Main menu

header

593 3 1de Gabriela Militaru

Adele este probabil cea mai faimoasă celebritate contemporană care a afirmat că fizicul nu contează atunci când ești artist. „Fac muzică pentru că sunt muzician, nu pentru că vreau să pozez în «Playboy»”, a spus ea la un moment dat. Și din 2008, de la lansarea primului său album, Adele nu încetează să ne demonstreze că pentru ea muzica este o mare pasiune. A lansat trei albume de succes, o concurează pe Beyonce la toate Premiile Grammy și nu i-a păsat niciodată de kilogramele în plus. Până de curând, când a decis să facă o schimbare.

„Pentru a mă simți bine cu mine și nu pentru a deveni manechin”

Cunoscută pentru poziția sa fermă în ceea ce privește aspectul fizic al artiștilor, la mai bine de șapte ani de la debut, Adele pare să-și fi schimbat puțin părerea. Cântăreața de origine britanică și-a început cariera la numai 19 ani, când, contrar trendului, ea nu se încadra în tiparele fizice care spuneau că un artist are cu atât mai mult succes cu cât arată mai bine. La polul opus, Adele s-a consacrat drept o cântăreață cu un talent extraordinar, dar care avea mai multe kilograme în plus. Acest lucru nu a părut să o deranjeze pe artistă, declarându-se de la început „mândră de formele” sale. Lucrurile s-au schimbat însă, mai ales după ce în 2012 Adele l-a adus pe lume pe fiul său, Angelo. Cântăreața a luat o pauză de la cariera muzicală pentru a-și crește copilul și a revenit în forță anul trecut. Nu doar că a adus pe piață un al treilea album, „25” (după primele două, „19” și „21”), dar Adele a surprins și printr-un aspect fizic ușor transformat. Cântăreața părea să-și fi schimbat machiajul și coafura. Câteva luni mai târziu, în primăvara acestui an, Adele a apărut în public șocând pe toată lumea. Cântăreața a slăbit destul de mult și arată acum mai bine ca niciodată. Cum a început totul? În 2011, Adele a suferit o hemoragie la nivelul coardelor vocale, fapt care a determinat-o să își anuleze mai multe concerte. În urma intervenției chirurgicale, medicii au sfătuit-o pe cântăreață să aibă mai multă grijă de sănătatea vocii sale, incluzând aici și trecerea la un stil de viață mai sănătos. Ceea ce ea a și făcut după nașterea lui Angelo. Potrivit presei tabloide, Adele, care măsoară 1,75 metri și care avea destul de multe kilograme în plus, s-ar fi îngrășat foarte mult și în timpul sarcinii. Începând de la sfârșitul lui 2015 și până acum însă, cântăreața a reușit, scriu revistele și site-urile de știri mondene, să slăbească 24 de kilograme. „Pentru a mă simți bine cu mine și nu pentru a deveni manechin”, și-a motivat ea decizia.

„Nu mai beau ceai cu zahăr și am mai multă energie ca niciodată”

Primul lucru pe care l-a făcut Adele pentru a pierde în greutate a fost să renunțe la deliciul său favorit: ceaiul englezesc. Motivul este simplu: cântăreața obișnuia să bea ceaiul cu zahăr, și asta nu făcea decât să îi consume din energie. „Obișnuiam să beau zece căni cu ceai în fiecare zi. În fiecare cană puneam două cuburi de zahăr. Acum nu mai beau ceai cu zahăr și am mai multă energie ca niciodată”, a declarat ea pentru „The Sun”. Rezultatele sunt foarte vizibile. După ce a încetat să mai consume o jumătate de cană cu zahăr zilnic (aproape de trei ori mai mult decât maximul de zahăr recomandat de medici a fi consumat pe parcursul unei zile), Adele a decis sau, mai bine zis, i-a fost impus să renunțe la un alt ingredient important din dieta sa. Curry! Se pare că delicioasa mirodenie, pe care cântăreața o consuma în cantități considerabile, îi afectează coardele vocale. În plus, curryul face mâncarea mai gustoasă, iar cântăreața are tendința să mănânce mai mult decât este recomandat. „Nimic picant, nimic acru, nimic acid”, este noul motto al Adelei, care este acum o împătimită a smoothie-urilor de legume și fructe. Și ca și cum zahărul și curryul nu erau de ajuns, Adele a renunțat la alcool și la fumat. Cântăreața, care era o fumătoare înrăită, s-a temut că și tutunul i-ar putea afecta sănătatea, în general, și vocea, în special. „Dacă aș fi continuat să fumez, cu siguranță aș fi murit de o boală cauzată de tutun, și gândul acesta m-a speriat”, a spus ea într-un interviu acordat pentru „The Mirror”.

