Main menu

header

578 3 1de Gabriela Militaru

David Hasselhoff este unul dintre cei mai îndrăgiți actori de seriale tv. Faimos grație rolului din „Baywatch”, actorul a rămas în memoria telespectatorilor drept Mitch Buchannon, salvamarul musculos cu șort roșu și barcă de salvare. Viața sa personală n-a fost mereu demnă de un basm, dar, în cele din urmă, actorul a reușit să treacă peste cele două divorțuri sau peste dependența de alcool. Acum, la 63 de ani, el se poate mândri că joacă într-un serial care-i poartă numele, „Hoff the Recor”, și că se afișează peste tot la brațul unei frumoase blonde, Hayley Roberts, cu 30 de ani mai tânără.

„Distracția nu mai reprezenta o distracție adevărată, ci un mod de a scăpa de singurătate și de tristețe”

578 3 2David Hasselhoff poate spune cu sinceritate că „viața este amuzantă”. Dar lucrurile nu au mers întotdeauna ca pe roze pentru el. În urmă cu două decenii, atunci când actorul se afla în plin apogeu al carierei, succesul l-a împins în zona periculoasă a drogurilor și a alcoolului. „M-am distrat prea mult. Timp de ani buni, numai asta am făcut, până când totul s-a transformat într-o obsesie. Problema era că distracția nu mai reprezenta o distracție adevărată, ci un mod de a scăpa de singurătate și de tristețe”, a declarat el anul trecut pentru „The Mirror”. Pe lângă faima care i-a întunecat rațiunea, Hasselhoff a suferit și de pe urma celor două divorțuri ale sale. „M-am simțit foarte vinovat că cele două căsnicii ale mele s-au sfârșit”, a explicat el. Toate acestea l-au determinat să se înece în alcool pentru multă vreme. În 2003, una dintre fiicele actorului a postat pe internet un clip în care Hasselhoff se târa la propriu pe podea în încercarea de a mânca un hamburger de pe jos. Actorul se afla într-o stare avansată de ebrietate. La câțiva ani după acest eveniment totuși actorul a luat decizia de a renunța atât la alcool, cât și la droguri. „Când am realizat de ce fiica mea a făcut publică înregistrarea, mi-am dat seama că trebuia să ies din situația respectivă”, a spus el. Încurajat de noua sa iubită de la vremea aceea (și din prezent) Hayley Roberts, Hasselhoff și-a schimbat modul de viață și merge regulat la întâlnirile Asociației Alcoolicilor Anonimi din Statele Unite. Întrebat în vara anului 2015 când a consumat ultima oară alcool, actorul a tăcut pentru câteva momente, după care a evitat să răspundă. „Trebuie să existe un fel de anonimat atunci când primești ajutor de genul acesta. Nu sunt obligat să explic cuiva în ce stadiu sunt. Singura mea grijă trebuie să fie aceea de a avea răbdare cu mine, pentru că alcoolismul este o problemă serioasă și mortală”, a spus el. Hasselhoff a ținut totuși să precizeze că ține dietă pentru a-și îngriji sănătatea fizică și că a început să poarte verigheta defunctului său tată, pentru a se asigura că „nu deraiază de pe drumul cel bun”.

„Consum multe fructe dimineața”

578 3 3La capitolul dietă, David Hasselhoff este mândru să povestească despre cum a renunțat la pâine și la zahăr pentru un regim de viață mult mai sănătos. „Consum multe fructe dimineața. Pepenele, strugurii, ananasul și căpșunile îmi conferă energia și hidratarea de care organismul meu are nevoie”, a declarat el pentru „Daily Meal”. La 1,95 m, actorul cântărește 88 de kilograme și nu are de gând să-și pună în pericol silueta în niciun fel. Așa că, după ce a renunțat la dulciuri, el a redus și consumul de carne roșie, mâncăruri prăjite și orice fel de desert. „De două ori pe săptămână savurez un mic dejun convențional: trei cartofi fierți, pâine integrală prăjită și roșii tăiate feliuțe. Duminica mă desfăt cu covrigi, cremă de brânză, capere, ceapă și roșii”, detaliază el. Hasselhoff nu ignoră niciodată gustarea dintre micul dejun și prânz, despre care spune că îl ajută să își țină în frâu poftele culinare. Așa că în jurul orei 10:00 ia o gustare formată exclusiv din legume: morcovi, roșii, ciuperci, ardei gras roșu sau verde și țelină. „La masa de prânz obișnuiesc să mănânc paste fără sos sau carne de pui ori pește la grătar, niciodată prăjite. Uneori, mănânc orez. Proteinele și carbohidrații îmi dau suficientă energie cât să pot lucra toată după-amiaza fără niciun fel de gustare”, spune actorul. Cât despre cină, de obicei Hasselhoff preferă să mănânce tot pui, pește sau orez cu multe legume. „Nu mănânc niciodată desert. Stau departe de alcool, sosuri grele, unt, ulei, prăjeli și zahăr. Totuși nu mă simt deloc privat de delicii, pentru că astfel pot mânca oricât fără să mă îngraș”, spune el.

Actorul, tată a două fete majore, speră să aibă copii cu actuala iubită, Hayley Roberts

„Beau doi litri de apă pe zi pentru că îmi curăţă pielea“ (David Hasselhoff)

Şi-a vopsit părul

578 3 4Ca să se mențină în formă la cei peste 60 de ani ai săi, David Hasselhoff face și mult sport. Din nefericire, nu atât de mult ca pe vremuri. În perioada în care filma la serialul „Baywatch”, actorul era un fanatic al fitnessului. În prezent merge zilnic la sală, dar și-a redus programul de antrenament. „Ceea ce mă face să mă duc zilnic la sală sunt respectul față de angajament și perseverența. Merg la sală de peste 30 de ani, și nu regret”, a declarat el. În plus, mișcarea îl ajută pe actor să-și păstreze echilibrul emoțional. „Dacă nu merg la sală, mă simt anxios. Ador să fac sport. Este o perioadă a zilei în care simt că mă deconectez și că nimic nu mă poate stresa”, explică el. Din păcate, ultimele luni i-au pus la încercare pasiunea pentru sport. Numai în 2015, actorul a suferit o intervenție chirurgicală la un genunchi și și-a rupt o vertebră după ce s-a rostogolit cu o mașină de teren pe plajă. Aceste incidente l-au ținut pe actor departe de sala de sport mai multe săptămâni. Dar el a apărut mai sănătos ca niciodată și la fel de tânăr ca în urmă cu două decenii la începutul lui 2016, la decernarea Globurilor de Aur în Beverly Hills. Ce anume l-a determinat să pară atât de tânăr? Se pare că actorul a folosit un truc împrumutat de la alți colegi de breaslă: și-a vopsit părul. Tenta de șaten i-a ascuns firele albe, dar nu a trecut neobservată de ochiul vigilent al camerelor de luat vederi.

Salvamarul din „Baywatch” a învins dependența de alcool și se menține în formă cu o dietă echilibrată și cu mult sport