Main menu

header

659 3 1de Gabriela Militaru şi Adrian Barna

Kendall Jenner este dovada clară că unii dintre copiii proveniți din familii foarte bogate nu se mulțumesc doar să cheltuiască banii părinților, ci se încăpățânează să-și dovedească talentul prin forțe proprii. La numai 22 de ani, modelul american ocupă primul loc în topul celor mai bine plătite manechine din lume. Sora vitregă a celebrelor Kim, Kourtney și Khloe Kardashian a trecut pe primul loc în clasamentul mai sus amintit, cu încasări totale de peste 22 de milioane de euro. Iar pentru asta, tot ce are de făcut este să se odihnească bine, să-și îngrijească pielea și sănătatea cu sfințenie și să facă sport.

Fotomodel la 14 ani

O listă publicată recent de revista „Forbes” arată că, după ce a ocupat prima poziție timp de 15 ani la rând, Gisele Bündchen a fost detronată de Kendall Jenner. Suma exorbitantă pe care Kendall a reușit să o adune în ultimele 12 luni se datorează contractelor pe care le-a avut cu firme precum Estée Lauder, Adidas și La Perla. În plus, ea apare constant în reality show-ul familiei „Ținând pasul cu Kardashianii” și deține, împreună cu sora sa mai mică, Kylie, brandul de haine „KENDALL+KYLIE”. Dar drumul lui Kendall spre faimă nu a fost chiar atât de simplu. Frumoasa brunetă a început să cocheteze cu celebritatea pe când avea doar 12 ani, atunci când a apărut în show-ul de televiziune al familiei, după care, numai doi ani mai târziu, a semnat primul său contract de modelling cu firma Wilhelmina Models. La început a reprezentat branduri de haine pentru tineret din Statele Unite ale Americii, cum ar fi linia de rochii semnate Sherri Hill și a pozat pentru reviste precum „Seventeen” și „Teen Vogue”. În 2013, la numai 18 ani, Kendall Jenner dădea semne că vrea să intre în „lumea bună” a modei. A semnat un contract cu prestigioasa firmă Society Management și, în 2014, a debutat pe podiumul defilărilor de modă prezentând colecția de toamnă semnată Marc Jacobs. Au urmat apoi contracte cu Chanel, Givenchy și Versace și, de aici, drumul lui Kendall către modellingul de top a devenit tot mai neted și încununat cu succese.

„Mă spăl pe față de cel puțin trei ori pe zi”

659 3 2Cum face totuși Kendall Jenner să fie o tânără atât de apreciată în lumea fotomodelelor? Ei bine, pe lângă frumusețea naturală cu care a fost înzestrată, ea se ocupă ca moștenirea genetică generoasă să aibă parte și de o îngrijire deosebită. „Rutina mea zilnică în materie de ten este foarte simplă, dar am grijă să mă spăl pe față de cel puțin trei ori pe zi”, a explicat ea. Iar atunci când s-a confruntat cu acneea, o problemă dermatologică des întâlnită la tineri, Kendall a apelat la un medic specialist care a sfătuit-o ca niciodată să nu folosească produse abrazive pentru ten. În felul acesta, Kendall a aflat că este recomandat ca produsele să nu conțină particule care să irite pielea ori să aibă parfum. Seara, spre exemplu, înainte de a merge la culcare, ea folosește un gel de curățare în profunzime a pielii. Căldura naturală a organismului face ca balsamul pe care ea îl folosește să se topească și să se transforme în ulei, care ajută foarte bine la îndepărtarea machiajului de peste zi. Apoi ea aplică o cremă antiîmbătrânire ale cărei ingrediente ajută la producția de colagen pe timpul nopții. „Atunci când mă ambiționez, între cei doi pași ai rutinei mele de seară, aplic o mască hrănitoare. Dimineața mă simt bine știind că am făcut ceva bun pentru fața mea cu o seară înainte”, mărturisește ea. Apoi, Kendall își începe ziua cu un machiaj din care nu lipsește un fond de ten în tonuri nude, pe care îl aplică în cantități foarte reduse, pentru ca ulterior să se îngrijească de sprâncenele sale, pe care le accentuează doar puțin cu un creion dermatograf. „Nu suport ca să se joace cineva cu sprâncenele mele. Când aveam 14 ani mi le pensam singură, în mod exagerat. Acum nimeni în afară de specialiștii în care am încredere nu se mai apropie de ele. Detest decolorarea sprâncenelor și uneori folosesc ceară pentru a pensa partea de pe zona pleoapei”, a explicat fotomodelul despre obsesia sa pentru sprâncene perfecte. Dar, odată trecut acest pas, ea continuă machiajul cu o umbră de bronzer pe pomeți și cu puțin ruj nude, pe care de obicei și-l retușează cu vârfurile degetelor, astfel încât să nu se aplice în cantități prea mari.

