Main menu

header

597 3 1de Raluca Grințescu

Brânza este un aliment extrem de consumat datorită proprietăţilor ei nutritive. Are un aport caloric redus şi contribuie la mineralizarea scheletului. De obicei, brânza este consumată în foarte multe diete, în varianta light, însă există şi diete care o folosesc drept aliment principal. Dieta cu brânză durează maximum o săptămână şi vă ajută să slăbiți până la 3 kilograme.

Meniul

Dimineaţa: la micul dejun trebuie să consumați o felie de brânză cu mucegai, o felie de pâine integrală, puţin unt şi un ciorchine de struguri negri. Dacă nu vă place prima variantă de meniu, puteți mânca o chiflă cu 40 g brânză şi un morcov dat pe răzătoare.

Între mese: între micul dejun şi prânz puteți mânca 50 g Camembert cu o felie de pâine sau 50 g cottage cheese cu 200 ml suc de legume.

La prânz: puteți degusta o chiflă cu unt, câteva frunze de salată, două felii de brânză topită şi un ardei gras sau legume congelate, cu două linguri cu iaurt şi o felie de pâine integrală cu brânză.

La cină: puteţi mânca 70 g brânză feliată cu un castravete, o ceapă şi o roşie. Salata se poate condimenta cu pătrunjel, oţet şi ulei de măsline. Totul se mănâncă însă cu o felie de pâine integrală. A doua variantă de cină poate fi formată din 20 g brânză, câteva felii de kaizer şi un ou mic fiert. Toate acestea se combină cu o salată verde cu un dressing din muştar, ketchup, o lingură cu iaurt, sare, piper şi lămâie. Şi aici aveți voie să consumați o felie de pâine integrală. Desertul poate consta într-un măr mic.

SFAT. Când reveniți la o dietă normală, evitaţi alcoolul, sarea şi prăjelile.

Reguli de bază

Această dietă nu trebuie ţinută mai mult de o dată pe lună; pe parcursul dietei trebuie să beți minimum doi litri de lichide pe zi, constând în apă plată sau ceai de plante neîndulcit. Ideal ar fi să respec- tați orele principalelor mese ale zilei, deși este greu pentru cei mai mulți dintre dumneavoastră.