Main menu

header

702 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

Kate Moss este probabil cel mai vizibil și influent fotomodel al tuturor timpurilor. Frumoasă, misterioasă și, pe alocuri, răzvrătită, englezoaica de 44 de ani este o prezență nelipsită din lumea modei din ultimele trei decenii. Kate și-a început cariera de modeling în 1988 și de atunci a defilat pe toate podiumurile din lume pentru cei mai prestigioși designeri. În 2007, revista Time a listat-o pe Kate printre cele mai importante 100 de persoane din lume. Kate are o fiică dintr-o relație de tinerețe și a fost căsătorită cu chitaristul trupei The Kills, Jamie Hince, între 2011 și 2015. Între timp, frumoasa blondă a depășit pragul celor 40 de primăveri, ceea ce a făcut-o să-și regândească radical stilul de viață și felul în care are grijă de corpul său.

Merge la sala de fitness de trei ori pe săptămână

Faimoasa Kate Moss, care în trecut se lăuda că nu face niciodată exerciții fizice, a fost nevoită să-și revizuiască atitudinea în ultimii ani. După ce a trecut de frumoasa vârstă de 40 de ani, supermodelul și-a călcat pe mândrie și a recunoscut că orice femeie are nevoie de mișcare dacă dorește să arate bine. Așa că alergia ei la sport s-a transformat într-un card de fidelitate la o sală de gimnastică. Demonstrând că și cele mai vechi obiceiuri se pot schimba, superba Kate s-a ales cu un abonament pe termen nedeterminat la o sală de yoga. În plus, ea merge de trei ori pe săptămână la sala de gimnastică. „Nu am fost niciodată o împătimită după sport sau după mișcare de orice fel. Mă îmbolnăveam subit când auzeam de mers la sală”, a povestit recent Kate pentru The Guardian. Între timp lucrurile s-au mai schimbat. „Am început de curând să merg la sală și acum chiar mă pasionează. Sunt foarte la început, dar m-am înscris la o sală de fitness și asta mă face să mă simt foarte bine”, a explicat ea. Kate Moss a mai spus și că petrece în jur de o oră la sală și că merge acolo o dată la două zile. „După primele două săptămâni deja am văzut primele schimbări și mi se pare uimitor. Întotdeauna m-am gândit că mersul la sală este ca o tortură, dar de data aceasta am reușit să trec peste obstacolul acesta mental”, a mărturisit ea. Iar ceea ce o motivează este faptul că sportul dă rezultate. Fotomodelul a recunoscut că se îngrășase puțin, însă mersul la sală a reușit să rezolve această problemă. „Am slăbit 2,5 cm în talie după numai zece zile de mers la sală. Acum ador să fac asta”, a mai adăugat ea.

Îşi detoxifică organismul bând multă apă, ceaiuri de plante şi smoothie-uri

702 3 2Ce o ajută pe Kate Moss să slăbească este și cura de detoxifiere. Amanda Hamilton, zâna curelor de detoxifiere pentru celebrități, o ajută și pe Kate să elimine toate reziduurile și să aibă un metabolism perfect. Amanda insistă, în primul rând, ca Kate să bea multă apă și să adauge și ceaiuri de plante în regimul ei alimentar zilnic. În plus, fotomodelul nu are voie să mai bea cafea după ora 14:00. În timpul săptămânii micul dejun al lui Kate este mai curând unul lichid, format și smoothie-uri, în timp ce, în weekend, are dezlegare la o gustare solidă de dimineață. Indiferent de fructele pe care le folosește pentru smoothie, Kate trebuie să adauge la acestea o banană. Amanda este de părere că bananele sunt foarte bogate în fibre astfel încât ajută digestia și înlătură toxinele din organism. Mai mult decât atât, la sfatul Amandei, Kate Moss urmează cele trei reguli de bază ale detoxifierii. În primul rând a înlăturat din smoothie ingredientele care îi irită stomacul, cum ar fi grâul. Apoi se focusează intens pe digestive, motiv pentru care mănâncă foarte des asparagus sau banană. Și, nu în ultimul rând, a început să fie mai conștientă de momentul când mănâncă pentru a nu se grăbi și a nu consuma alimente în exces. Pe lângă smoothie, Kate consumă și un supliment alimentar antiîmbătrânire care este bogat în acizi, vitamine, minerale și acizi Omega 3. După părerea ei, băutura o ajută nu doar să se mențină tânără, făcându-i pielea foarte strălucitoare, dar o ajută să-și păstreze și un echilibru psihic perfect.

