Main menu

header

683 3 1de Roxana Istudor şi Carmen Bădulescu

A împlinit 45 de ani, dar arată la fel de tânără ca fiica sa și a lui Johnny Depp, Lily-Rose. Vanessa Paradis dezvăluie secretele unei frumuseți naturale care continuă să uimească.

S-a lăsat de fumat de dragul tenului

Deși nu are o piele perfectă în mod natural, după cum arată imaginile de după nașterea celor doi copii pe care îi are cu actorul Johnny Depp, Vanessa Paradis și-a dezvoltat un întreg sistem de tratare, ritual care include îngrijirea pielii prin metode cât mai naturale și dimineața, și seara. Acordă o atenție cu totul deosebită curățării și hidratării tenului, gâtului și decolteului. Pentru a se proteja de efectele razelor nocive ale soarelui, vedeta nu apare niciodată în lumina astrului zilei fără accesorii care să-i ferească tenul. De asemenea, tot de dragul menținerii aspectului tineresc a reușit să renunțe la fumat.

Cuburi de gheață împotriva oboselii

683 3 2Vanessa Paradis a dezvăluit câteva dintre secretele frumuseții pe care și-o menține cu mijloace dintre cele mai obișnuite, dar dublate de disciplină, de rigoare și de multă voință. Când vine vorba despre frumusețea pielii, artista, care trebuie să facă față unui program încărcat arătând impecabil (a fost ani la rând imaginea Chanel), recomandă ca elemente fundamentale „somnul, apa și bucuria”. Iar atunci când trebuie să-și refacă rapid chipul afectat de oboseală, recurge la gheață: „Dacă aplic pe față cuburi de gheață, imediat pielea se netezește, se flexibilizează și arăt din nou fresh”.

Masajul relaxează trăsăturile

În ceea ce privește rutina de înfrumusețare dinaintea unui concert sau a unei gale, Vanessa afirmă că nu este nimic mai relaxant decât un masaj facial. „O oră de masaj profund al feței îmi relaxează și trăsăturile, și întregul corp, pentru că mă simt complet destresată. După asta folosesc până la următoarea sesiune un produs cosmetic antiîmbătrânire”, povestește cântăreața. De asemenea, vedeta se declară parțial de acord cu intervențiile chirurgiei plastice. „Dacă este vorba despre îndreptarea unui nas croit ciudat, a pungilor de sub ochi sau despre mărirea unor sâni prea mici, da. Dar pentru amânarea efectelor înaintării în vârstă sau întinerirea pielii, categoric nu”.

„Mă plimb, gândesc, citesc, zâmbesc, fac balet, yoga și dorm”

Și la capitolul pregătirea unei perioade aglomerate fermecătoarea Vanessa folosește unele dintre cele mai simple metode și la îndemâna tuturor. „Mă plimb, gândesc, citesc, zâmbesc, fac balet, yoga și dorm. Dacă nu le pot face pe toate, sunt suficiente somnul și reflecția”, explică vedeta. Cu multă disciplină și voință, Vanessa, care a făcut balet de la vârsta de 5 ani, recurge la dans ritmic făcând mișcările acasă, cu un DVD în față, apoi încheie sesiunea cu pilates, executând exercițiile tot cu ajutorul unui DVD. „Uneori fac sesiuni de cinci ori pe săptămână câte o oră, alteori fac și pauze de luni întregi, dacă sunt în turneu. La început era dificil să fac exercițiile, dar cu perseverență am reușit și acum sunt încântată să văd cum mușchii sunt alungiți și am tot mai multă grație”, spune artista.

„Corpul are nevoie de reglajele cele mai naturale”

683 3 3Vanessa este un fan al terapiilor alternative. Face kinetoterapie, acupunctură, osteopatie, homeopatie. „Îmi consider corpul un vehicul care are nevoie de reglajele cele mai naturale posibile. Când sunt obosită sau simt că este ceva în neregulă ori mă doare ceva, recurg la kinesinterapie (n.r. - echilibrarea organismului prin mişcările membrelor şi muşchilor)”, explică artista. O altă obișnuință este practicarea de exerciții yoga. „Dacă am acumulat prea mult stres sau simt că nu voi funcționa cum mi-aș dori, 15 minute de yoga mă ajută să respir, să reflectez și să repornesc. Exercițiul meu preferat este inspirația cu relaxarea stomacului și apoi expirația cu retragerea abdomenului în interior. Fac asta foarte încet, de câteva ori, iar mișcarea aceasta extremă ajută la oprirea influxului de adrenalină”, detaliază vedeta.

Apă caldă cu lămâie pe stomacul gol, pentru energie

La capitolul preferințe culinare, Vanessa Paradis se declară o împătimită a ciocolatei, alunelor și a pastelor în formă de melc. „După concert încerc să elimin stresul înainte de a merge la cină. Cântatul îmi deschide un apetit serios”, recunoaște vedeta. De altfel, nu folosește vreo rețetă secretă pentru energia necesară evenimentelor pe care trebuie să le susțină. „Apa caldă cu lămâie pe stomacul gol este un foarte bun punct de pornire. În rest, nu fac altceva decât să tai de pe listă lactatele și cerealele pentru câteva zile și astfel am stomacul plat și o energie de invidiat”, spune Vanessa.

Cu dieta Zone elimină greutatea în exces

Vanessa Paradis preferă o dietă specială, numită Zone, elaborată de un medic american în 1996. Esența acestui regim este ideea că dacă organismul se află în mediul potrivit începe un proces de autocurățare și scapă singur de greutatea în exces. Așadar, fără înfometare, trei mese principale pe zi și două gustări, totul în porții mici. Proporția carbohidrați-proteine-grăsimi a acestei diete e 40/30/30. Vanessa consumă multe fructe și legume, carne de pui, ouă și tofu. Este complet împotriva zahărului și se abține de la pâine, paste, cartofi și orez. De fiecare dată când este nevoie, ține acest regim timp de maximum 14 zile.

„În afară de yoga și de exerciții, îmi place să râd și să beau un pahar cu vin“

Îşi hidratează părul cu ulei de măsline

Vanessa Paradis își spală părul de două ori pe săptămână și, pentru că este foarte ondulat, îl lasă să se usuce natural. „Dacă sunt la o ședință foto, stiliștii îmi pun pe el tot felul de produse, dar când nu lucrez, îl las în pace, să-și revină. Uneori îl hidratez cu ulei de măsline, pentru a-l întări și a-i da strălucire. Bineînțeles, nu fac acest lucru dacă urmează să ies în soare, ca să nu se ardă firul de păr”, explică vedeta.