Main menu

header

724 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

Olivia Colman este câștigătoarea Oscarului pentru cel mai bun personaj într-un rol feminin de anul acesta pentru prestația sa din pelicula „Favorita”. Actrița în vârstă de 45 de ani este căsătorită și are trei copii. În plus, este una dintre cele mai complexe actrițe ale momentului, grație abilității sale de a juca în orice gen de film și de a da viață oricărui gen de personaj.

Este în permanentă schimbare

724 3 2Publicul nu este deloc străin de Olivia Colman. Aceasta a apărut în zeci de filme până în prezent și a fost deja răsplătită pentru talentul său cu patru Premii BAFTA și două Globuri de Aur. De-a lungul anilor, ea a trecut de la comedii la dramă sau spionaj, manevrând cu ușurință orice rol și orice transformare a fost necesară pentru a intra în pielea personajelor sale. De la o premieră la alta și de la o ieșire în public la alta, actrița are o nouă coafură și deseori chiar și greutatea sa fluctuează. Toate datorită faptului că ea este în permanentă schimbare pentru o altă peliculă. Dacă în 2013, actrița și-a cârlionțat părul pentru a juca rolul unei detective în „Broadchruch”, doar câteva luni mai târziu, ea a apărut tunsă foarte scurt și cu cel puțin câteva kilograme mai corpolentă pentru pelicula „Secrete” din 2014, unde a jucat rolul unei femei însărcinate. Și transformările pentru diferite roluri nu s-au oprit aici. Un an mai târziu, în 2015, Olivia Colman a apărut cu părul foarte lung și o ținută sobră în ciudata comedie romantică „Homarul”. În schimb, în 2016, când a apărut însărcinată în filmul „Managerul nopții”, a fost singura dată când scenariul filmului s-a transformat pentru Olivia. Actrița a aflat că așteaptă un copil la scurtă vreme după ce a acceptat rolul, motiv pentru care producătorii au decis să schimbe puțin parcursul personajului, astfel încât Olivia să-și poată duce la bun sfârșit rolul.

La filmări, a refuzat să se deghizeze în „grasă”

Cea mai elocventă transformare pentru un rol a venit totuși în 2017, atunci când Olivia Colman a început filmările pentru pelicula care avea să-i aducă mult râvnitul Oscar, „Favorita”. Actrița a fost nevoită să se îngrașe 16 kilograme în numai câteva luni pentru a intra în pielea Reginei Anne a Marii Britanii. Întrebată dacă a avut un plan special pentru a se îngrășa, actrița a glumit, spunând că singurul său regim de îngrășare a fost „să triplez porțiile de mâncare”. „A trebuit să mă îngraș foarte mult, așa că a fost foarte amuzant. Regina Anne era foarte masivă, iar regizorul a insistat ca acest aspect să se vadă pe ecran”, a explicat actrița într-un interviu recent. Ea a adăugat că i s-a oferit posibilitatea de a purta proteze care să o facă să pară grasă, însă ea a refuzat, preferând să facă totul pe cale naturală. „Așa că am petrecut câteva luni mâncând, ceea ce a fost foarte dezirabil pentru o vreme”, a explicat actrița care a interpretat-o magistral pe capricioasa și veșnic bolnava Regină Anne, a cărei sănătate a fost șubrezită de cele 18 sarcini pe care le-a pierdut de-a lungul vieții. În film, Olivia apare mult mai corpolentă decât în realitate, imitând perfect stilul neglijent al reginei din secolul al XVIII-lea și imposibilitatea acesteia de a se mișca din cauza gutei. Chiar și fața actriței a fost machiată pentru a o imita pe cea a reginei: cu mult machiaj, deseori întins pe față din cauza repetatelor accese de furie sau boală care o chinuiau pe regină.

