Main menu

header

695 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

Așchia nu sare niciodată prea departe de trunchi, iar acesta este, în general, un lucru bun. Sau, cel puțin, așa stau lucrurile în cazul noii speranțe a modellingului, Kaia Gerber. Poate că numele ei nu ne spune foarte multe, însă tânăra de numai 17 ani este fiica nu mai puțin celebrei Cindy Crawford. Fostul fotomodel american și soțul acesteia, afaceristul și fostul model masculin, Rande Gerber, au împreună un fiu, Presley Walker, și o fiică, pe Kaia, care, la numai 17 ani, are deja în spate o carieră de şapte ani în modelling. Iar ce urmează se anunță cel puțin la fel de promițător.

Este imaginea centrală pentru parfumul Marc Jacobs Daisy

Kaia Gerber avea numai 10 ani când a apărut în prima ei reclamă care a marcat și primul contract în lumea modellingului. La vremea aceea, Kaia a fost imaginea faimosului brand Versace, linia pentru copii. „Sunt foarte mândră de ea. Kaia are un dar aparte. Camera o iubeşte. Sunt emoţionată că fiica mea a ales să fie parte a Campaniei Versace pentru Tineri”, declara Cindy Crawford la vremea respectivă despre fiica sa. Între timp, Kaia a prins și mai mult curaj, iar ofertele au început să se înmulțească. De-a lungul ultimilor ani, ea a pozat pentru copertele revistelor Vogue, Teen Vogue și Pop Magazine. Prima ei apariție pe podiumul prezentărilor de modă a avut loc în 2017, la 16 ani, când Kaia a defilat pentru colecția lui Raf Simons pentru Calvin Klein. Au urmat apoi proiecte similare cu Marc Jacobs, Burberry, Alexander Wang, Coach, Prada, Chanel, Fendi, Moschino și Versace, pentru care a defilat alături de Cindy Crawford în 2018. Tot anul acesta, Kaia a apărut în campaniile de primăvară pentru Versace, Calvin Klein, Marc Jacobs și Omega. Și tot în 2018, ea a fost imaginea centrală pentru parfumul Marc Jacobs Daisy (alături de modelul Sofia Mechetner).

Alege machiaje naturale

695 3 2Kaia Gerber a învățat primele reguli ale machiajului și ale îngrijirii corporale de la mama ei. „Chiar și acum când îmi aplic singură machiajul folosesc trucuri învățate de la mama. Sfatul ei a fost să mă rezum mereu la un machiaj simplu. Cred că văzând-o pe ea cât arată de bine în mod natural, m-a inspirat să nu exagerez niciodată”, a explicat Kaia. Și, într-adevăr, de cele mai multe ori, fotomodelul iese pe stradă cu un machiaj minim, regulă pe care o respectă chiar și când pășește pe podimul de prezentare sau apare în reclame. Totuși ea respectă câteva reguli de bază cum ar fi aceea de a se spăla pe față în fiecare dimineață și de a aplica imediat cremă de protecție solară. „Este mereu soare acolo unde locuiesc eu, așa că folosesc cremă cu factor ridicat. Seara îmi curăț fața cu apă și aplic cremă hidratantă doar dacă îmi simt pielea uscată, altfel prefer să o las liberă”, explică ea. Pentru a se asigura că tenul ei arată mereu odihnit chiar și atunci când lucrează mai multe ore pe zi, Kaia folosește fiole cu vitamina C, așa cum a învățat-o Cindy Crawford. Cât despre machiaj, Kaia este îndrăgostită de produsele Marc Jacobs. Așa că, în fiecare dimineață, după rutina de curățare și de hidratare a tenului, ea folosește mascara și highliner Marc Jacobs și rareori un gloss în culori naturale.

Alternează poftele culinare cu mâncarea sănătoasă

Deși are doar 17 ani, Kaia Gerber știe că un model adevărat trebuie să aibă grijă de corpul său. De aceea, se preocupă de dieta ei. „Să fiu în formă este una dintre principalele mele griji. Cu toate acestea, încerc să nu transform totul într-o obsesie. Sunt o persoană activă, dar nu am de gând nici să mă trezesc dimineața și primul lucru pe care să-l fac să fie să intru la sala de gimnastică. Și nici nu-mi imaginez viața fără pizza”, a declarat Kaia. Tânărul model feminin a început totuși să aibă grijă de regimul ei încă de când avea 15 ani prin dieta ei personalizată „Yolo”. Potrivit acestui regim, Kaia poate mânca absolut orice dorește atâta vreme cât alternează ceea ce poate fi numită „mâncare nesănătoasă” cu produse bogate în nutrienți. De aceea, Kaia nu se sfiește să mănânce burgeri, pizza sau paste pentru că are grijă ca după o zi în care a mâncat burger, de exemplu, să aibă o zi în care mănâncă salată de napi. Din punct de vedere alimentar, o zi obișnuită din viața Kaiei se împarte astfel:

Mic dejun: un covrig mare și cafea. Kaia spune că se trezește foarte înfometată în fiecare zi și, cum adoră să mănânce la micul dejun, covrigii nemțești sunt preferații ei.

Prânz: friptură de vită cu tacos sau legume la grătar, în funcție de cât de mult s-a dedat la delicii culinare în zilele anterioare. Iar, ca desert, banana split caramelizată.

Cină: Paste de orice fel pentru că tânăra spune că „nu pot să rezist nicio zi fără paste”. Tipul de paste diferă de la o zi la alta, deși preferatele ei sunt pennele cu sos de vodcă.

În felul acesta, spune Kaia, ea crede că are un regim echilibrat și nu simte frustrarea de a se priva de la felurile de mâncare preferate.

Fiica celebrei Cindy Crawford face furori în lumea modellingului, lucrând cu cele mai mari case de modă

Kaia Geber a lansat, la 30 august, o colecție alături de designerul Karl Lagerfeld, care include piese vestimentare, accesorii și încălţăminte. Colecţia va fi disponibilă pe site-ul karl.com timp de două săptămâni, după care va fi distribuită către retaileri

Presley Walker Gerber, fratele Kaiei, este și el fotomodel

Face sport extrem

695 3 3Kaia Gerber spune că arată atât de bine pentru că a moștenit totul de la mama ei, Cindy Crawford. Și doar uitându-ne la picioarele ei, ne dăm seama că are dreptate. Cu toate acestea, Kaia simte nevoia să facă și mișcare, cu atât mai mult cu cât adoră să mănânce și „mâncare interzisă”. Astfel că, pentru a neutraliza caloriile „câștigate” atunci când se lasă pradă pastelor sau pizzei, Kaia găsește tot felul de modalități de a face mișcare. Cum mersul la sala de gimnastică nu se numără printre activitățile ei favorite, tânăra a decis că dansul nu doar că o ajută să se mențină în formă, dar este și o activitate distractivă. Așa că, ori de câte ori are ocazia, ea iese în oraș cu prietenii și dansează. Kaia a mărturisit însă că dansează și ca formă de gimnastică atunci când este acasă și ascultă muzică. Și tot pentru a-și menține tonusul perfect, modelul face box. „Dansez cam de două ori pe săptămână, plus zilnic acasă, și fac box. Amândouă mă ajută să-mi mențin corpul armonios. Boxul este cu adevărat greu, însă îmi place și, deci, nu-l văd ca pe o corvoadă, așa că este perfect”, a declarat ea.