Main menu

header

667 3 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

De fiecare dată când vă decideți să mâncați mai puțin și mai sănătos ca să slăbiți, unul dintre primii inamici este pofta de toate mâncărurile care vă plac, dar vă sunt interzise. Așadar, creatorii de gadgeturi vin cu câteva obiecte ingenioase, care pot fi de ajutor pe parcursul regimului.

Seiful care vă încuie felurile preferate

667 3 2Kitchen Safe este, practic, un seif în care puteți închide fursecurile preferate dacă vă fac cu ochiul. Disponibilă în trei mărimi, Kitchen Safe arată ca o cutie și poate fi setată pe o perioadă între un minut și zece zile de „abstinență”. Nu este nicio glumă, cutia nu se deschide până la expirarea termenului pe care chiar dumneavoastră l-ați stabilit, dar un ecran vă informează, prin numărătoare inversă, cât mai trebuie să așteptați, notează „Daily Mail”. Deși nu are rezultate de excepție în condițiile în care tentațiile sunt cu nemiluita, acest seif poate fi de folos celor cu voință.

Porcușorul antigustare

667 3 3Are formă de porc, este roz și stă în frigider, pe raftul unde sunt ținute gustările nesănătoase - biscuiți, batoane de ciocolată etc. Are un senzor care vă întâmpină cu un guițat de fiecare dată când vreți să dați iama în acest tip de produse ce vă pot ruina efortul eroic de a slăbi. Nu este cea mai subtilă modalitate de a vă opri din ronțăit, dar pare să fie eficientă, întrucât zgomotul nu se oprește până când ușa frigiderului nu se închide la loc. Poartă numele de Diet Piggy.

Aparatul care „resetează” greutatea ideală

667 3 4Cu Modius, lucrurile stau mult mai serios. Realizat de neurologul Jason McKeown, la Universitatea California, acest aparat, care costă aproape 400 de dolari, stimulează un nerv care se află în spatele urechii, iar acesta activează partea din creier responsabilă cu apetitul și cu metabolismul. Potrivit creatorului său, purtarea acestui dispozitiv o oră pe zi ajută organismul să reseteze greutatea cu care se simte cel mai bine și, automat, să taie pofta de mâncare atunci când mâncatul periclitează această cifră corporală. Mai mult, se pare că aparatul face creierul să-l înregistreze ca pe un proces de ardere de calorii.

Cordonul care ține stomacul micșorat

667 3 5Nu se întinde, este făcut din poliester și vă cuprinde talia perfect, la dimensiunea dorită, cu o apăsare de buton. Este Malory Band, cordonul care se pune cât să fie confortabil înainte de masă și care apoi limitează aportul de alimente. Este un fel de stomac micșorat prin intervenție exterioară și are dezavantajul că poate fi dat jos imediat dacă aveți chef să păcăliți dieta. În plus, starea de sațietate nu este neapărat dictată de cât de sătul vă simțiți, ci și de nivelul de zahăr din sânge, de pildă, așa că Malory Band este cotat doar ca un accesoriu ajutător mai simplu, dar care totuși poate da rezultate.

Tacâmurile care dau răgaz sațietății

667 3 6Little Bite Portion Control este un set de tacâmuri inteligente - cuțit, furculiță și lingură - care vă forțează să înghițiți mai puțin cu jumătate decât în mod normal. Creat în principal pentru persoanele care au suferit intervenții chirurgicale ce nu le permit să bage prea multe alimente în stomac, acest set a intrat și în uzul celor care țin dietă. Și asta pentru că, micșorând fiecare îmbucătură, tacâmurile prelungesc perioada în care luați masa, dând creierului cele 20 de minute necesare instalării stării de sațietate. Dacă rămâneți departe de gustări, este foarte posibil să vă fie de un real folos.

Ceasul pentru înghițituri cu socoteală

667 3 7Bite and Step-Counting Watch este o formulă sofisticată de a vă ține sub control cantitatea de hrană cu care vă alimentați. Este un ceas care se întoarce când vă așezați la masă și măsoară după rotirea încheieturii mâinii de câte ori ați dus furculița la gură. De asemenea, dacă îl setați într-un anume fel, va da alarma în momentul în care depășiți numărul de înghițituri pe care vi-l permite dieta. A fost inventat de doi profesori de la Universitatea Clemson, din SUA.

Brățara cu șoc electric

667 3 8Pavlok shock wristband este o brățară care livrează un mic șoc electric atunci când intervine, potrivit producătorului, „un comportament neadecvat” vizavi de mâncare. Mai exact, vă puteți stabili singuri nivelul șocului administrat (între 50 și 450 de volți), iar procedura este de mare folos în special atunci când aveți tendința de a vă repezi la gustări tocmai pentru că sunteți la regim. Cei care au utilizat această brățară spun că rezultatele sunt posibile după doar cinci zile, chiar dacă metoda implică autoadministrarea șocului.

Paharul cu măsură pentru băutură

667 3 9Civilized Glass este o variațiune pe tema unei invenții a lui Pitagora. Paharul are o structură în mijloc, iar dacă se menține nivelul vinului turnat sub vârful acesteia, totul este bine și vă limitați la 250 ml vin (foarte caloric, după cum se cunoaște). Dacă depășiți măsura turnatului, surplusul se varsă pe hainele pe care le purtați sau pe masă.

„Nu pastele vă îngrașă, ci cantitatea de paste pe care o mâncați“ (Giada De Laurentiis, chef)

„Magicianul“ poftelor

Dacă sunteți la dietă de mult timp și aveți chef să mâncați o delicioasă ciocolată cu mentă, există Slissie, dispozitivul cât un mascara, plin de lichide minunate, care poate rezolva această poftă ce amenință să devină de nestăpânit. Mai precis, este suficient să sugeți dispozitivul, și unul dintre lichidele din interior se va transforma într-o „ceață” fără calorii, cu aroma pe care o doriți atât de mult. Producătorul susține că senzorii mirosului transmit la creier mesajul că pofta s-a rezolvat și nu este nevoie să dați o lovitură dietei.