Main menu

header

596 3 1de Raluca Grințescu

Un latte preparat din pulbere fină de ceai verde se transformă într-o băutură-minune cu efecte spectaculoase pentru siluetă. Anumite băuturi au efecte benefice pentru siluetă şi s-a demonstrat că acestea au proprietatea de a accelera metabolismul şi de a favoriza arderea grăsimilor. Care sunt acestea?

Ceaiul matcha (pulbere de ceai verde)

596 3 2Ştim deja că ceaiul verde are un efect puternic asupra digestiei şi ajută la arderea depozitelor de grăsime, însă acum trebuie să încercați şi matcha, care este o pulbere din ceai verde descoperită acum 2.000 de ani de călugării budişti. Despre matcha se spune că ar avea un efect şi mai puternic asupra grăsimilor decât ceaiul verde, deoarece se consumă frunza de ceai integral, nu doar infuzia rezultată din ea. Astfel că o singură cană cu ceai matcha echivalează cu zece căni cu ceai verde, din punct de vedere al antioxidanţilor şi al proprietăţilor nutriţionale. Are un conţinut bogat de clorofilă, vitaminele A, B, C şi E, seleniu, crom, zinc şi magneziu, fiind un aliat în lupta cu depozitele adipoase, accelerând metabolismul. Ceaiul se prepară fie simplu cu apă fierbinte la 80 de grade Celsius (se amestecă pulberea cu puţină apă cu ajutorul unui tel din bambus pentru a forma o spumă fină), fie în combinaţie cu laptele obişnuit sau vegetal (de cocos, migdale, soia), şi atunci devine matcha latte. O altă cercetare care vorbeşte despre efectele spectaculoase ale ceaiului verde şi ale pulberii din ceai verde matcha a apărut în American Journal of Clinical Nutrition, şi a scos la iveală faptul că persoanele care consumă cu regularitate aceste ceaiuri au slăbit de două ori mai multe kilograme în 12 săptămâni, spre deosebire de cele care nu au inclus în meniu aceste băuturi.

Ceaiul de ginseng

A fost intens studiat, iar în urma cercetărilor apărute în Journal of Diabetes, ceaiul de ginseng s-a făcut recunoscut pentru faptul că ridică nivelul de energie, accelerează metabolismul şi vă ajută să slăbiți mai uşor, ajutând şi la reglarea nivelului de zahăr din sânge.

Ceaiul de păpădie

Nu este plăcut la gust, dar efectul său asupra depozitelor de grăsime este unul spectaculos. Ceaiul de păpădie este considerat a fi unul dintre cei mai buni aliaţi în lupta cu kilogramele. El stimulează secreţia biliară, arderea grăsimilor şi are un efect regenerant asupra ficatului. Prin urmare, încercați să consumați măcar o cană cu ceai de păpădie, pentru că atât silueta, cât şi sănătatea dumneavoastră vor avea de câştigat.

Pudra proteică din zer

Pudra din proteină de zer conferă o senzaţie de saţietate şi este adesea folosită ca supliment de persoanele care practică sport cu regularitate. Ea este considerată o proteină completă şi conţine leucină, o substanţă care stimulează arderea grăsimilor, după cum se arată într-un studiu apărut în publicaţia „Nutrition & Metabolism”.

Laptele

Pe lângă proteine de calitate, carbohidraţi şi grăsimi, laptele este o sursă importantă de vitamine - A, D, complexul de vitamine B, acid folic, acid pantotenic şi minerale - calciu, magneziu, fosfor şi zinc. Laptele degresat, consumat în cantităţi moderate, ajută în curele de slăbire atunci când nu este asociat cu cereale cu zahăr din comerţ sau folosit în diverse combinaţii de băuturi cu conţinut mare de zahăr.

Smoothie-urile cu iaurt grecesc

596 3 3Iaurtul grecesc are un conţinut mai mare de proteine decât un iaurt obişnuit. De asemenea, este bogat în calciu şi asigură o senzaţie de saţietate, împiedicându-vă să mâncați mai mult decât este nevoie pentru a slăbi. Combinaţi în blender iaurt grecesc cu fructe de pădure şi pudra proteică de zer pentru a obţine o băutură care arde rapid grăsimile şi conferă saţietate.

Cafeaua

596 3 4Cafeaua simplă, de preferat fără zahăr, este un puternic adjuvant în curele de slăbire, deoarece accelerează metabolismul. Însă, trebuie să vă limitați la un consum moderat şi să nu depăşiți două ceşti pe zi cu cafea. De asemenea, dacă preferați cafeaua puţin îndulcită, fie folosiți foarte puţin zahăr, fie apelați la extractul de stevia rebaudiana, care nu conţine calorii. S-a demonstrat faptul că persoanele care consumă cafea reuşesc să-şi menţină mai uşor greutatea după ce au ţinut un regim de slăbire, după cum arată un studiu citat de Agerpres. Pentru studiul desfășurat de o echipă de la Școala de Medicină din Hanovra au fost recrutate 494 de persoane, bărbați și femei, toate aceste persoane țineau o dietă. Au fost examinate obiceiurile lor alimentare înainte, în timpul și după pierderea în greutate. Oamenii de știință au observat că persoanele care au reușit cel mai bine să își mențină greutatea după un regim, contrar celorlalte, beau regulat cafea, câte două-patru cești pe zi.

Cafea verde cu ghimbir

Cafeaua verde în combinaţie cu ghimbirul intensifică arderea caloriilor. Acidul clorogenic care se regăseşte în cafeaua verde este ingredientul care face minuni pentru siluetă, având capacitatea de a stimula metabolismul şi arderea grăsimilor, în special din zona abdominală şi de pe coapse. Specialiştii au constatat că atunci când aceste două ingrediente miraculoase se combină veți obţine un efect şi mai puternic, această licoare ajutându-vă să scăpați rapid de kilogramele în plus.