Main menu

header

563 3 1de Gabriela Niculescu

Recent a fost lansat pe piaţă paharul care „transformă” apa în suc de fructe, pentru a ajuta persoanele care nu consumă suficienţi litri de apă pe zi să bea mai mult lichid vital. Transformarea lichidului nu este una propriu-zisă, ci doar creierul este păcălit, astfel încât să perceapă mirosul şi gustul de suc de fructe atunci când consumaţi apa din paharul „magic” denumit de inventatorul său, Isaac Lavi, „The Right Cup”.

Siliconul special are impregnat gustul şi mirosul unui fruct

Procedeul prin care acţionează primul pahar cu aromă de fructe din lume este unul pe cât de simplu, pe atât de complex şi a necesitat şase ani de studiu până la rezultatele finale. Creierul nostru identifică aromele folosind două simţuri esenţiale: gustul şi mirosul. Pornind de la această certitudine, Isaac Lavi a căptuşit paharul cu un silicon special, în care a impregnat gustul şi mirosul unui fruct. Astfel, când beţi apă din paharul portocaliu, de exemplu, creierul identifică mirosul şi gustul de portocale impregnate în silicon, lăsându-vă senzaţia că beţi chiar suc de portocale, când, de fapt, beţi doar apă simplă. Acest pahar este foarte util şi pentru cei care ţin cure de slăbire şi nu pot consuma sucuri, nu doar pentru cei care nu iubesc „gustul” apei.

Există o varietate de şase arome

La vârsta de 30 de ani, Isaac Lavi a fost diagnosticat cu diabet, iar medicul curant i-a recomandat să bea doar apă şi să renunţe la băuturile aromate din comerţ. Cum lipsa gustului apei nu-l atrăgea prea tare, pentru a nu ajunge să se deshidrateze, lui Isaac i-a venit ideea inventării unui pahar care să ofere gust apei, dar fără aportul de aditivi, coloranţi, conservanţi, calorii şi, mai ales, zahăr. Astfel, inventatorul paharului şi-a pus la încercare cunoştinţele în domeniul marketingului, mai exact al modului în care creierul uman poate fi manipulat, acumulate de-a lungul anilor de experienţă în domeniu. După îndelungi cercetări alături de o echipă de specialişti, Isaac a reuşit să-şi pună în aplicare ideea. La acest moment, există pe piaţă o varietate de pahare cu şase arome: fructe de pădure, portocale, măr verde, lămâi, piersici şi cola, fiecare într-o culoare specifică, respectiv roz, orange, verde, galben, corai şi ciocolatiu. „The Right Cup” îşi menţine aroma şi mirosul timp de şase luni de la prima utilizare.