Main menu

header

701 3 1de Călin Popa şi Eduard Popa

Nutriționistul australian Rick Hay, specializat în alimente antiîmbătrânire, susține că o băutură din boabe verzi de cafea poate accelera și de trei ori procesul de scădere în greutate.

Împiedică acumularea grăsimii și contribuie la topirea acesteia

Pasionații de cafea proaspăt prăjită la prima oră a dimineții nu vor fi foarte entuziasmați de ceea ce propune nutriționistul Rick Hay, care recomandă, cu multe argumente științifice, înlocuirea popularei latte cu o băutură din boabe verzi de cafea dacă doriți să vedeți o semnificativă și mult mai rapidă scădere în greutate. Într-un articol publicat de revista „Healthista”, Hay detaliază tot arsenalul științific din spatele afirmației sale. Mai precis, este vorba despre faptul că aceste boabe verzi sunt pline de compuși care combat acumularea grăsimii și ajută la topirea acesteia. „Extractul de cafea verde este un stimulant natural mai puțin procesat decât versiunea pe care o consumăm în mod regulat și conține mai puțină cofeină”, explică Hay.

Stimulează metabolismul și susține sistemul imunitar

Boabele verzi de cafea sunt pline de antioxidanți și de acid clorogenic. Acesta din urmă este principalul ingredient care intră în ecuația scăderii în greutate. De altfel, spusele lui Hay sunt susținute de un studiu norvegian relativ recent, care a pus în evidență faptul că participanții supraponderali la un test în care au consumat extract de boabe verzi de cafea au slăbit mai repede și mai mult decât cei care au băut cafea normală. Un alt „element ajutător” este faptul că, prin prezența antioxidanților, cafeaua verde stimulează metabolismul și susține sistemul imunitar. Doza zilnică recomandată de nutriționist este de maximum 400 mg pudră de cafea verde, notează „Daily Mail”.

Pe lângă aportul la scăderea în greutate mai rapidă și mai vizibilă, cafeaua verde este creditată și cu creșterea producerii de energie și îmbunătățirea circulației sangvine