Main menu

header

525 3 1de Gabriela Niculescu

Există o glumă care are ca protagonistă o broscuță ce lenevește cu burta în sus pe o frunză de nufăr, și care se întreabă retoric: „Noi, ăștia leneși, mergem în Rai sau vine cineva să ne ia?” Conform patentelor recente din industria frumuseţii, cercetătorii par să considere că așa stă treaba și cu persoanele plinuțe. Altfel, nu vedem de ce ar fi inventat cosmetotextilele, un amestec de material textil cu substanțe cosmetice, care se eliberează treptat în piele și care vă ajută să slăbiți fără niciun fel de efort sau de dietă. Astfel, au apărut pe piață pantalonii pentru slăbire, cei anticelulitici, cei corectori și dresurile pentru slăbire. Toate acestea vă remodelează silueta, tonifiind pielea, diminuând celulita și scăpându-vă de centimetri buni.

Pantalonii de slăbire se poartă opt ore pe zi

Pantalonii devin utili în procesul de slăbire dacă sunt purtaţi timp de opt ore pe zi, șase zile pe săptămână. După această perioadă, se remarcă o diminuare considerabilă a zonelor care vin în contact cu pantalonii, dar şi remodelarea posteriorului, taliei, șoldurilor şi a picioarelor. Testele clinice au prezentat o diminuare ce poate să ajungă la 3,1 cm la turul coapselor şi 5,5 cm la turul șoldurilor în 21 de zile, în condiţiile purtării constante a pantalonilor. Aceste rezultate se datorează cosmetotextilelor, care nu sunt altceva decât miliarde de microcapsule, formând un preparat cosmetic ce se impregnează în textile şi care îşi eliberează progresiv conţinutul la suprafaţa pielii. Astfel spus, o cosmetotextilă este o textilă impregnată cu active cosmetice microîncapsulate, care se eliberează durabil pe epidermă. Microîncapsularea constă în izolarea unei substanţe active în mijlocul unei sfere de polimer denumită microcapsulă. Pentru ca efectul să fie unul de durată, dacă vă doriți o astfel de pereche de pantaloni, ar trebui să adoptați şi un stil de viaţă sănătos, reducând consumul de sare, de grăsimi şi de mâncare fast-food.

Microcapsulele se sparg prin frecarea ţesăturii de piele

Imaginaţi-vă microcapsula ca pe o boabă de strugure. Pe de-o parte, există pulpa, activul cosmetic protejat de învelişul său, iar, pe de altă parte, este pielea, învelişul care protejează materiile active de agresiunile exterioare.

Cosmetotextila funcţionează simplu, fără constrângeri și fără efort. Se mulează pe corp, corectează şi subţiază formele, masează şi hidratează pielea prin mişcare fizică, deoarece, prin frecarea ţesăturii de piele, microcapsulele se vor sparge şi vor elibera conţinutul lor activ, graţie tricotajului ranforsat la nivelul abdomenului, spatelui sau al coapselor. Rezultatul de subţiere este datorat microcapsulelor pe bază de unt de mango, de răşină de elemi și de migdală dulce și a altor câteva substanțe active, iar acțiunea de hidratare este rezultatul unor soluţii cosmetice pe bază de cafeină şi unt de shea. Pe lângă efectul cosmetic, pantalonii pot fi purtați ca textile la sala de sport, pe stradă, la plimbare. Aceștia sunt concepuţi astfel încât să nu se simtă dacă sunt purtaţi pe sub pantaloni sau pe sub fustă, cusăturile fiind pe interior.

Eficacitatea este testată până la 20 de spălări la colanţi și la pantaloni, şi cinci spălări la dresuri. După aceste spălări, mai există 30% activi reziduali

Colanţi şi dresuri anticelulită

525 3 2Există colanți și dresuri de slăbire care funcționează cam pe aceleași principii precum pantalonii pentru remodelare, cu precizarea că dresurile micşorează cu până la 2,2 cm circumferinţa taliei, iar colanţii cu efect de subţiere micşorează cu până la 3,1 cm coapsele şi cu până la 5,5 cm dimensiunea șoldurilor.

De asemenea, puteți găsi în magazinele de profil și pantaloni anticelulită. Efectul oferit de aceștia are la bază micromasajul, rezultatul îmbinării armonioase între un material textil cu efect de masaj şi un produs cosmetic al cărui obiectiv este combaterea eficace a celulitei. Inspirată din tehnica masajului şi graţie mişcărilor naturale ale corpului, textila masează mecanic şi tonifică pielea atât orizontal, cât şi vertical. Această acţiune va combate eficient rotunjimile (la nivelul taliei, șoldurilor, abdomenului, coapselor) şi va întinde pielea. Printre calităţile cosmetice regăsiți ameliorarea aspectului celulitic de pe coapse cu până la 65% şi tonifierea feselor cu până la 85%. Pantalonii anticelulită se poartă cinci zile pe săptămână, opt ore pe zi, timp de 28 de zile, pentru un efect optim.