Main menu

header

744 3 1de Valeria Roman şi Carmen Bădulescu

Vara este anotimpul perfect pentru a vă expune silueta pentru care, probabil, ați tras din greu în restul anului ca să o apropiați cât mai mult de ideal. Picioarele tonifiate și talia îngustă se află printre atuurile care atrag complimente, astfel că, pentru a le obține, este necesar să îmbinați alimentația sănătoasă cu exercițiile făcute la sală sau acasă. Roxana Schwartz (foto), instructor personal de fitness, ne-a explicat cinci tipuri de exerciții ușor de urmat care antrenează mușchii picioarelor. „Avem nevoie de mișcare zi de zi. Din comoditate sau din lipsă de timp pentru sport, silueta noastră poate avea de suferit. Cu toții ne dorim un corp atletic, o musculatură tonifiată, însă acest lucru se poate obține doar făcând mișcare zi de zi și mâncând alimente sănătoase, corect alese și îmbinate. Când vorbim despre antrenatul musculaturii picioarelor, există cinci exerciții ușoare care dau rezultate și care pot fi făcute atât la sală, cât și acasă”, a spus antrenoarea.

Fandări cu săritură

744 3 2Cu brațele ridicate în sus se face o fandare, apoi se alternează cu celălalt picior adus în față sărind în fandare. Recomand ca aceste exerciții să fie făcute de trei ori pe săptămână, zece repetări a câte patru serii.

American swing

744 3 3Este un exercițiu funcțional care are la bază genuflexiunea simplă, dar la care se adaugă o greutate de 2 kg, 3 kg sau 5 kg pe care o ridicaţi deasupra capului cu ambele mâini, iar apoi la coborârea tractului inferior o aduceţi aproape de corp printr-un balans! Recomand acest exercițiu de cel puțin trei ori pe săptămână, 15 repetări, câte două sau patru serii, în funcție de nivelul celui care practică.

Fandări laterale

744 3 4La acest exercițiu, spatele trebuie să fie în permanență drept, călcâiele lipite de podea, umerii relaxați, iar greutatea corpului se lasă pe piciorul care urmează să efectueze mișcarea laterală, respectiv fandarea. Foarte important este să coborâţi lent și să duceţi bazinul înapoi. Recomand 10-15 repetări pe fiecare picior, a câte două serii cel puțin. Exercițiile se fac de trei ori pe săptămână, ulterior se poate amplifica exercițiul cu greutăți.

Jumping jacks

744 3 6Este un exercițiu cardio simplu care nu numai că tonifică musculatura coapselor și a brațelor, dar ajută și la buna circulație cardiovasculară. Recomand zece repetări, a câte patru serii, de trei ori pe săptămână.

Genuflexiuni pe un picior

744 3 6Stați în picioare cu brațele întinse la nivelul umerilor și ridicați un membru. Din această poziție, se face o genuflexiune, apoi se revine la poziția inițială. Recomand să se efectueze o serie a câte 15 repetări.

„Ideal este să faceți exercițiile într-un circuit, unul după altul, cu pauză de un minut între ele. Repetați tot circuitul de trei-patru ori pe săptămână. E foarte important să combinați sportul cu o alimentație sănătoasă. Dacă vreți rezultate mai bune și mai rapide, este necesar să urmați exerciții mai complexe, cu instructor personal care să vă supravegheze atent mișcările“ Roxana Schwartz