Main menu

header

583 3 1de Gabriela Militaru

Până să răzbată în lumea filmului, Eva a lucrat ca antrenor de fitness, chelneriță și recrutor de talente. Inițial, faima în domeniul actoriei i-a fost adusă de rolul din „Tânăr și neliniștit”, însă apogeul carierei sale a fost reprezentat de performanța din „Neveste disperate”, pentru care a și primit o nominalizare la Globul de Aur. Eva a avut nevoie de aceeași perseverență și în viața personală, fiind, la 41 de ani, la cel de-al treilea mariaj. La sfârşitul lunii mai, în Mexic, ea i-a spus „Da!” lui Jose Antonio Baston, preşedintele Televisa, cel mai important grup de media din America Latină. Dar în timp ce rolurile și soții vin și pleacă, un lucru rămâne constant: strălucirea Evei Longoria.

„Recurg la tratamente faciale tot timpul: descuamarea pielii, măști uscate și laser cu lumină”

583 3 2Eva Longoria pretinde că are un ten impecabil grație genelor sale. Actrița americană cu origini latine a declarat în repetate rânduri că bronzul natural al pielii sale este o moștenire de familie, și tot ceea ce face ea este să-i conserve sănătatea și tinerețea. „Genele contează, dar nici întreținerea permanentă nu trebuie neglijată. Îmi fac tratamente faciale tot timpul, uneori chiar unele dureroase, care implică descuamarea pielii, măști uscate și laser cu lumină”, a explicat actrița. Un alt secret al pielii elastice și cu aspect mereu proaspăt pe care îl afișează este faptul că nu pregetă niciodată să se demachieze. „Port mult machiaj în timpul zilei și abia aștept să scap de el când ajung acasă. Mă spăl pe față, folosesc demachiant, după care am o întreagă rutină înainte de a merge la somn. Aplic o cremă hidratantă, iau vitamina C și folosesc balsam pentru buze”, explică ea. Iar când merge la plajă nu se bazează niciodată pe mitul că persoanele cu tenul creol nu se ard. „Nu este adevărat că latinii nu se ard. Dacă mergi cu mine la plajă te dau cu loțiune SPF 50+ din cap până-n picioare!”, spune Eva. Cât despre machiaj, actrița are încredere în make-up artistul său personal, Elan Bongiorno, care a învățat-o importanța combinării culorilor. „Umbre, blush, fond de ten, astfel încât, de fiecare dată când cineva mă întreabă ce nuanță port, sunt mereu nevoită să recunosc că sunt vreo zece nuanțe diferite”, spune ea. Iar genele sale deosebit de lungi se datorează produsului de care spune că nu s-ar despărți niciodată: mascara cu colagen, care îi face genele incredibil de lungi.

Înnebunită după nuci şi felii de castravete cu suc de lămâie

Celebră pentru formele sale apetisante, Eva Longoria a câștigat titlul de Miss Corpus Christi în 1998 și a apărut pe coperta a numeroase reviste de lifestyle. Actrița spune că cea mai importantă regulă a regimului său alimentar este moderația. Ea se ferește de excesele alimentare și reduce consumul de zahăr sau de carbohidranți când simte că a adunat kilograme nedorite. „Când este nevoie, nu mai mănânc zahăr sau carbohidrați timp de trei luni. Adio orez, paste sau pâine! Dar nu sunt o împătimită a carbohidraților. Dimpotrivă, ador peștele și legumele cum ar fi spanacul, broccoli sau varza de Bruxelles”, a explicat ea. De asemenea, Eva Longoria preferă să consume produse organice proaspete, iar ca și gustări este înnebunită după nuci, felii de castravete cu suc de lămâie, felii de măr cu brânză sau unt de arahide și iaurt de vanilie. Într-o zi obișnuită, la micul dejun, actrița consumă ouă albe fierte sau omletă, cereale fără zahăr cu iaurt sau fructe proaspete. La prânz, alternează între grătar de curcan și pui, asezonat cu sote de legume, în general spanac și avocado. Iar seara alege pește la grătar, de cele mai multe ori somon cu sote de sparanghel, o salată de legume proaspete sau grătar de pui cu orez brun.