„Beau cam 12 căni cu ceai verde zilnic”

Cât despre dieta alimentară, Kendall Jenner nu este la vârsta la care să aibă nevoie de prea multe restricții. Cu toate acestea, are grijă ce mănâncă și în ce fel își ajută organismul să capete energie peste zi. În felul acesta, fotomodelul își începe fiecare zi bând o cană cu ceai verde. „Beau cam 12 căni cu ceai verde într-o zi”, a mărturisit ea, adăugând că asta o ajută să-și detoxifieze organismul în permanență, îndepărtează senzația de foame, înlocuiește cu succes cafeaua și îi conferă energie pe tot parcursul zilei. Kendall nu crede în diete. „Slăbitul depinde de schimbarea stilului de viață, și pentru asta avem nevoie de obiceiuri alimentare sănătoase”, afirmă aceasta. Pentru a proba ceea ce spune, ea adaugă că bea multă apă zi de zi și își dozează porțiile la fiecare masă. Dintre alimentele preferate nu lipsesc căpșunile, strugurii și merele, de asemenea, morcovii și țelina. Dar vedeta adoră și salatele de spanac cu somon, în timp ce pentru gustări se mulțumește cu iaurturi și cu smoothie-uri naturale. Asta nu înseamnă că Kendall nu are și pofte, iar slăbiciunea pentru brioșe este una dintre ele. „Încerc totuși să le mănânc cu moderație. Nu e nimic rău în a înșela puțin regimul zilnic și în a te răsfăța cu ceva dulce. Viața e prea scurtă ca să-ți refuzi chiar orice”, spune ea.

„Nu sta tot timpul cu mâinile pe față, nu-ți șicana coșurile și folosește mereu cremă de contur pentru ochi“

Preferă exerciţiile pentru abdomen

659 3 3Iar dacă simte vreodată că a exagerat cu mâncatul, Kendall Jenner are mereu la îndemână cealaltă armă pentru a arăta perfect: sportul. Ea are grijă ca, oricât ar fi de ocupată, să meargă la sală de trei până la cinci ori în fiecare săptămână. Și pentru că de multe ori costumația sa de pe podiumul de prezentare se rezumă doar la costumul de baie, Kendall trebuie să arate impecabil. De aceea, ea acordă o atenție deosebită abdomenului. „Exercițiile pentru abdomen sunt preferatele mele. Îmi place când antrenorul meu, Gunnar Peterson, insistă să lucrez această zonă a corpului. A doua zi mă doare și când râd, dar în felul acesta știu că am făcut exercițiile bine”, spune Kendall. În plus, fotomodelul adoră exercițiile cardio, dintre care preferă alergatul de rezistență, despre care spune că arde rapid caloriile și îi menține corpul elastic. Iar pentru a avea energie să facă mișcare și a nu se simți niciodată obosită, Kendall doarme cel puțin șapte-opt ore pe noapte.

Sora vitregă a lui Kim Kardashian a devenit cel mai bine plătit fotomodel din lume urmând câteva reguli simple