Main menu

header

734 3 1de Călin Popa şi Florica Pintea

Are 43 de ani, este un star mondial, are o avere de 15 milioane de dolari și arată cu 15 ani mai tânără. Combinație fericită între suplețea moștenită genetic și un stil de viață sănătos, plus acel chic specific franțuzoaicelor, actrița Marion Cotillard oferă prețioase lecții de existență frumoasă prin exemplu personal.

„Sunt un om normal”

Atunci când Marion Cotillard, actriță cunoscută în Franța, a câștigat Oscarul pentru interpretarea lui Edith Piaf, în 2008, a fost un moment cu totul remarcabil, întrucât triumful în neiertătoarea industrie cinematografică americană este un eveniment notabil. Întreaga lume a întors pe toate fețele viața frumoasei actrițe, care a început să apară tot mai des în producții marca Hollywood și a fost nominalizată din nou la Premiul Academiei Americane de Film. Dar Marion nu și-a pierdut capul. Vine dintr-o familie de actori, știe totul despre acest stil de viață. „Sunt o persoană normală. Sau cât se poate de normală dat fiind faptul că sunt actriță”, mărturisește Marion.

Consumă maximum 2.000 de calorii pe zi timp de șase zile pe săptămână

Pentru a-și menține silueta, atât de importantă în cariera pe care și-a ales-o, Marion Cotillard a adoptat un regim mai special. Mănâncă maximum 2.000 de calorii pe zi timp de șase zile pe săptămână, timp în care nu bea alcool și își completează necesarul nutrițional cu shake-uri cu proteine. Meniul său conține, de asemenea, nuci, sucuri naturale de fructe și multe legume proaspete. În cea de-a șaptea zi, Marion își permite să mănânce și să bea orice, dar organismul său, odată obișnuit cu regimul din celelalte șase zile, nu mai admite excese, așa că faimoasa „cheat day” seamănă, ca dietă, destul de mult cu celelalte. „Îmi place foarte mult să mănânc, dar trebuie să cultiv moderația, altfel n-aș putea niciodată să mă mențin în formă. Chiar și corpul natural perfect poate fi stricat cu mâncare proastă și multă”, crede Marion.

A pierdut greutatea postnaștere în câteva zile

Unul dintre trucurile dietare pe care le folosește discreta Marion Cotillard este acela de a consuma produse proaspete locale atunci când se află în călătorie, ceea ce se întâmplă foarte des, dată fiind cariera sa în plină ascensiune. Iar atunci când este acasă, folosește aceeași metodă de a-și procura pentru organism cei mai de calitate nutrienți. Aceasta este, de altfel, și explicația faptului că actrița a reușit să piardă toată greutatea postnaștere, în 2011, în doar câteva zile. „După ce am născut, am pierdut foarte repede toată greutatea. Sună bine să revii la kilogramele dinainte atât de repede și pe de o parte m-am bucurat, dar pe de altă parte, pentru corpul meu a fost un proces aproape violent. Nici măcar nu am urmat vreo dietă specială”, își amintește actrița.

Execută exerciții cardio, aleargă, face plimbări

Marion Cotillard este fericita posesoare a unei moșteniri genetice care i-a permis să fie întotdeauna o persoană zveltă. Nu fumează și evită alcoolul cât poate, fiind foarte disciplinată când vine vorba despre regimul alimentar. Acesta este dublat și de o preocupare pentru exercițiile fizice. Deși nu exagerează, Marion face multă mișcare, pentru a-și menține mobilitatea articulațiilor și fermitatea musculaturii. Execută exerciții cardio, aleargă, face plimbări foarte lungi, inclusiv pe bicicletă. De fiecare dată când are de interpretat un personaj, își adaptează rutina de mișcare la ceea ce are de înfățișat lumii ca fizic - forță sau fragilitate. În restul timpului, face cu regularitate exercițiile recomandate pentru a fi mereu în formă. „Fac cât de multe exerciții îmi permite timpul, ceea ce nu este foarte ușor, întrucât am un copil mic. Dar trebuie să țin cont și de faptul că am un corp total schimbat, care trebuie întreținut prin sport, deși nu mă dau în vânt după fitness”, spune vedeta.

„Persoanele care apelează la chirurgia plastică sunt motivate de frică”

734 3 2Frumoasa Marion Cotillard nu este obsedată de a opri timpul și de a-și păstra cu orice preț frumusețea. Are o abordare naturală a trecerii vremii, este foarte încrezătoare și consideră că „persoanele care apelează la chirurgia plastică sunt motivate de frică”. Atunci când apare la evenimente publice afișează un chic tipic franțuzesc, fără exagerări, dar de un stil cu totul special. Poate tocmai faptul că nu exagerează a făcut să pară fermecător ansamblul pe care l-a prezentat recent pe covorul roșu de la Cannes, unde a îmbrăcat un short de gimnastică stilizat și un top, realizate de Ludovic de Saint Sernin. Ținuta, despre care presa mondenă a titrat că „revoluționează” covorul roșu, nu s-ar fi putut potrivi decât unei siluete perfecte, iar Marion s-a dovedit impecabilă în cel mai mic detaliu din perspectiva formei fizice.

A optat pentru „frumusețea vegană”

La capitolul îngrijire, Marion Cotillard este adepta aceluiași stil relaxat. La datele fizice care adună un ten perfect, minunați ochi albaștri și un păr frumos, pe care îl poartă în onduleuri romantice după mai multe experimente, inclusiv cu blond, vedeta adaugă un ritual care include produse de înfrumusețare cu ingrediente naturale - loțiuni hidratante, creme de ochi, balsam de buze. Opțiunea pentru „frumusețea vegană” vine și din faptul că Marion Cotillard este o înfocată susținătoare a protecției mediului înconjurător. De asemenea, actrița a învățat în timp să evolueze la capitolul stil. „Multă vreme nu am considerat moda o artă, chiar dacă îmi place să mă îmbrac cu haine frumoase. Totul s-a schimbat odată cu colaborarea cu Casa Dior și acum îmi dau seama câtă pasiune se poate pune în crearea vestimentației”, povestește vedeta.

„Îmi moștenesc mama; și ea era mai slabă după naștere decât înainte, așa cum s-a întâmplat și în cazul meu“

„Fac cât de multe exerciții îmi permite timpul, ceea ce nu este foarte ușor, întrucât am un copil mic. Dar trebuie să țin cont și de faptul că am un corp total schimbat, care trebuie întreținut prin sport, deși nu mă dau în vânt după fitness“

Secretul picioarelor suple

734 3 3Vedeta franceză prezintă de fiecare dată picioare suple, impecabile, cu care s-ar putea mândri orice tânără. Le acordă o atenție specială în cadrul rutinei sale, prin alergare și mult mers pe bicicletă. În plus, execută exercițiul numit „alpinistul”, excelent pentru forma picioarelor, ca și pentru mușchii fesieri și abdominali, superiori, inferiori și laterali. Aşezați-vă pe braţe sau pe coate şi ridicați picioarele pe rând, încercând să atingeți coatele cu genunchii. Repetați de opt-zece ori. Marion nu execută întâmplător acest tip de mișcare: este un exerciţiu cardio eficient, care ajută și la arderea caloriilor, nu doar în timpul antrenamentului, ci și după ce acesta s-a încheiat, accelerând metabolismul.