Main menu

header

657 3 1de Gabriela Militaru şi Carmen Bădulescu

Trei copii și o slujbă cu normă întreagă. Așa arată viața actriței Jennifer Garner. Ea a devenit mamă singură după ce a decis să se despartă de soțul său, Ben Affleck, așa că în ultimii ani s-a concentrat mai mult pe creșterea copiilor decât pe felul în care arată. De curând însă, Jennifer a început filmările la o nouă peliculă, „Peppermint”, în care joacă rolul unei femei care caută răzbunare după ce soţul şi copilul său sunt împuşcaţi într-o parcare. Fiind vorba despre un rol într-un film de acțiune, actrița are nevoie de antrenament special pentru a putea intra în pielea personajului.

„La fiecare masă adaug o mână cu crudități verzi”

657 3 2Jennifer Garner nu este deloc străină de curele de slăbire. Actrița, acum în vârstă de 45 de ani, a ținut un regim draconic la începutul anilor 2000, atunci când a interpretat rolul Sydney Bristow în serialul „Alias”, timp de șase ani. Și tot în acea perioadă, actrița a făcut un efort suplimentar, antrenându-se câteva ore pe zi pentru a intra în pielea personajului Elektra Natchios, în „Daredevil”, unde a apărut alături de fostul său soț, Ben Affleck. „Am ținut dietă atât de mult timp pe când jucam în «Alias» și când am interpretat un supererou în «Daredevil», încât nu cred că voi mai putea face vreodată ceva atât de extrem”, mărturisea Jennifer în urmă cu ceva vreme. În schimb, chiar dacă a uitat de diete, fiind ocupată mai mult cu viața de familie, timp de câțiva ani actrița a urmărit să mănânce cât mai sănătos. „Mănânc multe, multe salate. În felul acesta îmi asigur aportul de crudități. Frunze verzi, verdețuri de tot felul în combinație cu orez, pentru că vreau să integrez totul într-un fel de mâncare. Pur și simplu nu-mi lipsesc verdețurile din casă. Le păstrez la frigider și, la fiecare masă, adaug o mână cu crudități verzi”, explică Jennifer despre regimul său de menținere.

Când timpul îi permite, preferă să-și gătească singură meniurile

În prezent, Jennifer Garner are nevoie de mai mult decât de un regim de menținere a greutății corporale. Antrenamentul pentru noul său film îi solicită multă energie, așa că ea trebuie să echilibreze dieta cu sesiunile de mișcare. Actrița nu mai numără fiecare calorie consumată, ca în trecut, dar are grijă să mănânce o dată la trei ore și să nu cedeze ispitei de a consuma dulciuri sau carbohidrați nesănătoși. În felul acesta, ea nu simte nevoia să se înfrupte la fiecare masă, ci îi dă organismului suficientă energie cât să poată avea un tonus perfect în orice moment al zilei. Vedeta urmează dieta porțiilor controlate și, atunci când timpul îi permite, preferă să-și gătească singură meniurile. În plus, Jennifer stă departe de mâncărurile procesate. În schimb, alege să consume mâncăruri dense și sățioase, cum ar fi: mere, căpșuni, iaurt, ovăz, ouă, legume sotate, somon la grătar, salate, unt de migdale, cereale și lapte de soia. Și pentru ca energia să fie cu adevărat la cote optime, actrița consumă zilnic cafea. Într-o postare recentă pe Instagram, ea a dezvăluit, mai în glumă, mai în serios, ce face pentru a dobândi forma perfectă pentru rolul din „Peppermint”: „Reţeta pentru a transforma o mamă într-o eroină de acţiune. O doză zilnică de o oră de Bodybysimone, 50 de căni cu cafea şi trei minute de crioterapie. Mult noroc tuturor!”, a scris ea, alături de o fotografie cu o cană cu cafea.

Face o combinație de dans cardio şi exerciţii cu greutăţi

657 3 3Jennifer Garner glumește, cu siguranță, când spune că bea 50 de căni cu cafea pe zi, cert este că o doză minimă de cofeină înainte de o sesiune de antrenament ajută organismul să aibă mai multă energie pentru a depune efort fizic. La acest capitol, actrița lucrează intens alături de Simone De La Rue. Timp de 60 de minute în fiecare zi, Jennifer execută exercițiile propuse de antrenoarea de fitness de origine australiană. Acestea sunt o combinație de dans cardio şi exerciţii cu greutăţi. Și asta nu este tot, actrița nu se dă la o parte nici de la sporturi mai dure, cum ar fi kickboxing, despre care consideră că este o modalitate eficientă de a-i elibera energia și de a-i tonifia mușchii. Recent, aceasta a postat pe un cont de socializare un filmuleț de câteva secunde care o arată în timpul sesiunii de kickboxing, lovind viguros într-un sac de box. „Se simte cineva ruginit?”, a scris ea ironic, alături de fragmentul video. Cu siguranță, Jennifer nu se simte „ruginită”, căci filmarea o arată pe actriță într-o formă de zile mari. Și ca să se asigure de asta, pe lângă kickboxing, vedeta se mai „delectează” și cu săriturile de la trambulină. Oricât de periculoase ar părea (mai ales pentru cineva care suferă de rău de înălțime), aceste exerciții au rezultate incredibile asupra musculaturii și a mobilității corpului.

Frumoasa spioană din „Alias” nu se înfometează, dar a spus adio deliciilor culinare

Slăbeşte la rece

657 3 4Pentru a se asigura că pe lângă tonifiere scapă rapid și de cele câteva kilograme în plus, Jennifer Garner apelează și la o altă tehnică revoluționară: crioterapia. Actrița petrece în fiecare zi trei minute la minus 170 de grade Celsius, deoarece, spun specialiștii, frigul ajută la slăbit. Se pare că organismul poate pierde până la un kilogram în trei minute de petrecut în frig. În plus, crioterapia are și rezultate în încetinirea procesului de îmbătrânire, așa că Jennifer Garner are toate șansele ca foarte curând nu doar să slăbească, ci și să arate cu câțiva ani mai tânără.

„Reţeta pentru a transforma o mamă într-o eroină de acţiune? O doză zilnică de o oră de Bodybysimone, 50 de căni cu cafea şi trei minute de crioterapie. Mult noroc tuturor!“