Main menu

header

664 3 1de Roxana Istudor

Beneficiile dietei mediteraneene sunt „încapsulate” grație unei descoperiri a cercetătorilor britanici de la Universitatea Cambridge.

Optimizarea cu 53% a circulației sangvine

Suplimentul denumit „Ateronon Heart” combină avantajele pentru inimă ale unui compus din roșii amestecat cu lapte, în formula ideală pentru ca absorbția în organism să fie rapidă și maximă, notează „Daily Mail”. După ce au reușit să obțină, în premieră mondială, un patent pentru producția pe scară largă a acestei variante încapsulate a dietei mediteraneene, cercetătorii au arătat că în cazul persoanelor care au apelat la acest supliment au constatat o îmbunătățire cu 53% a circulației sangvine. „Se constată un interes crescut pentru ingredientele naturale. Oamenii caută soluții pentru sănătatea lor, le pot găsi în plante, și a dezvolta acest gen de suplimente este oricum mai ieftin decât producerea de medicamente”, explică specialistul Nick Sutcliffe.

Licopen cu lapte

664 3 2Suplimentul este asociat cu dieta mediteraneană, întrucât din aceasta nu lipsesc roșiile și, implicit, licopenul pe care îl conțin, substanță care s-a demonstrat că are capacitatea de a susține sănătatea inimii, blocând procesul de îngroșare a arterelor. Pe de altă parte însă, licopenul este mai greu absorbit la nivelul organismului, cu excepția cazului când este combinat cu lapte, rezultând ceea ce specialiștii au numit „lactolicopen”. „Am de- monstrat cu claritate faptul că licopenul îmbunătățește starea vaselor sangvine în cazul pacienților cu afecțiuni cardiovasculare”, argumentează expertul Joseph Cheriyan. Potrivit reprezentantului producătorului suplimentului, Chris Meaney, în cursul acestui an vor fi date publicității rezultatele altor studii derulate cu acest supliment și care îi atestă efectele.