Main menu

header

756 5 1de Călin Popa şi Gabriela Comşa

Exercițiile de fitness executate pe trambulină sunt un trend în creștere printre vedete și nu numai. De când Gwyneth Paltrow și Busy Philipps s-au înscris la sesiuni de acest tip, mișcarea prin sărituri „elastice” a intrat în prim-planul atenției și se răspândește cu repeziciune.

Exerciții de trei ori mai eficiente!

De fiecare dată când unele persoane se gândesc să înceapă să facă mișcare, simpla idee de a transpira făcând exerciții grele și rigide, cu presiune pe membre, îi determină să renunțe. Dar noul „model” de fitness pe trambulină poate schimba totul. Exercițiile sunt distractive, există unele special și pentru copii, dau impresia de lejeritate, sunt ieșite din tiparele fitness-ului standard și promit sculptarea perfectă a corpului. În plus, versatilitatea lor este dată de specialiștii care nu lasă niciun practicant să se plictisească sau să nu înregistreze rezultate. Vedetele de la Hollywood se dau în vânt după acest tip de mișcare. Și nu întâmplător: un studiu al NASA a pus în evidență faptul că zece minute de sărituri pe trambulină echivalează cu 30 de minute de alergare.

Sărituri de toate felurile

Experții recomandă mai multe tipuri de sărituri, care pot face din fitness-ul pe trambulină un set de exerciții cu rezultate remarcabile. Astfel, există săritura pe şezut: drept în picioare, cu mâinile pe lângă corp, săriţi în sus şi duceţi picioarele înainte la orizontală. Aterizaţi pe şezut, având picioarele întinse în faţă, palmele în lateralul şezutului, lângă acesta, cu degetele lipite şi îndreptate în faţă spre vârful picioarelor. Săritura cu picioarele orizontale în faţă implică să stați drept în picioare, cu mâinile pe lângă corp. Apoi săriţi în sus şi duceţi picioarele înainte la orizontală, paralel cu solul și atingeți degetele de la picioare cu mâinile. Aterizaţi în picioare, cu mâinile pe lângă corp, ca în poziţia de început. Pentru a efectua săritura pivotantă, stați drept în picioare, cu mâinile pe lângă corp. Săriţi în sus şi duceţi picioarele înainte la orizontală, apoi săriţi pe şezut, având picioarele întinse în faţă, palmele în lateralul şezutului, lângă acesta, cu degetele lipite şi îndreptate în faţă, spre vârful picioarelor. După săritura din şezut vă întoarceţi pe jumătate (180 de grade) şi aterizaţi în picioare, cu mâinile pe lângă corp - ca în poziţia inițială, dar în sens opus.

Într-o jumătate de oră petrecută pe o trambulină de fitness puteți arde până la 400 de calorii, în timp ce efectuați exerciții cu impact redus pentru încheieturi, ligamente și articulații