Main menu

header

728 3 1de Gabriela Militaru şi Gabriela Comşa

O știm din telenovelele anilor ’90 „Marimar”, „María la del barrio” („Sărmana Maria”) și „María Mercedes”. Este vorba despre Thalía, denumită de mass-media „Regina telenovelelor”. Actrița, acum în vârstă de 47 de ani, este chiar mai cunoscută, însă prin faptul că este o cântăreață de succes. Până în prezent, ea a lansat 14 albume și a câștigat 5 Premii Billboard Latin Music. Thalía este căsătorită cu fostul soț al cântăreței Mariah Carey, Tommy Mottola (69 de ani) din 2000 și au împreună doi copii. Deși anii au trecut, Thalía pare la fel de tânără ca în anii în care le-a încântat sufletele telespectatorilor cu filmele sale.

Pentru față și gât utilizează un serum cu antioxidanți și peptide creat special de dermatologul său

728 3 2Cum își păstrează Thalía tenul atât de tânăr la aproape 50 de ani? Actrița recunoaște că a moștenit gene foarte bune, dar și că are grijă de pielea sa. Nu trece nicio zi fără ca ea să se demachieze complet și să se hidrateze, oricât de obosită ar fi. „Mă spăl pe față cu un produs delicat în fiecare dimineață și în fiecare seară, fără excepție”, spune ea, insistând că aceasta este o regulă de aur pentru un ten tânăr. Apoi, în fiecare dimineață, artista are un ritual simplu: „Folosesc o cremă antirid pentru ochi, iar pentru față și gât utilizez un serum cu antioxidanți și peptide. Este vorba despre o soluție special creată de dermatologul meu pentru mine”, explică ea, adăugând că are exact aceeași rutină de întreținere a tenului și seara. În plus, Thalía adaugă alte câteva trucuri de înfrumusețare. De exemplu, „o dată pe săptămână folosesc o mască cu acid glicolic pentru 15 minute sau îmi fac singură o mască exfoliantă naturală din lapte praf, zahăr și căpșuni pe care o țin pe față 15 minute”, detaliază artista. Cât despre machiaj, ea optează pentru un look cât mai natural în zilele obișnuite și alege culori ceva mai stridente doar atunci când are un concert sau participă la un eveniment public.

Silueta subțire cu restricții alimentare se ține!

728 3 3Thalía are nu doar un ten de invidiat, dar și o siluetă ce poate stârni invidie în rândul femeilor. Cum face artista să fie atât de suplă? Ei bine, ea are grijă ce mănâncă, optând mereu pentru mese echilibrate. „Îmi place să-mi încep dimineața cu un mic dejun sățios format din două felii de pâine integrală prăjită, ouă ochiuri și roșii stropite cu o lingură cu ulei de măsline”, detaliază ea. La toate acestea, Thalía adaugă invariabil o cafea neagră fără zahăr și un suc natural verde. Prânzul este și el la fel de bine dozat în proteine și fibre, astfel că „aleg să mănânc foarte simplu, de obicei o salată cu piept de pui la grătar”, spune actrița. Cât despre cină, Thalía obișnuiește să amestece „niște proteine din carne, legume la grătar și orez sălbatic”. În același timp ea recunoaște că ceea ce mănâncă într-o zi nu este chiar ceea ce și-ar dori să mănânce, dar pentru a-și menține silueta trebuie să facă sacrificii. „După cum vă puteți da seama, mănânc foarte sănătos, dar, dacă ar fi după mine, un meniu ideal ar arăta altfel. Aș mânca vafe cu sirop de arțar, bacon, ouă ochiuri și suc de portocale la micul dejun. La prânz, m-aș delecta cu multe paste cu extra sos, iar la cină aș alege o friptură imensă cu piure de cartofi, toate numai pentru mine”, s-a amuzat Thalía într-un interviu recent. Cu toate acestea, artista recunoaște că îi place cum arată și că nu ar renunța la regimul său alimentar zilnic pentru niciun deliciu interzis. Apoi, când vine vorba despre ceea ce mănâncă, Thalía știe că trebuie să se ferească de mâncărurile picante sau grase pentru că acestea creează reflux gastric care este acid pentru corzile sale vocale. Și tot pentru corzile vocale, cântăreața bea foarte multă apă.

Face kickboxing, yoga, dans

728 3 4La capitolul întreținere fizică, Thalía încearcă mereu ceva nou și își adaptează exercițiile fizice după nevoile psihice de moment. De exemplu, deși pare extrem de firavă, ea nu se dă înapoi de la exercițiile care implică ridicarea de greutăți atunci când simte nevoia să se elibereze de energia negativă. Artista merge la sală regulat și nu uită niciodată că orice sesiune de antrenament trebuie să înceapă cu câteva minute de exerciții cardio. Urmează apoi antrenamentul propriu-zis din care nu lipsesc inclusiv mișcările de kickboxing, pe care actrița pare să le adore. „Kickboxingul este foarte amuzant și, în același timp, o modalitate completă de a face sport. La finalul fiecărei sesiuni mă simt înviorată și mai puternică”, a declarat Thalía. Iar când nu ridică greutăți sau nu face kickboxing, artista adoră să danseze. „Prefer reggaeton și mambo. Dansul mă face să mă simt liberă și fără griji. Închei fiecare sesiune de dans transpirată și încrezătoare că am făcut cea mai bună repriză de cardio din lume”, spune ea. Iar atunci când are nevoie să-și limpezează gândurile, Thalía optează pentru yoga.

Cunoscuta actriță din telenovela „Marimar” a supraviețuit bolii Lyme și se menține tânără și sănătoasă prin dietă, mișcare și meditație

Gândirea pozitivă o ajută fizic şi psihic

Yoga o ajută pe Thalía nu doar fizic, ci și psihic. În 2008, artista a trecut printr-un moment foarte delicat atunci când a fost diagnosticată cu Lyme, o boală foarte gravă transmisă omului prin înțepătura de căpușă. Boala a împiedicat-o pe artistă să-și promoveze albumul muzical „Lunada”, însă a funcționat ca o motivație pentru ea de a vedea viața dintr-o altă perspectivă. „Transpiram abundent, efectiv udam pijamaua, cearşafurile și chiar salteaua. Mă durea tot corpul. Aveam impresia că mă dor și firele de păr care începuseră să-mi cadă. Uneori simțeam că altcineva îmi conduce capul, ochii mă dureau cumplit. Pielea îmi era atât de sensibilă, încât uneori nu suportam să ating nici măcar cearşafurile”, a povestit ea în autobiografia sa. Ce a ajutat-o foarte mult în acea perioadă a fost meditația. De aceea, chiar și acum, la mai bine de zece ani, Thalía practică yoga și meditația pentru a-și pune ordine în gânduri și pentru a îndepărta tot ce este negativ din jurul său.

Singura abatere de la dieta sa echilibrată este un pahar cu vin sau un desert, din când în când și doar în weekend