Procesul a durat un an

724 3 3Cu toate că rolul i-a adus o mare bucurie, Olivia Colman a recunoscut că cele 16 kilograme câștigate mâncând după placul inimii i-au dat și bătăi de cap. „Când ești atât de gras nu mai dormi bine și simți cum îți scade încrederea în tine. Chiar dacă faci asta cu un anumit scop bine stabilit și consideri că te-ai simțit bine, consecințele s-au văzut. Nu mai eram la fel de energică în preajma copiilor și mă dureau genunchii”, a explicat actrița. Iar dacă îngrășatul a fost amuzant, slăbitul s-a dovedit a fi o corvoadă. Cu atât mai mult cu cât, așa cum singură declară, Olivia Colman are o slăbiciune pentru dulciuri. „Sunt mereu în căutare de prăjituri, fie și doar din priviri. Sunt natural dispusă să caut brioșele din priviri”, a glumit ea recent. În cele din urmă, actrița a privit tot procesul de a scăpa de surplusul de kilograme extrem de dificil. „Să slăbesc m-a făcut să mă simt deprimată. E foarte ușor să pui kilograme, dar e foarte greu să le dai jos”, a spus actrița căreia i-a luat un an întreg să slăbească după ce filmările de la pelicula „Favorita” s-au încheiat.

A mers la sală de trei ori pe săptămână

724 3 4Coincidență sau nu, următorul rol al Oliviei Colman este tot unul de regină, și tot a Marii Britanii. Ea o va interpreta pe actuala regină a Angliei, Regina Elisabeth a II-a, în serialul „Coroana”. Suplă și elegantă, Elisabeth nu seamănă deloc cu Anne, așa că Olivia Colman a trebuit să sufere noi transformări pentru acest rol. Iar primul pas a fost să slăbească. Trainerul de origine canadiană care a antrenat-o și pe Jennifer Lawrence pentru rolul din „X-Men” a explicat într-un interviu că, în cazul Oliviei Colman, s-a concentrat pe un antrenament bazat pe exerciții de postură corporală, dar și de rezistență la efort fizic prelungit. „Dalton mi-a schimbat felul în care văd fitnessul și nutriția. În plus, m-a ajutat să-mi modelez corpul”, a povestit Olivia Colman. Pentru a slăbi, actrița a mers la sală de trei ori pe săptămână timp de un an. În fiecare sesiune de antrenament ea urma un program de 60 de minute de exerciții fizice combinate, după care făcea 30 de minute masaj terapeutic, util pentru a relaxa mușchii și a preveni accidentările. Dalton Wong insistă asupra faptului că, în remodelarea corporală, cheia este reprezentată de postura corpului. De aceea, el spune că este important ca „pe măsură ce înaintăm în vârstă să ne creștem masa musculară treptat”. De asemenea, el atrage atenția că orice sesiune de exerciții trebuie să înceapă cu cardio. Fie că este vorba despre cățărat sau despre înot sau sprint, antrenorul spune că este esențial ca exercițiile cardio să varieze și să fie cât mai combinate. Urmează apoi exercițiile care pun în acțiune mușchii, iar Dalton i-a recomandat Oliviei Colman să facă sesiuni repetate de ridicări de greutăți, mers pe frânghie sau aruncarea mingii. În cele din urmă, pentru postura corporală, antrenorul a ghidat-o pe actriță către sesiuni de pilates și yoga. Ea a recunoscut că nu ar fi reușit acest lucru fără ajutorul antrenorului personal, Dalton Wong. Pe lângă exercițiile fizice epuizante la care a supus-o, el i-a configurat o dietă alimentară sănătoasă. Olivia nu crede în regimuri de slăbit și nici în înfometare, motiv pentru care a avut nevoie de un regim care să nu o streseze. Multe legume sotate și doar carne la grătar, toate adunate în mese regulate și o hidratare corespunzătoare timp de câteva luni și Olivia a dobândit corpul pe care l-am admirat cu toții pe covorul roșu la Premiile Oscar.

Multe legume sotate și doar carne la grătar, toate adunate în mese regulate și o hidratare corespunzătoare timp de câteva luni și Olivia a dobândit corpul pe care l-am admirat cu toții pe covorul roșu la Premiile Oscar