Main menu

header

556 3 3de Raluca Grințescu

Una dintre cel mai des folosite cure de slăbit este dieta în funcţie de profilul hormonal, concepută de medicul Pierre Nys, endocrinolog şi nutriţionist. Expertul spune că prin intermediul acestei diete vă asiguraţi o diminuare în greutate de circa două-opt kilograme într-o lună. Pierre Nys susţine că oamenii au parte de trei tipuri de dereglări, respectiv trei profiluri hormonale: insulinic, leptinic şi stresat. Să descoperim care sunt acestea!

Pentru cel insulinic

Dacă aveţi profilul insulinic, atunci veţi avea tot timpul o mare poftă de mâncare, ronţăiţi dulciuri şi vă găsiţi relaxarea în mâncare. În plus, obişnuiţi să dormiţi după-amiezile şi aveţi umerii mai mari decât bazinul, posibil să fiţi suferind de diabet. În cazul în care vă propuneți să dați jos câteva kilograme timp de o lună trebuie să vă abţineți de la alimente bogate în zaharuri sau în grăsimi, de la ronţăitul între mese, de la consumul de mezeluri și de produse lactate grase.

Pentru cel stresat

Dacă faceţi parte dintre persoanele care au profilul stresat, vă veţi refugia în diverse feluri de mâncare. De asemenea, preferați mâncarea sărată în loc de cea dulce, consumați multă cafea, sunteți balonați, iritabili, iar greutatea dumneavoastră corporală variază fără un motiv aparent. Printre alimentele pe care le puteți mânca se află legume verzi, cu indice glicemic scăzut şi ale căror fibre reduc trecerea grăsimilor în sânge (mazăre, fasole verde), paste, orez, pește, pui, iaurturi naturale, apă şi ceai.

Pentru cel leptinic

Dacă aveţi profilul leptinic, atunci vă interesează să aveţi parte de mâncăruri lejere, săriţi deseori peste mese, nu vă place grăsimea, aveţi bazinul mai larg decât umerii şi sunteţi deseori constipați. În cazul în care v-aţi propus să slăbiţi, timp de patru săptămâni trebuie să vă abţineţi de la dulciuri, mezeluri, carne grasă, brânzeturi. Puteţi totuşi mânca pește, carne de pasăre, făinoase, legume şi fructe. În plus, puteţi bea apă şi ceai şi este bine să mâncaţi la ore fixe şi să nu mai săriţi peste mese!