bază într-o dietă. În acelaşi timp, vă furnizează energie o bună bucată de vreme şi au un indice glicemic destul de scăzut.

Ceaiul alb cu gheaţă

Ceaiul alb conţine o cantitate generoasă de antioxidanţi. Acest tip de ceai scade pofta de mâncare, accelerează metabolismul şi încetineşte procesul prin care se formează celulele de grăsime. Conform Dr. Oz, ceaiul alb cu gheaţă este genial pentru topirea stratului adipos de pe abdomen.

Păpădia

Principalele beneficii aduse de păpădie organismului sunt: eliminarea toxinelor din organism, funcţionarea corectă a bilei şi efectul tonic. Chiar dacă este neplăcut la gust, ceaiul de păpădie este un bun detoxifiant dacă sunt consumaţi minimum 500 ml pe zi.

PONT. Situate în topul plantelor pentru slăbit, frunzele de aloe ajută în reglarea tranzitului intestinal şi în arderea grăsimilor