Main menu

header

561 3 1de Gabriela Militaru

Blake Lively are ceea ce am putea numi o viață perfectă. Este faimoasă datorită rolului din „Gossip Girl”, s-a căsătorit cu unul dintre cei mai sexy bărbați de pe planetă, Ryan Reynolds, alături de care are o superbă fetiță de 1 an. În aceste condiții, nu este de mirare că actrița în vârstă de 28 de ani se simte fericită și liberă să decidă când și cum este cazul să scape de kilogramele acumulate pe perioada sarcinii.

A fost periodic la cursuri de yoga prenatală

Frumoasa și multă vreme secreta relație dintre actrița Blake Lively și actorul Ryan Reynolds a început în 2011, după ce cei doi au jucat împreună în pelicula „Green Lantern: Protectorul Universului”. Blake și Ryan au decis să pășească timid și în secret în noua relație, însă, odată ce lucrurile au părut să funcționeze între ei, cei doi actori au devenit nedespărțiți și s-au și căsătorit în toamna anului 2012. Imediat după nuntă, au început să apară zvonuri legate de o posibilă sarcină a lui Blake. Multe site-uri mondene au speculat că actrița, celebră pentru silueta sa perfectă, s-ar fi îngrășat câteva kilograme și era deci însărcinată. Este adevărat că în vara anului 2012, chiar înainte de căsătoria secretă cu Ryan, Blake s-a îngrășat câteva kilograme, iar prietenii spuneau că actrița se pregătește să devină mamă mâncând sănătos, dar fără a se mai reține de la anumite alimente, însă vestea adevăratei sarcini a apărut abia în octombrie 2014, când Blake se afla deja în al treilea semestru. Potrivit unor surse apropiate, actrița a mers regulat la cursuri de yoga prenatală pentru a se asigura că sarcina evoluează normal și că va avea o naștere ușoară.

„Este important să mănânc cât mai sănătos atât timp cât alăptez”

561 3 2Micuța James a venit pe lume în decembrie 2014. După bucuria care a urmat fericitului eveniment, tabloidele au început să speculeze din nou în legătură cu felul în care Blake Lively va decide să scape de kilogramele acumulate în timpul sarcinii. La toate aceste întrebări, Blake s-a mulțumit să le răspundă tuturor că a reușit să dea jos câteva kilograme, dar că nu se grăbește să revină prea repede la forma de dinainte de sarcină. „Am încă șapte kilograme în plus față de cum eram înainte de sarcină și e drăguț că oamenii par să creadă că sunt mai slabă de atât. Oricum nu mă simt deloc presată să slăbesc. Nu-mi pasă deloc de asta”, a spus ea într-un interviu acordat pentru BBC. „Știu că în general există o astfel de presiune și că femeile se simt cumva datoare să slăbească foarte repede. E o prostie să vrei să arăți ca la 19 ani imediat după ce ai născut”, a adăugat ea. În plus, actrița consideră că graba de a slăbi poate afecta în mod negativ bebeluşul. „Având un copil mic, cred că mult mai important este să mănânc cât mai sănătos, pentru că atunci când o alăptez tot ceea ce mănânc eu trece în lapte”, a explicat ea. De fapt, atât Blake, cât și soțul său, Ryan, par mai mult interesați de creșterea micuței lor decât de orice altceva. „Casa este pur și simplu un haos. Totul se rezumă la schimbat scutece, somn foarte puțin și dileme legate de cum trebuie să te comporți ca să fii un bun părinte”, a povestit Blake.

