Main menu

header

525 3 2de Raluca Grințescu

Regula de bază pe care o întâlniți în toate curele de slăbire este să consumați cel puţin doi litri de apă pe zi. Ca să vă hidratați corect, puteți apela la legume şi la fructe cu un conţinut ridicat de apă, care sunt şi o sursă importantă de minerale şi de vitamine, dar şi sărace în calorii. Descoperiți care sunt acestea!

Castraveţii

Cu un conţinut de 96,7% apă, castraveţii au un puternic rol hidratant. Îi puteți consuma zilnic în salate sau îi puteți utiliza la prepararea smoothie-urilor. Sunt şi o sursă bogată de calciu, de vitamina K şi de acid folic.

Ridichile

Gustoase şi sănătoase, ridichile sunt alcătuite în proporţie de 95,3% din apă, potrivit health.com. Sunt şi o sursă importantă de antioxidanţi, fiind de ajutor în lupta cu cancerul. Sunt ideale să le consumați proaspete, în salate.

Roşiile

Roşiile sunt întotdeauna o alegere potrivită pentru o salată sau pentru un sandviş gustos şi sănătos, căci 94,5% sunt formate din apă. Le puteți include în dieta dumneavoastră zilnică, mai ales că sunt bogate şi în vitaminele C, K şi A, dar şi în fibre şi în antioxidanţi. Iar numărul de calorii este de 27 la 149 g roşii.

Ţelina

Rădăcina de ţelină are 95,4% apă şi 16 calorii la 100 de grame, ceea ce o face ideală de consumat dacă sunteți la regim. Este bogată în vitaminele A, C, şi K, dar şi în acid folic. Datorită conţinutului ridicat de apă, are şi proprietatea de a reduce aciditatea gastrică.

Pepenele roşu

Cu un conţinut de 91,5% apă, pepenele este alegerea ideală pentru a vă hidrata, mai ales pe perioada verii. Este bogat şi în licopen, un antioxidant care previne apariţia mai multor tipuri de cancer. Totodată, abundă în magneziu şi în potasiu.

Spanacul

Foarte util în curele de slăbire este şi spanacul, format în proporţie de 91,4% din apă. Spanacul asigură organismului şi o sursă importantă de fier, dar şi 15% din necesarul zilnic de vitamina E, care luptă cu radicalii liberi din organism. Este indicat să îl consumați proaspăt, în salate.

Căpşunile

Căpşunile sunt fructele ideale pentru hidratare, conţinând 91% apă. Le puteți consuma în salate de fructe sau vă puteți prepara un smoothie delicios. Sunt bogate şi în magneziu şi în acizi graşi Omega 6.