Ține dieta 80/20

Pe lângă sport și detoxifiere, Kate Moss ține și un regim alimentar care o ajută să se mențină în formă. Dieta 80/20 nu este deloc greu de ținut, însă trebuie respectată cu seriozitate. Ce presupune aceasta? 80% din timp Kate are grijă ce mănâncă, încercând să balanseze aportul de fibre, de proteine și de vitamine din organism. Restul de 20% din timp ea are voie să mănânce ce vrea. „Mâncarea este foarte importantă. Eu încerc să mănânc sănătos. Și chiar și gătesc. Cel mai bine mă pricep la fripturi și să fac ouă pentru mic-dejunurile din timpul weekendurilor. Sunt prea ocupată ca să gătesc, dar ador mâncarea și mai ales mâncarea sănătoasă”, a explicat Kate. Fotomodelul a mărturisit pentru The Guardian că și în materie de mâncare, ea a devenit mai conștientă abia de câțiva ani. „Cred că pe măsură ce îmbătrânești, ești obligat să începi să ai grijă și la ce mănânci. Când eram tânără, nu aveam deloc grijă de mine și nu-mi făceam niciun fel de probleme din cauza asta. Însă de când am început să fiu mai atentă cu ce mănânc, am observat că mă simt mai bine. Înainte nici nu se punea problema să mănânc salate. Acum le ador”, a explicat ea. Iar rezultatele s-au făcut vizibile foarte curând. „De când mănânc sănătos, și pielea mea arată mai bine. Dar este și logic. Tenul tău nu are cum să arate bine când mănânci grăsimi și carbohidrați”, a spus ea.

Folosește o spumă reparatoare pentru ten

Și dacă tot a venit vorba despre ten, Kate Moss a început să fie mai atentă și la acest capitol. De curând ea a devenit imaginea brandului de produse cosmetice japonez Decorte, moment în care a și luat contact cu tehnologia de întreținere facială care le face pe asiatice să arate atât de tinere la orice vârstă. Un lucru este sigur: Kate nu merge la culcare nedemachiată. „Obișnuiam să mă culc fără să mă demachiez și a doua zi arătam îngrozitor. Nu mai fac asta acum”, spune fotomodelul. În schimb, ea folosește o spumă reparatoare pentru ten atât dimineața, cât și seara, după care aplică un serum antiîmbătrânire și o cremă puternic hidratantă. Apoi, înainte de a se machia, ea adaugă o tinctură cu efect de strălucire, puțină pudră și doar o umbră de autobronzant. În materie de machiaj, Kate folosește doar mascara și iconicul creion dermatograf pentru a da ochilor un aspect de alungire. „Îmi place să mă machiez și când nu lucrez. Mă machiez singură pentru că îmi place să mă joc. Ador genul smokie și, de fapt, ador machiajul în general. E o pasiune pentru mine”, a explicat ea. Tot pentru ten, Kate este o admiratoare a hidratării corespunzătoare. De aceea, din când în când, ea apelează la o mască revigorantă pentru ten. „Orice fată cuminte face asta când privește la televizor”, glumește Kate.

Pentru a-și menține un aspect cât mai tânăr al tenului, Kate Moss merge la culcare la 22:30 în fiecare seară și a renunțat aproape complet să mai consume alcool

Celebrul fotomodel a descoperit avantajele sportului și ale unei diete sănătoase după ce a împlinit 40 de ani

Fiica o moşteneşte

702 3 3Din fericire, frumusețea misterioasă care a făcut-o celebră pe Kate Moss a fost moștenită de fiica sa, Lila Grace. În vârstă de numai 16 ani, tânăra este singurul copil al lui Kate cu editorul Jefferson Hack. Mama și fiica seamănă izbitor din punct de vedere fizic și se pare că Lila o moștenește pe Kate și în ceea ce privește cariera. Recent, tânăra a debutat în prima ei campanie beauty, în calitate de imagine a brandului Marc Jacobs Beauty.