Main menu

header

634 3 1de Gabriela Militaru şi Claudiu I.

Pierce Brosnan are, în prezent, 64 de ani și arată la fel de bine ca actorii generației mai tinere. În ciuda momentelor dificile prin care a trecut (moartea primei soții și a fiicei sale vitrege, răpusă de cancerul de col uterin), actorul a reușit să-și refacă viața. El are o relație de 23 de ani cu ziarista Keely Shaye Smith, alături de care are doi băieți. În plus, el continuă să se mențină activ jucând în filme.

Urmează dieta celebrului agent secret

634 3 2Pierce Brosnan a jucat în nenumărate filme, însă rămâne în memoria publicului pentru rolul James Bond. El este cel de-al cincilea actor care îl interpretează pe atrăgătorul agent secret. Între 1995 și 2002, Brosnan l-a interpretat de nu mai puțin de patru ori pe James Bond în tot atâtea pelicule. Antrenamentul pentru a intra în rolul personajului n-a fost foarte simplu, iar Brosnan s-a inspirat din romanul lui Ian Fleming, cel care a creat personajul James Bond în 1953. Între timp, actorul a devenit atât de familiar cu dieta care îl menținea pe James Bond în formă, încât o respectă și în prezent.

Mic dejun: două ouă fierte moi, două felii de pâine integrală prăjită cu unt, gem de căpșuni, marmeladă sau miere și o cafea.

Prânz: pește la grătar, salată de legume cu brânză Brie și un pahar cu vin Bordeaux alb.

Cină: două ouă ochiuri, salată de cartofi și grătar de vită.

Este un împătimit al shake-urilor verzi sau detoxifiante

Pierce Brosnan este, de asemenea, un împătimit al shake-urilor verzi sau detoxifiante, care îl ajută să aibă un metabolism normal și să nu câștige kilograme în plus. Și, ca o glumă, uneori „accidentele” alimentare sunt și ele cheia unui corp zvelt. Recent, actorul a mărturisit că la un moment dat, într-o pauză de filmare, a mers la masă și, în loc să mănânce carne de vită, a mâncat carne de… șobolan. „Eram în Nigeria și am mers în oraș într-o seară să încercăm delicatesele zonei. Am crezut că este vită, dar era șobolan. Mi-a fost rău o săptămână întreagă”, a povestit actorul.

Combină eleganța din yoga și Pilates cu energia cardio

634 3 3Deși dieta alimentară este importantă, Pierce Brosnan nu se abține de la unele delicii atunci când îi este poftă. Dar ca să nu se îngrașe, el neutralizează aportul de calorii prin sport. Apropiații îl consideră chiar un fanatic al fitnessului și al mișcării în general. Chiar și atunci când este în vacanță, actorul nu are nicio clipă de repaus. Recent, el a fost fotografiat pe plajă făcând sport mai curând decât bucurându-se de razele solare. De fapt, starul a fost surprins de nenumărate ori în timpul vacanțelor sau al pauzelor de filmare executând abdomene, genuflexiuni și flotări. Și asta nu este tot! „Fac surf, joc tenis și bowling. Încerc să mă mențin în formă”, a declarat Pierce Brosnan. Nu este deci de mirare că la 64 de ani arată atât de bine. A, și să nu uităm și de yoga sau de Pilates. Actorul are un exercițiu preferat, care îi pune în mișcare mai multe grupe de mușchi și care implică atât forța, cât și concentrarea, combinând eleganța din yoga și Pilates cu forța și energia cardio. Exercițiul începe din postura yoghină „a câinelui”, adică din așezat în patru labe, cu genunchii depărtați la nivelul umerilor. Se desfac palmele și se proptesc pe podea. Apoi se ridică bazinul, împingând doar în picioare. Coloana vertebrală trebuie să rămână dreaptă. La fel și genunchii, iar corpul trebuie să formeze un „V”. Apoi se coboară umerii, împingând corpul în jos, astfel încât pieptul să ajungă pe podea. Rămâneți în această poziție timp de câteva secunde, pentru ca apoi, tot prin forța brațelor, să reveniți la postura inițială. Exercițiul ajută foarte mult la tonifierea mușchilor brațelor și ai picioarelor. Pe lângă avantajele legate de musculatură, această combinație de exerciții îmbunătățește circulația și crește flexibilitatea organismului.

Actorul din seria „James Bond” mănâncă sănătos și nu ratează nicio ocazie să facă mișcare

„Rămâneți în formă fizică bună, rămâneți în contact cu emoțiile voastre și păstrați-vă simțul umorului“ (Pierce Brosnan)

Lucrează permanent la rezistenţă

Pe lângă sport, Pierce Brosnan are și un alt secret pentru felul în care arată. Se pare că mișcarea propriu-zisă ar fi imposibilă și aproape inutilă dacă actorul nu ar lucra zilnic la rezistența organismului său. Expertul de fitness Myles Hopper explică în ce fel vigoarea îl ajută pe actor să aibă o alură sportivă și să facă față unor cascadorii periculoase. „Pentru a-și îmbunătăți rezistența corpului, trebuie lucrat la ameliorarea laturii aerobice și a felului în care Pierce folosește oxigenul. Exercițiile obișnuite de aerobic ajută, de asemenea, la întârzierea procesului de îmbătrânire a arterelor”, explică Hopper. El spune și că efortul susținut este recomandat efortului depus din când în când. De aceea, el afirmă că, pentru a avea un tonus bun, ar trebui să facem mișcare zilnic. „O activitate perfectă care ajută la creșterea rezistenței organismului este urcarea în alergare a dealurilor. Găsiți un deal cu o înclinație decentă, alergați cât puteți de repede până în vârful dealului și coborâți încet, ca formă de odihnă. Repetați exercițiul timp de 30 de minute, de două ori pe săptămână, pentru a vă crește rezistența organismului”, recomandă Hopper.