Main menu

header

571 3 1de Gabriela Militaru

Când ținem dietă, cel mai dificil moment este atunci când apar tentațiile culinare. Din neferi­cire, nu este vorba doar despre un moment izolat, ci, pe măsură ce înaintăm cu regimul, tentațiile devin tot mai dese și mai dificil de evitat. Așa a apărut ideea că orice dietă care se respectă trebuie urmată în con­diții speciale și trebuie completată de o stare de spirit cât mai armo­nioasă. În acest fel, resorturile care cuprind spa, cursuri de yoga, înot și diete personalizate au devenit din ce în ce mai căutate.

„Post cu sucuri” în Turcia

Cele mai faimoase resorturi care se adresează persoanelor care doresc să urmeze o cură de detoxifiere sau o dietă cât mai sănătoasă într-un mediu extrem de relaxant se află în Turcia. Sianji Well­being Resort de la Bodrum este poate cel mai cunoscut loc de acest gen din lume. Atuul principal al acestui resort este acela că le oferă clienților șansa de a petrece un sejur liniștit de șapte zile, beneficiind de servicii de cea mai bună calitate la prețul de 1.130 de euro. Un astfel de resort, care cuprinde și servicii de deto­xi­fiere specializate, oferă o paletă largă de programe și diete. Cel mai nou și reco­mandat de specialiști este „postul cu sucuri”. Programul tradițional de detoxi­fiere pe bază de sucuri se axează pe con­sumarea amestecurilor speciale de sucuri naturale și repaus alimentar. Cura concen­trată pe consumul exclusiv de sucuri de plante, fructe și legume presupune elimi­na­rea alimentelor solide, și are ca efect curățarea în profunzime a colonului. Acest tip de detoxifiere este perfect pentru imu­nizare, energizare și pierderea în greutate.

Vă propun şi regimuri raw

571 3 2Pentru persoanele care nu sunt fa­mi­liare cu detoxifierea pe bază de sucuri, dar doresc să beneficieze de efectele mira­culoase ale unei vacanțe într-un loc deo­sebit, la Sianji Wellbeing Resort le sunt puse la dispoziție și diete raw sau diete al­caline. Regimul raw se bazează pe ali­mente proaspete, nefierte și neprelucrate, servite de trei ori pe zi, în combinație cu sucuri proaspete între mese. Varianta de regim alcalin se axează pe 80% mâncare alcalină și 20% mâncare acidă, cu trei mese principale pe zi și trei gustări. Acest pachet este potrivit și persoanelor care nu doresc să renunțe la obiceiurile lor alimentare, ci doar să modifice ponderea produselor acide din alimentația zilnică.

Reconstrucţie corporală completă

Pe lângă dieta raw vegană sau „postul cu sucuri proaspete”, Sianji Wellbeing Re­sort din Bodrum le oferă clienților posibili­tatea de a petrece un sejur de 7, 14 sau de 21 de zile într-o atmosferă primitoare, cu camere luxoase, dar și cu programe de reconstrucție corporală, masaj, tratamente faciale și chiar terapie emoțională sau yoga. Se promovează astfel ideea că simplul regim alimentar nu este suficient pentru a ne putea face să ne simțim mai sănătoși. Este, de asemenea, nevoie de mișcare, de o stare de spirit optimă și de îngrijire riguroasă a aspectului corporal exterior. Printre cele mai solicitate servicii se numără: băi turcești, incluzând masaj cu spumă și exfoliere, masaje corporale cu uleiuri, sesiuni de hidrocolon sau terapie cu ozon, implanturi cu iarbă de grâu, te­rapii cu vitamina C, saună rece, halo­te­rapii, tratamente cu măști faciale, sesiuni de dezvoltare emoțională, analize ale sângelui, consultații ayurvedice, sesiuni de terapie Mora, ședințe de înot terapeutic, Pilates și yoga.

În numărul următor puteți citi de­spre alte resorturi de acest gen din Italia, Spa­nia, Portugalia şi Thailanda.

Serviciile centrelor de tratament se adresează doar persoanelor de peste 16 ani

Complex 100% bio în Israel

571 3 3Deși este o deschizătoare de drumuri în domeniul resorturilor de lux bazate pe ideea detoxifierii, Turcia nu a rămas singura țară din lume care găzduiește astfel de centre de tratament. Hotel Spa Mizpe Hayamim din Israel este totuși un complex hotelier puțin diferit. El reușește să îmbine în mod armonios luxul cu liniștea locațiilor specifice agroturismului. Mai precis, este o fermă somptuoasă, întinsă pe câteva zeci de hectare, aflată în orașul Rosh Pinna, pe pantele estice ale Muntelui Kna’anin. Nimic mai potrivit pentru o oază de liniște, unde doritorii pot evada departe de forfota orașelor. Mizpe Hayamim are la bază un principiu clar și strict: toate mâncărurile servite în hotel provin din legume și fructe cultivate pe terenurile proprii. Așa se face că vizitatorii se pot relaxa, dar au și avantajul de a putea ține un regim în întregime bio pe toată perioada sejurului. În plus, la Mizpe Hayamim vă puteți bucura și de câteva tratamente de detoxifiere în profunzime a organismului. Phyto Marine, de exemplu, a primit cele mai multe reacții pozitive din partea clienților. Terapia cu pricina se bazează pe un regim special, care ajută la pierderea în greutate, drenarea fluidelor și eliminarea toxinelor din organism. Crearea unui program de nutriție personalizat, adaptat la profilul mental și fiziologic al oaspetelui, este prioritatea principală a resortului. De aceea, fiecare client lucrează cu un nutriționist care creează un program bazat pe principiile chinezești de viață sănătoasă.

Spa holistic și activități recreative

571 3 4Fără exagerare, nici în materie de îngrijire corporală nu există tratament mai vechi sau mai nou la care clienții să nu poată avea acces la Mizpe Hayamim. De la tratamentul galilean de armonizare, care începe cu o exfoliere în profunzime a pielii și poate continua cu o sesiune de hidratare cu creme sau uleiuri aromatice și vitaminizante, ideale în special pentru pielea uscată, și până la masaje de toate genurile (terapeutic, holistic, suedez, cu pietre fierbinți, Bamboo sau Lomi-Lomi și chiar reflexoterapie sau masaj facial), lista răsfățurilor este completă. Adăugați la toate acestea masajul Thai, Shiatsu, Reiki sau Feldenkreis și veți obține o imagine de ansamblu a desfătărilor de care puteți beneficia în oaza de liniște din Israel, la un preț de 400 de euro pe noapte pentru cazare și în medie de 50 de euro pentru fiecare tratament, prețurile acestora variind în funcție de complexitatea lor. Tot la Mizpe Hayamim vă puteți înscrie la ateliere de creație de produse bio. Astfel veți învăța să faceți săpunuri bio sau lumânări parfumate.

Pont. Hotel Spa Mizpe Hayamim din Israel oferă tratamente specializate, bazate pe un regim alimentar și exerciții fizice ușoare și personalizate chiar și pentru femeile însărcinate.