Main menu

header

644 3 1de Roxana Istudor

Potrivit unui studiu recent, există o legătură strânsă între optimismul de pe rețelele de socializare și șansele ca o dietă să aibă rezultate foarte bune.

Încrezători în perioada ce va urma

Specialiștii americani de la Institutul Tehnologic din Georgia au realizat un algoritm cu ajutorul căruia pot previziona cu o acuratețe de 77% cât de mult succes va avea regimul pe care îl ține o persoană, orientându-se doar după postările acesteia pe rețelele de socializare. Observațiile cercetătorilor au dus la concluzia că optimiștii au cele mai mari șanse de a vedea rezultatele eforturilor dietei. „Acești oameni care postează mesaje optimiste sunt mai încrezători în viitor și mai orientați spre ceilalți, având un simț mai puternic al realizării”, explică Munmun De Choudhury, cercetătorul care a condus studiul. Un exemplu de postare pozitivă este, potrivit autorilor studiului, „dacă nu ne împiedicăm, nu cădem; dacă nu cădem, nu greșim, iar dacă nu greșim, nu evoluăm”.

Reușesc să ducă totul la bun sfârșit

Studiul a luat în observație postările celor care sunt atenți la felul în care arată și care țin diete, mai precis două milioane de utilizatori de internet și 100.000 de jurnale de alimentație. „Toate aceste date și aplicarea principiului cauzalității ne-au permis să validăm pentru prima dată eficacitatea rețelelor sociale și nivelul de stimă de sine în procesul complex pe care îl presupune urmarea disciplinată a unei diete”, punctează De Choudhury. Cercetătorii au comparat postările, tonul acestora și rezultatele notate în jurnalele de dietă, ajungând astfel la concluzia că „postacii” optimiști au avut în realitate cel mai mare succes cu regimul pe care l-au urmat, reușind să-l ducă la bun sfârșit. Cercetătorii vor continua monitorizarea, pentru a stabili care este cu exactitate momentul în care, cel mai adesea, planul individual de dietă este expus eșecului.