Main menu

header

632 3 3de Cătălina Tăgârță şi Florica Pintea

Kilogramele în plus reprezintă o problemă pentru mulți, iar anotimpul călduros este adesea un start pentru regimurile de slăbit. Vă întrebați cum puteți scăpa mai repede de grăsime, fără prea mult efort și fără să vă afectați sănătatea în vreun fel? Aflați că există numeroase asocieri de produse care pot da rezultate rapid, fără să fiți nevoiți să vă abțineți neapărat de la felurile de mâncare favorite sau să pierdeți ore în șir la sala de sport. Atenție însă: dietele trebuie ținute numai de persoane absolut sănătoase, iar dacă vedeți că nu vă priesc, întrerupeți imediat administrarea lor!

Se consumă seara, la culcare

632 3 4Prima variantă pe care o puteți încerca este un lichid care, consumat seara, vă poate ajuta să slăbiți circa trei kilograme în cinci zile. Acest lucru este posibil datorită unei întregi serii de ingrediente (ce sporesc metabolismul și circulația sângelui și care luptă cu radicalii liberi) care ajută organismul să consume în timpul nopții mai multe calorii decât ar face-o în mod normal. Pentru prepararea acestei băuturi-minune aveți nevoie de: două lămâi, miere, oțet de mere și usturoi. Stoarceți sucul celor două lămâi într-un recipient cu volumul de un litru și adăugați peste el două linguri mari cu miere și amestecați până când aceasta se dizolvă în sucul de lămâie. Separat, pisați foarte bine doi căței de usturoi, apoi adăugați pasta de usturoi peste sucul de lămâie cu miere și amestecați în continuare până se obține un lichid omogen. După aceea puneți o linguriță cu oțet de mere, adăugați apă până se umple vasul de un litru și amestecați bine. Gustul nu va fi foarte plăcut, dar puteți încerca să beți preparatul cât mai repede, după care mai puteți lua o linguriță cu miere (opțional), băgați-vă în pat și așteptați să își facă efectele asupra digestiei.

Semințele de chia stimulează metabolismul

Tot pe bază de lămâie puteți încerca și rețeta cu apă cu lămâie şi seminţe de chia. Seminţele de chia au un efect detoxifiant puternic, iar în combinaţie cu lămâia stimulează arderea grăsimilor. Este un amestec pe care îl puteţi consuma dimineaţa, folosind fie apă rece, fie călduţă. Pentru a prepara această băutură trebuie să amestecați: o lingură cu seminţe de chia, zeama de la o jumătate de lămâie, un pahar cu apă. Lăsați zece minute la odihnit, timp în care se vor hidrata puțin și semințele de chia, apoi amestecați din nou și consumați preparatul! Din cauza semințelor de chia, acesta nu va avea aspectul unui lichid omogen, dar îl puteți bea dintr-o înghițitură. Nu e așa rău la gust precum cel din rețeta cu miere și cu usturoi. Și mai simplu de atât puteţi să beți dimineața pe stomacul gol două pahare cu apă rece ca gheața. Va ajuta digestia și, implicit, să pierdeți în greutate. În plus, studiile au dovedit că acest truc stimulează metabolismul cu 30%, ceea ce echivalează cu aproximativ cinci kilograme de grăsime pierdută pe an. Procesul este similar cu cel întâlnit la tratamentul anticelulitic, așa că să nu vă mirați dacă aspectul de coajă de portocală de pe picioare devine cu timpul mai puțin vizibil.

Suc din ananas și castravete înainte de micul dejun

O altă combinație care nu sună probabil foarte bine, dar care are efecte uimitoare este amestecul pe bază de suc de ananas cu castravete. Pentru preparare aveți nevoie de: o felie de ananas proaspăt, un castravete cornişon sau o felie mare de castravete lung, o bucățică de ţelină și o ridiche mică (roșie). Spălați toate ingredientele, tăiați-le cuburi și puneți-le la blender/storcător. Veți obține un lichid verde, care se recomandă a fi consumat cu o jumătate de oră înainte de micul dejun. Acesta are rolul de a curăţa colonul şi de a stimula metabolismul, astfel încât tot ceea ce veți mânca pe parcursul zilei se va digera mai uşor, împiedicând depunerea grăsimilor. Însă, dacă vă știți cu probleme digestive sau chiar aciditate la stomac, nu optați pentru această variantă!

SFAT. Evitați consumul de lapte în exces, pentru că acesta conține o mulțime de calorii. Băut însă în cantități moderate și în formula degresată, ajută la slăbit, întrucât calciul pe care îl conține contribuie la spargerea celulelor de grăsime.

Grepfrutul cu oţet reglează nivelul de zahăr din sânge

Alte variante de diete lichide pentru slăbit, pe lângă celebrele ceaiuri (verde, negru etc.), mai sunt: sucul cu grepfrut şi oţet de mere sau limonada cu ghimbir. Sucul pe bază de grepfrut (obținut dintr-un fruct blenduit, o linguriță cu oțet de mere și jumătate de cană cu ceai de mentă) reglează nivelul zahărului în sânge, favorizează eliminarea toxinelor şi stimulează arderea intensă a grăsimilor. Se consumă câte un pahar mic din acest suc înainte de fiecare masă principală, ceea ce înseamnă că la prânz trebuie să aveți întotdeauna la purtător sticluța cu suc. Pentru a prepara limonada cu ghimbir trebuie să faceți întâi un ceai (o cană cu apă fierbinte la o jumătate de linguriță cu rădăcină răzuită) pe care să-l lăsați la infuzat. După ce se răcește, ceaiul de ghimbir se amestecă bine cu zeama de la trei lămâi. Ghimbirul este deosebit de util pentru întărirea sistemului imunitar, însă este recunoscut şi pentru efectul său puternic în arderea grăsimilor.