Main menu

header

636 3 1de Gabriela Militaru şi Carmen Bădulescu

Gisele Bündchen este una dintre cel mai bine plătite fotomodele ale tuturor timpurilor, ajungând ca, în 2007, să ocupe locul 16 într-o ierarhie a femeilor cel mai bine plătite din lume. Iar în 2014, numele său a apărut pe poziția 89 într-un top al celor mai puternice femei de pe mapamond, realizat de revista „Forbes”. Căsătorită cu jucătorul de fotbal american Tom Brady din 2009, frumoasa braziliancă este mamă a doi copii. Ea s-a retras definitiv din activitatea de fotomodel anul trecut, dar continuă să fie în centrul atenției grație contractelor de promovare a produselor de înfrumusețare, dar și a gustului pentru actorie.

Machiaj cât mai natural: puțin blush pe „mărul obrajilor”

Gisele Bündchen a devenit faimoasă pentru faptul că este una dintre puținele celebrități care lucrează într-un domeniu ce promovează produsele cosmetice, dar care alege să se machieze foarte puțin. În afară de situațiile în care filmează pentru o reclamă sau defilează pe podium, fostul „Înger” de la Victoria’s Secret nu poartă machiaj. Iar când o face, ea respectă cu sfințenie câteva reguli de aur. „Pudrați-vă zona T și liniile care merg de la nas în jos, în jurul gurii, pentru că acestea sunt cel mai grase zone, iar grăsimea de pe față este urâtă”, le recomandă Gisele femeilor. Apoi, aveți grijă să vă faceți ochii să pară cât mai deschiși și luminoși. „Dacă alegeți un machiaj smokey, folosiți un creion bej sau auriu pentru partea interioară a ochiului, lăsând impresia de deschidere. Asta doar în cazul în care fardul de pleoape este închis la culoare. Altfel, orice nuanță deschisă în acea zonă face ca ochii să pară depărtați. Și nu uitați de mascara, care deschide și mai mult ochii”, spune fotomodelul. Pentru a vă pune în valoare pomeții, folosiți doar puțin blush pe „mărul obrajilor”, pentru că, dacă veți coborî mai jos pe obraz, vă va face fața să pară suptă și cu o mină tristă. Gisele este, de asemenea, de părere că orice sesiune de machiaj trebuie să înceapă cu o hidratare serioasă și cu un serum cu rată mai mare de absorbție în piele. Apoi, urmează fondul de ten, pe care și-l aplică direct pe degete și apoi pe față. „Nici măcar nu folosesc fond de ten pentru obraji, ci doar în jurul gurii, unde pielea mea se înroșește de obicei, și în jurul ochilor, unde, de asemenea, am o piele sensibilă”, spune Gisele. Cât despre buze, vedeta preferă culorile nude și glossurile cu efect de volum.

Bucle rebele în câțiva pași simpli

636 3 2Gisele Bündchen este, de asemenea, cunoscută pentru părul săi castaniu deschis cu reflexe aurii pe care îl poartă, în general, în onduleuri naturale. Hairstylistul Harry Josh a dezvăluit secretul podoabei capilare a fostului fotomodel. Pentru început se spală părul foarte bine, pentru a rămâne cât mai curat, apoi se aplică balsam doar pe vârfuri, altfel, părul are tendința să se îngrașe. După aceea se usucă aproape în totalitate pe porțiuni, folosind temperatura cea mai ridicată și fluxul de aer cel mai mic. Apoi aplecați-vă părul în jos și uscați-l definitiv, înfoindu-l ușor cu mâinile. Trasați cărarea dorită, apoi împărțiți părul în patru: o parte în față, una în spate și două de pe partea urechilor. Luați apoi mănunchiuri mici de păr și întindeți-le cu ondulatorul în poziția deschis, doar înfășurând șuvița pe partea rotunjită a acestuia. „Aveți grijă să nu răsuciți toate șuvițele în același sens, ci în direcții diferite, pentru a crea senzația de neglijent și de natural”, explică Harry Josh. Apoi scuturați ușor capul în jos, iar coafura inspirată de Gisele Bündchen este gata.

„Mâncăm doar friptură organică, pește, rață și pui”

Poate doriți să vă inspirați şi mai mult de la Gisele Bündchen! Atunci îi puteți urma sfaturile și în ceea ce privește dieta. Fotomodelul nu se mulțumește să respecte singură regulile regimului și i le aplică și soțul său și chiar celor doi copii ai lor. „Pe la ora 6:00 dimineața bem cu toții un pahar cu apă călduță în care stoarcem o lămâie, pentru a balansa nivelul alcalin și să ajutăm sistemul digestiv. Urmează apoi un suc de verdețuri revitalizant și un smoothie cu vitamine făcut la blender din fructe organice. Mai târziu luăm adevăratul mic dejun, cu fructe, ouă, avocado, pâine fără gluten și unt de cocos”, a dezvăluit Gisele. În restul zilei, 80% din ce mănâncă familia Giselei se compune din legume organice, cereale integrale, orez brun, quinoa, mei și fasole, pe care le gătește în ulei de cocos. „Nu mâncăm ardei, ciuperci sau vinete, iar roșiile, doar o dată pe lună, pentru că ele provoacă inflamații”, explică Gisele. De asemenea, carnea roșie se consumă cu moderație. „Nu mai mâncăm atât de multă carne roșie. Poate o dată pe lună. Atunci când mâncăm carne este vorba despre carne slabă: friptură organică, pește, rață și pui”, a exemplificat frumoasa braziliancă. O altă regulă pe care Gisele o respectă este aceea de a nu lua cina la ore înaintate. De aceea, familia cinează cel mai târziu la ora 18:00. În felul acesta, mâncarea are vreme, peste noapte, să se digere, iar stomacul să se odihnească în timpul somnului. Iar pentru ca organismul să se simtă și mai răsfățat, Gisele Bündchen face o cură de detoxifiere la fiecare schimbare de anotimp. „Încerc să dublez programul de detoxifiere cu o pauză liniștitoare, pentru că acesta este modul perfect în care mintea și corpul se pot odihni. Corpul este ca un templu pe care trebuie să-l iubim și să-l hrănim ca să putem îmbunătăți felul în care ne simțim”, este de părere Gisele.

„Fără cafea, fără zahăr, fără făină, fără lactate“ este regula de la care Gisele Bündchen nu se abate niciodată

Practică arte marţiale cu regularitate

636 3 3Când vine vorba despre întreținerea corpului, Gisele Bündchen se gândește nu doar la ceea ce mănâncă, ci și la sport. Brazilianca este o fire foarte activă și iubește să alterneze modurile în care își lucrează mușchii corpului. Printre modalitățile sale preferate de a face mișcare se numără artele marțiale. Kung fu sau tai chi, fotomodelul se dă în vânt după genul acesta de sport, despre care spune că este „o meditație în mișcare”. Gisele obișnuiește să facă trei sesiuni a câte 90 de minute de arte marțiale în fiecare săptămână. Ea adoră, de asemenea, să facă yoga, în special Anusara yoga, pe care o practică o oră în fiecare dimineață. În plus, frumoasa mamă a doi copii urmează metoda lui Tracy Anderson, care combină dansul energic cu aerobicul. Mai putem adăuga surful și călătoriile pe munte, și avem o listă completă a activităților sportive pe care Gisele le face cu regularitate.

Cel mai cunoscut fotomodel brazilian are un regim alimentar draconic și face sport mai multe ore pe zi