Main menu

header

751 4 1de Gabriela Militaru şi Daniel Alexandrescu

Povestea lui Jennifer Riveira este cea a multor femei care, după ce aduc pe lume un copil, se neglijează pe ele și pun pe primul plan grija pentru nou-născut. Apoi anii trec și apare cel de al doilea copil, iar corpul de odinioară rămâne doar o amintire. Neglijența se transformă în obișnuință, kilogramele se adună și de- vine din ce în ce mai dificil de dat jos surplusul. Și, totuși, există speranță, acolo unde este determinare.

Se simțea mai mereu obosită și greoaie

Până nu demult, Jennifer era și ea în aceeași situație, doar că tocmai fiul său care o făcuse în urmă cu 11 ani să se neglijeze a determinat-o, în 2017, să reînceapă să aibă grijă de ea. Femeia din California, Statele Unite ale Americii, mamă a doi băieți (unul de 22 de ani și altul de 11 ani), cântărea 90 de kilograme și se simțea mai mereu obosită și greoaie. Orice activitate îi părea o corvoadă și nici cu răbdarea nu stătea mai bine. Ca imaginea să fie completă, nemulțumirea provocată de kilogramele în plus își pusese amprenta și pe viața ei de familie. „Mariajul meu se afla la un nivel foarte scăzut. Eu și soțul meu nu ne înțelegeam prea bine pentru că, sinceră să fiu, eram extrem de greu de iubit de cineva, dat fiind că eu încetasem să mă iubesc pe mine”, a povestit ea pentru revista americană „People”. Nici relația cu fiul ei cel mic nu era mai strălucită și, de fapt, acesta a fost un moment de răscruce în viața lui Jennifer Riveira. Când fiul ei o ruga să se joace cu el sau pur și simplu să petreacă timp împreună, Jennifer se simțea nevoită să îl refuze pentru că nu avea energia necesară. „Eram obeză și obosită. Dar cel mai grav a fost că, la un moment dat, fiul meu mi-a atras atenția că tot ceea ce făceam de dimineața până seara era să țip”, a povestit ea. Se pare că momentul în care a reușit să se vadă prin ochii fiului ei a determinat-o pe Jennifer să-și pună primele întrebări în legătură cu viața și cu sănătatea ei.

Se mințea că este bolnavă

751 4 2Și apropo de sănătate, Jennifer Riveira, care avea pe atunci 43 de ani, prefera să creadă că problemele pe care le avea cu glanda tiroidă i-au cauzat creşterea în greutate și nu faptul că avea o viață haotică și un stil de a se alimenta complet nesănătos. Prin urmare, atunci când a conştientizat că este timpul să facă ceva cu organismul ei, Jennifer s-a hotărât să meargă la medic. Abia atunci când medicul endocrinolog i-a spus că toate analizele sale hormonale sunt perfecte și că problema greutății este legată exclusiv de confortul ei mental (mai precis, de lipsa acestuia) și de obiceiurile ei alimentare dezastruoase, Jennifer a decis că este cazul să facă ceva. „Atunci mi-am dat seama că, în realitate, eu, pur și simplu, renunțasem la mine. Oricine altcineva, în afară de mine, era mai important decât propria persoană, iar fast-food-ul devenise un mod de viață. Era rapid, era uşor. Dar asta trebuia să se încheie”, își amintește Jennifer. A început prin a renunța la grăsimi și a adăuga shake-uri sănătoase la meniul ei zilnic. În aceeași perioadă, a văzut pe internet o fotografie a unei prietene jucându-se pe podea cu fiul ei, lucru pe care Jennifer nu îl putea face din cauza kilogramelor în plus. „Doamne, asta e tot ce îmi doream: să pot să mă joc în voie cu fiul meu”, a spus ea. În consecință, a urmat sfaturile unei alte prietene care a introdus-o în dieta Isagenix pe bază de shake-uri. În fapt, regimul gândit și personalizat de un nutriționist pentru fiecare client în parte constă în substituienți ai preparatelor sub formă de shake-uri care conțin exact necesarul de fibre, proteine, vitamine și carbohidrați de care are nevoie organismul pentru a pierde kilograme în timp ce se hrănește regulamentar.

„În ultimii doi ani, nu a existat nicio zi în care să nu beau un shake pentru că știu că mă ajută. Știu că alimentația sănătoasă a devenit un mod de viață pentru că nu mai simt nicio tentație pentru alimentele pe care le consumam înainte. Acum, organismul meu are poftă doar de vitaminele și mineralele pe care le iau din alimentele sănătoase și din shake-uri“

Americanca de 43 de ani a renunțat la fast-food și a trecut la shake-uri sănătoase

A devenit antrenor de wellness şi nutriţie

751 4 3După o vreme în care shake-urile ocupau cea mai mare parte a dietei sale zilnice, Jennifer Riveira a revenit treptat la alimentele solide, dar a renunțat definitiv la fast-food, pe care l-a înlocuit cu alimente sănătoase: pește, carne de pui și multe salate. „În ultimii doi ani nu a existat nicio zi în care să nu beau un shake pentru că știu că mă ajută. Știu că alimentația sănătoasă a devenit un mod de viață pentru că nu mai simt nicio tentație pentru alimentele pe care le consumam înainte. Acum, organismul meu are poftă doar de vitaminele și mineralele pe care le iau din alimentele sănătoase și din shake-uri”, a declarat ea pentru revista „People”. Din 2017 și până în vara lui 2019, Jennifer Riveira a slăbit 35 de kilograme, ajungând să cântărească în prezent 55 de kilograme. Imediat ce s-a putut, ea a început să facă și sport, fiind acum avidă după orice fel de mișcare, dar mai ales după yoga. Jennifer este, de asemenea, antrenor de wellness și nutriție, sfătuindu-le pe femei cum să reușească să învingă în lupta cu kilogramele. Cea mai mare realizare a ei este totuși faptul că acum se poate juca alături de fiul ei, ba chiar merg împreună la plimbare cu bicicletele. Relația cu soțul ei este mai bună ca niciodată, iar confortul ei emoțional o ajută să-și mențină cu ușurință echilibrul alimentar. Iar ca o încununare a eforturilor sale, în 2019, Jennifer Riveira a primit un premiu de 25.000 de dolari ca recompensă din partea IsaBody Challenge pentru exemplul extraordinar pe care îl dă femeilor. Cu toate acestea, Jennifer insistă că lupta cu kilogramele nu a fost doar un simplu proces de slăbit, ci mult mai mult. „Adevărata provocare este să te simți bine cu tine și să fii cea mai bună variantă a ta”, a spus Jennifer.