Multe fructe și legume, plus proteine slabe și carbohidrați complecși

Pe lângă renunțarea la viciile zilnice, Adele a slăbit și grație unei diete personalizate marca Pure Package. „Adele are o dietă foarte simplă și mănâncă doar alimente naturale. Multe fructe și legume, plus proteine slabe și carbohidrați complecși”, a dezvăluit Jennifer Irvine, fondatoarea companiei Pure Package. Recent, cântăreața a hotărât să devină treptat vegetariană. „Urmăresc să nu mai mănânc carne. Trebuie să-mi mențin sănătatea și trebuie să recunosc că nu pot să iau toate vitaminele de care am nevoie doar din carne. Iar când nu rezist tentației, trebuie doar să-mi imaginez ochișorii câinelui meu, și îmi trece imediat pofta”, a declarat cântăreața pentru Celebrity Health&Fitness. În spiritul sincerității de care a dat mereu dovadă, Adele recunoaște că, deși „îmi place foarte mult cum arăt și mă bucur că pot să port haine de dimensiuni normale”, nu este întotdeauna ușor să ții cură de slăbire. Chiar și din motive de sănătate. „Detest tofu. Are gust rânced”, a mărturisit ea. Dar și mai mult decât tofu, Adele detestă să răspundă la întrebări legate de felul în care arată. „Am grijă de mine pentru mine. Nu intenționez să ajung la mărimea 0”, a spus ea, adăugând că acest subiect nu ar trebui să aibă vreo legătură cu calitățile sale artistice. „Este frustrant că bărbații nu sunt niciodată întrebați astfel de lucruri”, a spus ea la un post de televiziune australian. Adele este însă conștientă că sănătatea sa este cu atât mai importantă acum că este mamă. Ea trebuie să se mențină sănătoasă pentru a-și crește fiul în vârstă de 3 ani.

Cântăreața britanică în vârstă de 28 de ani a renunțat la vicii, ține dietă și face sport

„Nimic picant, nimic acru, nimic acid“ (noul motto al Adelei)

Adele a decis să devină vegetariană, încurajată fiind de logodnicul său, Simon Konecki, care a renunțat de ani buni la consumul de carne

Ridică greutăţi, face exerciţii la aparatele de forţă şi jogging

593 3 2Și ce poate fi mai sănătos decât mișcarea? Cu ocazia schimbării aproape radicale a stilului de viață, Adele a aflat că sportul nu trebuie să lipsească din rutina sa zilnică. A apelat deci la un antrenor personal, Pete Geracimo. Acesta i-a conceput un program de antrenamente personalizat, care o ajută pe cântăreață să-și tonifieze mușchii corpului. Din antrenamentul Adelei nu lipsesc deci joggingul, ridicarea greutăților și exercițiile la aparatele de forță. Dar chiar și așa, Adele insistă că și-a schimbat stilul de viață doar pentru a se simți mai bine în pielea sa, și nu pentru a deveni „mai comercială”. „Nu m-am uitat niciodată la coperta unei reviste și să doresc să arăt ca fetele acelea. Chiar dacă aș avea un corp de revistă, nu aș poza dezbrăcată. Să te exploatezi sexual de bunăvoie nu ajută la nimic”, este de părere cântăreața. Ca și în cazul dietei, Adele s-a adaptat destul de greu antrenamentelor, dar și-a promis să fie perseverentă. „Nu lipsesc niciodată de la sală, dar nu pot să spun că ador să fac sport. Îmi place totuși să ridic greutăți, dar detest să fac sport uitându-mă în oglindă”, a spus ea.