„Îmi place să merg pe bicicletă”

Cu toată povara faptului de a fi o tânără mamă, Blake Lively a reușit destul de repde să revină în formă și să se întoarcă pe platourile de filmare. Deși actrița a declarat că urăște să meargă la sală, ea este conștientă că doar așa poate fi sănătoasă. „Detest să merg la sală așa că încerc să găsesc alte modalități de a face sport”, a spus ea. Imediat după naștere, actrița s-a mulțumit să facă exerciții ușoare care să o mențină activă. „Îmi place să merg pe bicicletă și să fac sport în natură”, a spus ea. „Corpul trece prin multe modificări în timpul sarcinii și al nașterii deci, la început, m-am mulțumit să fac mișcare cât mai lin, fără să mă forțez”, a adăugat actrița. În toamna acestui an însă, Blake a fost nevoită să accelereze puțin antrenamentele, deoarece în octombrie urma să filmeze pe o plajă în Australia pentrul cel mai nou film al său, „The Shallows”.

Exerciții pe „rola de spumă”

561 3 3Forma sa fizică a atras imediat atenția publicului, și toată lumea a început să se întrebe ce fel de dietă ține actrița. Antrenorul personal al actriței, Don Saladino, a oferit un interviu pentru revista „People”, în care a detaliat antrenamentul la care o supune pe proaspăta mămică. „Antrenamentul este mai mult decât o modalitate prin care Blake să poată arăta incredibil în costum de baie. Și asta este important, dar esenţial este să-și mențină nivelul de energie și să se simtă cât mai odihnită”, a explicat el. La început, Don o chema pe Blake la antrenament o dată sau de două ori pe săptămână, pentru ca mai târziu să insiste pentru cinci sau chiar pentru șase ședințe a câte o oră săptămânal. Blake începe fiecare sesiune de antrenament cu câteva exerciții pe „rola de spumă”, care ajută la conştientizarea posturii corpului în momentul exercițiilor, la îmbunătățirea controlului și a dezvoltării echilibrului. Apoi urmează setul de exerciții propriu-zise, în fiecare zi actrița lucrând un anumit grup de mușchi (luni: zona superioară a corpului, marți: zona inferioară a corpului, miercuri: exerciții acvatice, joi și vineri se repetă zilele de luni, respectiv marți, iar sâmbătă, exercițiile de focusează pe brațe și pe umeri). „I-am sugerat lui Blake să-și asculte corpul. Dacă nu te simți bine atunci când faci sport este indicat să te rezumi la exercițiile de bază”, a spus Don.

Pentru a reveni la forma de dinainte de naștere, actrița din „Gossip Girl” face sport și se alimentează corect, dar își îngăduie și mici delicii culinare

Dietă cu ulei de cocos şi cartofi dulci

Dar nu doar sportul a ajutat-o pe Blake Lively să arate superb la numai două luni de la naștere, ci și dieta. Întrebată cum a reușit totuși să dea jos atât de repede cea mai mare parte a kilogramelor, actrița nu s-a sfiit să spună că totul se datorează metabolismului său, care funcționează perfect. „Dacă vă vine să credeți, mănânc ciocolată”, a recunoscut ea. Într-adevăr, actrița ține și o dietă sănătoasă, însă nu-și refuză din când în când anumite delicii. În materie de regim zilnic, Blake este o împătimită a sucurilor proaspete de fructe și de legume. Ea a dezvăluit că, în fiecare dimineață, pune în blender legume proaspete (în special legume verzi cum ar fi spanac, castravete, țelină, salată verde sau pătrunjel) și face din ele smoothie-uri pe care le consumă drept gustare pe tot parcursul zilei. „Ador să gătesc. Iar secretul în a arăta bine este să folosești ingrediente proaspete. Diferența este incredibilă”, spune ea. De asemenea, Blake mănâncă alimente bogate în proteine (pește, pui, fasole) și carne de vânat, care o ajută să aibă forme definite și tonifiate.

Antrenorul Don Saladino a încurajat-o pe actriță să consume patru mese pe zi și să consulte un nutriționist. Astfel, Blake a adăugat la dieta sa și ulei de cocos, cartofi dulci, flugi de ovăz fără gluten și orez alb. „Ne-am asigurat că regimul său este echilibrat. Nu i-am recomandat o dietă de culturist sau de fotomodel. Pur și simplu am îndrumat-o să mănânce sănătos, fără a se înfometa”, a explicat Don.