Main menu

header

551 3 2de Carmen Ciripoiu

Plante care taie pofta de mâncare. Cu siguranță sunt cunoscute, dar foarte puțină lume știe ce efect incredibil au în regimurile de slăbit. Care sunt acestea și cât de mult ajută, citiți în rândurile de mai jos.

Psyllium, inamicul grăsimii

Una dintre cele mai mediatizate plante în ultima perioadă pentru a scăpa de kilogramele în plus este o cereală fibroasă ale cărei beneficii sunt uriașe: psyllium. Sub formă de pastile sau de pudră, aceasta se administrează înainte de mesele principale, cu foarte multă apă. Ardeiul iute joacă, de asemenea, un rol important în regimurile de slăbit. Se recomandă semințe de ardei iute măcinate și uscate. La rândul său, chimenul este cunoscut pentru beneficiile sale în absorbția grăsimilor, acesta contribuind la tăierea poftei de mâncare. În ceea ce privește ananasul, prin conținutul de vitamina C, fibre, magneziu și oxidanți, este excelent în prevenirea apariției celulitei.

Valeriana frânează foamea

Depurativă, laxativă și diuretică, cicoarea sălbatică este indicată în orice regim de slăbit. Se recomandă decoctul obținut din trei linguri cu rădăcină tăiată mărunt și fiartă într-o jumătate de litru de apă timp de cinci minute. Se consumă o ceașcă pe zi, înainte de mesele principale. Util pentru eliminarea toxinelor este decoctul de mărar, care se prepară astfel: o linguriță cu plantă se pune într-un litru de apă în clocot, se lasă să fiarbă un minut, apoi se infuzează alte cinci minute. Se consumă trei-patru cești pe zi. Minunate în slăbit sunt și frunzele de mesteacăn, care combat cazurile de obezitate, cumulate cu retențiile de apă. Se folosește decoctul, obținut din 50 g frunze fierte într-un litru de apă, timp de trei-cinci minute. Valeriana este recunoscută pentru virtuțile sale de a potoli foamea. Se administrează infuzie realizată dintr-o lingură cu plantă, care se opărește cu o cană cu apă clocotită.

Anghinarea intensifică arderile

Cunoscută mai ales pentru proprietățile sale diuretice, anghinarea are și efect de reglare a poftei de mâncare. În același timp, infuzia din frunzele plantei stimulează procesele digestive și metabolismul, împiedicând depunerea grăsimilor. Ceaiul se prepară astfel: peste o lingură cu frunze uscate se toarnă 500 ml apă clocotită, se lasă la infuzat cinci minute, se răcește, apoi se strecoară. Prima cană se consumă dimineața, după micul dejun, iar restul, pe parcursul zilei. Tratamentul se face progresiv, începând cu cinci-șase linguri, în primele cinci-șase zile. Un remediu eficient pentru reglarea poftei de mâncare sunt și mugurii de pin. Cel mai bun și mai simplu tratament este mestecarea câtorva muguri înainte de fiecare masă. Eficient este și decoctul din muguri de pin, preparat din trei linguri cu plantă, la un litru de apă. Poțiunea se fierbe 15 minute. Ceaiul se consumă pe parcursul unei zile.

Pudra de scorțişoară are efecte favorabile asupra gurmanzilor, temperând pofta de mâncare și contribuind la scăderea în greutate

Ceaiul verde, boabele de muştar şi ghimbirul accelerează metabolismul