Main menu

header

623 3 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Cunoscută pentru rolurile din „Pur și simplu dragoste”, „Rațiune și simțire”, „Frumoasa și bestia” sau „Ultima șansă a lui Harvey”, Emma Thompson este nu doar o actriță extrem de talentată, ci și un om extraordinar. Soție și mamă a doi copii (dintre care unul adoptat din Rwanda), ea este o prezență tonică și pozitivă la fiecare apariție. Cu o viață personală bine păzită, actrița în vârstă de 58 de ani reușește, în rarele ocazii în care participă la evenimente, să își uimească admiratorii cu aparițiile sale în care radiază de sănătate și tinerețe.

În cele mai multe zile, preferă să nu poarte machiaj, iar când o face, adoptă un stil natural

623 3 2Emma Thompson rămâne fidelă aspectului natural al pielii, despre care spune că o ajută să intre mai bine în pielea personajelor sale care se evidențiază, de fiecare dată, prin expresii faciale generoase. Actrița este de părere că nu ar putea juca atât de convingător dacă fața sa ar fi înghețată din cauza operațiilor estetice. Cât despre Botox, ea consideră că, pentru femeile din ziua de azi, procedura s-a transformat într-o „pzihoză”. Recent, ea și-a făcut publică părerea în legătură cu acest subiect, spunând că este „o curată nebunie. Nu este ceva normal, iar cultura în care trăim, care susţine că Botoxul este firesc, este anormală”. Emma spune că fenomenul în sine este unul straniu pentru ea. „De ce oare unii oameni le cer altor oameni să-i taie și să bage lucruri în corpurile lor? Ce înseamnă asta și de ce ne facem așa ceva de bunăvoie?”, se întreabă ea retoric. Personal, actrița preferă să lase timpul să-și spună cuvântul, fără să se teamă de riduri. În cele mai multe zile, ea preferă să nu poarte machiaj, iar când o face, adoptă un stil natural. Fond de ten în culori cât mai apropiate de nuanța naturală a pielii. Creionul dermatograf, mascara și puțin gloss în culori nude completează machiajul obișnuit al actriței. Cât despre tonusul mereu proaspăt al pielii, Emma Thompson pune totul pe seama faptului că bea multă apă și se ferește întotdeauna (chiar și iarna) de razele soarelui.

Coafuri moderne şi rapide

623 3 3Se spune că un păr tuns scurt relevă întotdeauna mai multe defecte ale tenului decât un păr lung. De aceea, multe femei preferă să poarte părul lung. Nu și Emma Thompson, care este vestită pentru coafurile sale interesante, cele mai multe dintre ele realizate pe un păr scurt. Pentru a avea o coafură interesantă și gata în numai câteva minute, actrița urmează patru pași simpli. Mai întâi, imediat după spălare, ea își șterge ușor podoaba capilară și își piaptănă părul, făcând o cărare pe mijloc. Apoi, aplică produse care dau volum părului, fără a-l electriza. Își usucă părul cu föhnul timp de doar câteva minute, după care îl lasă să se usuce complet de la sine. La final, aplică puțină ceară de păr pe mâini și își trece ușor vârfurile degetelor prin păr, făcând din bobul său fie unul jucăuș, fie unul elegant și interesant aranjat. În felul acesta, actrița, care preferă nuanțele de păr blond, are mereu o podoabă capilară sănătoasă și frumos coafată, ceea ce o ajută să pară cu câțiva ani mai tânără. Cu toate acestea, Emma spune că nu se teme de bătrânețe și are chiar și un secret pentru ca trecerea timpului să nu lase semne neplăcute pe corpul său. „Cheia este să îmbătrânești cu demnitate și cu grație și să-i faci pe ceilalți să observe asta și să-ți urmeze exemplul”, a mărturisit ea.

A pozat goală pentru a salva peștii

623 3 4Emma Thompson arată incredibil nu doar la capitolul piele, ci și în ceea ce privește corpul. Nu mai departe de anul trecut, chiar înainte de a împlini 57 de ani, actrița a pozat nud pentru o campanie care este împotriva pescuitului excesiv și a altor intervenții menite să afecteze negativ viața peștilor din mare. Emma Thompson și Greg Wise, alături de alte celebrități cum ar fi Mark Rylance sau Jodhi May, s-au alăturat campaniei FishLove și au renunțat la haine, înlocuindu-le cu câteva exemplare rare de pești. Într-una dintre fotografii, actrița din „Frumoasa și bestia” poate fi văzută râzând în spatele soțului său, care își ascunde nuditatea încrucișându-și picioarele. Din fotografie se observă foarte clar că Emma arată incredibil de bine, iar faptul că râde foarte des o avantajează. Vorbind despre campania în care a apărut ținând în mâini doi pești mari, actrița a recunoscut că inițial a încercat-o un sentiment de vinovăție. „Te simți ciudat purtând pe brațe un pește mort în timp ce tu ești viu. Dar, făcând asta, am transmis un mesaj foarte puternic: dacă nu încetăm cu pescuitul și cu poluarea oceanelor și a mărilor, toate aceste creaturi minunate sunt în pericol”, a declarat ea, adăugând că „în special pescuitul în apele foarte adânci este extrem de dăunător și trebuie să înceteze”.

Emma Thompson face și sport 90 de minute zilnic timp de şase zile pe săptămână

Actrița din „Frumoasa și bestia” respinge operațiile estetice și urmează sfaturile dieteticienei ducesei Kate Middleton

Ţine cea mai simplă „antidietă“

623 3 5Deși niciodată nu s-a putut considera că Emma Thompson are prea multe kilograme în plus, anul trecut, actrița a decis că în ultima vreme formele sale se rotunjiseră puțin și avea nevoie să revină la forma fizică obișnuită. De aceea, ea a urmat regimul inventat de dieteticiana lui Kate Middleton, Louise Parker. „Doar în ea am încredere, nu știu cum face, dar reușește să mă motiveze să am grijă ce mănânc și nici măcar nu mă obligă să beau suc de napi”, a explicat Emma. „Ador faptul că metoda sa nu este o dietă, așa că pot să-mi beau paharul cu vin și evit să-mi petrec tot restul săptămânii mâncând pufuleți cu brânză”, a adăugat actrița. În felul acesta, Emma Thompson a reușit să slăbească opt kilograme în doar şase săptămâni, trecând de la măsura 14 la 10. Într-adevăr, Louise Parker are mai curând o filosofie gastronomică, una care te face să te simți bine când mănânci și să nu faci foamea. Dimpotrivă, Louise le încurajează pe clientele sale să mănânce sendvişuri cu bacon și brânză, însă fără să exagereze și fără să uite să-și controleze porțiile de mâncare. Fiecare masă trebuie să conțină, în opinia lui Louise, proteine, carbohidrați cu indice glicemic mic și o cantitate foarte mică de grăsimi. De asemenea, legumele și fructele nu trebuie să lipsească din componența celor trei mese de peste zi. Pe lângă acestea, Emma are voie chiar și la gustări constând din bucăți de fructe, nuci și migdale. Cea mai importantă parte a regimului Parker este somnul, despre care spune că este modalitatea naturală prin care corpul se detoxifică. De aceea, odihna este esențială. La fel ca și reducerea stresului și îndepărtarea gadgeturilor în timpul perioadelor de liniște. În plus, Louise încurajează meditația și cititul.