Main menu

header

767 3 1de Roxana Istudor şi Gabriela Comşa

Modelele de diete se succed cu repeziciune și ceea ce era potrivit și recomandat cu trei luni în urmă este considerat nerecomandabil, ca regim, astăzi. O variațiune pe tema unei diete vechi a revenit în actualitate.

Inventată special pentru angajaţii General Motors

Dieta GM (sau General Motors) a fost pusă la punct în anii 1980, când s-a decis că angajații celebrei companii trebuie să mai slăbească, de aici și denumirea. De atunci a intrat într-un con de umbră, eclipsată de tot felul de regimuri care mai de care mai spectaculoase, multe pasagere și contestate la scurt timp, dar astăzi dieta GM pare să-și reintre în drepturile de vedetă a momentului. Și asta pentru că este simplă și eficientă: promite scădere în greutate de șapte kilograme în șapte zile fără prea multă bătaie de cap. Mai precis, dieta GM se bazează pe principiul alternării grupelor alimentare, cu un aport caloric scăzut, în fiecare zi.

Pepenele face minuni

În prima zi se consumă doar fructe, cu excepția bananelor, care sunt considerate ca având mai multe calorii. În mod concret, cei care recomandă dieta spun că un fruct pe care vă puteți baza este pepenele, foarte bogat în apă și foarte sărac în calorii. Oricât de multe fructe ați mânca, prea multe calorii nu vor intra în organism. În ziua a doua se consumă doar legume. Și aici există o excepție, cartofii, pe care în mod excepțional și numai fierți îi puteți folosi la micul dejun. Și în această zi aportul caloric va fi foarte scăzut, întrucât legumele au chiar mai puține calorii decât fructele. În plus, pierderea rapidă în greutate vă va menține entuziasmul de a continua dieta.

Carnea poate fi înlocuită de brânză

În ziua a treia puteți include alternativ și fructe și legume, cu excepția bananelor și cartofilor. Surpriza vine în ziua a patra, când se consumă doar lapte și banane, un cocteil nutrițional care vă va menține în formă pentru a continua dieta. Ziua a cincea include carnea - vită, pește sau pui, în două porții de câte 200 de grame fiecare, și maximum șase roșii, destinate furnizării unei doze de fibre. Alte două porții de câte 200 de grame de carne intră și în meniul celei de-a șasea zile, de data aceasta însoțite de oricâte legume. Dacă sunteți vegetarieni, brânza țărănească este recomandată. Ultima zi a dietei GM are în programul alimentar orez brun, suc de fructe și o cantitate nelimitată de fructe și legume.

Alternarea alimentelor din grupe diferite asigură o plajă largă de nutrienți