Gătitul acasă menține silueta!

Eva Longoria este de părere că cea mai bună metodă de a nu te îngrășa este să-ți gătești singură masa. Sau cel puțin să iei masa acasă, și nu la restaurant, unde meniul variat te poate tenta să alegi mâncăruri interzise. Actrița recunoaște că de fiecare dată când ia masa în oraș are poftă de mâncăruri pe bază de brânză grasă sau cu sosuri grele. Prin urmare, preferă să gătească acasă, specialitatea sa fiind mâncarea mexicană, pe care o adoră. Pentru a le convinge pe femei de avantajele gătitului acasă, actrița a lansat o carte de bucate, „Bucătăria Evei”. Actrița recunoaște că, deși uneori poftește la pizza, chipsuri și snaksuri sărate, are mereu grijă să nu exagereze. De aceea, le propune femeilor mai multe rețete ușor de preparat și care le permit să-și respecte dieta zilnică fără prea mare efort. Eva Longoria spune că și când se află în deplasare pentru filmări, se ferește să meargă la restaurant. De aceea, pentru a-și putea ține dieta sub control, ea apelează întotdeauna la un serviciu de catering. De obicei, când se află în deplasare, la micul dejun comandă o omletă cu bucățele de curcan și legume. La prânz alege pui cu ardei la abur și o salată de legume proaspete. Cât despre cină, actrița nu renunță decât foarte rar la grătarul de somon cu sparanghel, care este foarte bogat în Omega 3 și Omega 6 și complexul de vitamine B, esențiale pentru menținerea sănătății organismului.

O dată pe săptămână, actrița își permite luxul de a trișa dieta zilnică mâncând pizza

Actrița din „Neveste disperate“ are grijă de corpul său, folosind arta moderației și a perseverenței de la regimul alimentar până la sportul pe care îl practică

Pentru a avea un păr mătăsos, Eva Longoria folosește la fiecare spălare șampon fără sulfați și balsam

Face Yoga şi Pilates

583 3 3583 3 4O altă modalitate prin care Eva Longoria se păstrează în formă este sportul. Deși recunoaște că nu are întotdeauna chef să meargă la sală sau să alerge, actrița este conștientă că doar așa poate avea un corp de invidiat. „Să te menții zveltă nu e chiar simplu atunci când înaintezi în vârstă, pentru că nu mai ai atâta energie sau timp la dispoziție. Până acum câțiva ani făceam sport de cinci ori pe săptămână”, a mărturisit actrița. În prezent, ea face Yoga și Pilates pe Megaformer (un aparat pe care se reali- zează exerciţii obișnuite de Pilates). În plus, Eva Longoria ridică greutăți pentru a avea brațe tonifiate. Actrița spune că, dacă nu ar avea un antrenor, nu ar reuși să fie atât de conștiincioasă la capitolul sport. În felul acesta, Patrick Murphy „o obligă” pe actriță să facă mișcare de patru ori pe săptămână, de fiecare dată el având grijă să varieze exercițiile pentru a-i lucra toate grupele de mușchi. O sesiune obișnuită constă în câteva minute de încălzire pe banda de alergare și sărituri. Urmează apoi alergarea propriu-zisă în cadrul unui circuit cu obstacole. Pentru picioare, Murphy îi solicită actriței să facă fandări și genuflexiuni cu mânuirea concomitentă a halterelor, dar și exerciții care imită deplasarea schiorilor. Pentru brațe, Eva Longoria face exerciții de întindere a bicepșilor și tricepșilor, fitball (exercițiu cu mingea de fitness) sau tehnica BOSU, care include cardio, exerciții de echilibru și pentru dezvoltarea musculară. Acest ultim exercițiu este folosit de actriță și pentru a-și lucra abdomenul, alături de binecunoscutele ridicări de trunchi, din culcat orizontal lateral.