Main menu

header

845 3 1de Călin Popa şi Daniel Şuta

Au trecut peste 20 de ani de când Ricky Martin a devenit un superstar și sunt decenii de când evoluează pe scena pe care a cucerit-o de când era copil. Astăzi, vedeta latino afișează o imagine aproape neschimbată, cu un tonus de excepție, totul grație dietei, rutinei de fitness, atenției pe care o acordă îngrijirii pielii și meditației de la care nu se abate.

Hip hop, salsa, mambo, întinderi, răsuciri, sărituri

Adevărul din spatele condiției fizice și tinereții perpetue pe care le etalează fermecătorul Ricky Martin este stilul de viață care include multă bucurie, plăcerea de a-i crește pe cei patru copii pe care i-a adoptat, regimul alimentar sănătos și momentele de solitudine și meditație, care îi reîncarcă bateriile. Ricky Martin se pregăteşte de un megaturneu alături de Enrique Iglesias, în această toamnă, și fanii nu vor fi dezamăgiți - starul portorican pare mai în formă ca niciodată. Unul dintre secrete este rutina de fitness. Pe lângă exercițiile standard, Ricky Martin dansează, dansează, dansează. Și nu orice - zumba. Renumit pentru că arde până la 1.400 de calorii pe oră, acest stil de dans abordează mișcări complexe, inclusiv de hip hop, salsa, mambo, dar și întinderi, răsuciri, sărituri, toate cu efectul devenit celebru de a contura un trup sculptat armonios. În același timp, zumba are calitatea de a alunga stresul, iar Ricky Martin dă asigurări că aceste sesiuni de dans îl distrează, îl binedispun și îi schimbă în bine starea din fiecare zi.

„Principiul este să respiri încet, concentrându-te doar pe respirație”

845 3 2Ricky Martin face tot posibilul pentru a-și găsi acele momente numai pentru sine, în care să practice yoga și meditație, ceea ce îl mențin proaspăt, activ, sănătos și tânăr, indiferent de vârstă sau de programul încărcat. Totul a pornit de la acele momente din tinerețe când era copleșit de celebritate, iar menținerea echilibrului interior pentru a face față asaltului popularității era o sarcină foarte dificilă. „Am descoperit meditația în timpul unei călătorii în India, cu mulți ani în urmă, și asta m-a salvat. Ce se întâmpla în viața mea atunci devenise prea mult”, își amintește starul latino, care practică yoga autoreflectantă. „Principiul este să respiri încet, concentrându-te doar pe respirație. Numesc asta numărare fără numărare”. Astăzi, artistul are o alarmă și o aplicație care îi reamintesc, dacă este cazul, să se retragă pentru a medita. „Mi-aș dori să stau în poziție de lotus trei ore pe zi, dar și 15, 20 de minute, o jumătate de oră fac cu adevărat diferența”, mărturisește Martin.

„A fi părinte este cel mai bun antrenament”

Starul latino profită de timpul petrecut alături de copii, face multă mișcare în aer liber alături de cei mici și astfel își asigură flexibilitatea, rezistența și capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp. „A fi părinte este cel mai bun antrenament”, spune deseori Ricky Martin. „Nu intru des în sala de sport. Stima de sine este afectată atunci când intri pe rețelele de socializare și vezi pe toată lumea că se antrenează, dar ultimul lucru pe care vreau să-l fac este să ridic o halteră. Sunt sănătos, mănânc bine și sunt activ”, povestește starul. De asemenea, pentru a-și gestiona eficient timpul, Ricky Martin menține un program foarte strict, care începe dimineața devreme, la ora 6:00. „Cât am fost cu toții în carantină, a fost, pe de o parte, grozav, cald și confortabil, dar poți dezvolta anxietate. Așa că este extrem de important pentru mine să mă trezesc cu cel puțin o oră înaintea celorlalți. Acel timp de liniște în casă este uimitor - stau liniștit pe canapea, cu o cafea, cu gândurile mele”, detaliază artistul.

Vegetarian din motive de colesterol ridicat

845 3 3Lui Ricky Martin i s-a spus că are colesterolul ridicat atunci când avea 18 ani, ceea ce era un semn că are o predispoziție genetică. În cele din urmă, artistul a trecut la medicamente pentru a-și echilibra colesterolul, dar ficatul său a reacționat. În acel moment a început să se concentreze asupra a ceea ce mânca. Și-a dat seama că era un pofticios, ca orice latin, că iubea mâncarea prăjită, carnea și felurile grase, așa că a trebuit să ia decizii radicale. Treptat, a devenit vegetarian. Era anul 2013 și vestea că Ricky Martin nu mai consumă pește, carne roșie sau pui a făcut înconjurul lumii, cu atât mai mult cu cât starul afirma că se simte minunat. Asta nu înseamnă că din farfuria lui Ricky Martin lipsesc nutrienții importanți, dimpotrivă, artistul are grijă să includă în meniu o doză sănătoasă de proteine din surse vegetale. Legumele proaspete, fructele și cerealele integrale, plus condimentele preferate, pe primul loc fiind ghimbirul, pe care starul îl adoră, completează tabloul unui regim care se află la granița veganismului. De asemenea, Ricky Martin a început să bea mult mai multă apă decât înainte.

Lămâie, miere și usturoi înainte de… mango chutney

„Regele muzicii latino”, cum i se spune deseori, împlinește 50 de ani la 24 decembrie și a lăsat mass-media să arunce o privire în spatele rutinei sale zilnice, care îl menține atât de proaspăt și îl face să arate fără vârstă. Înainte de micul dejun, starul își prepară un „shot” de lămâie, miere și usturoi. „Pentru mine este o adevărată religie să iau micul dejun cu copiii mei în fie care zi. Mănânc fulgi de ovăz, ouă, chiar mango chutney”, declară starul. Mai departe, un alt secret al artistului este apa alcalină. „Mulți oameni mă întreabă cum am grijă de voce. Răspunsul este apa alcalină, plină de electroliți”, spune Ricky Martin. La prânz, dacă lucrează, Ricky Martin ia o gustare frugală, iar cina, care nu depășește ora 18:00, este o nouă ocazie de a reuni familia în jurul mesei. „În carantină, mama a stat cu noi. Ca să încurajăm industria locală, am comandat mâncare din oraș de cel puțin trei ori pe săptămână”, explică vedeta.

„Alerg, ridic greutăți și fac arte marțiale braziliene capoeira, necesită o disciplină incredibilă, dar implică și o componentă spirituală“

„Compensez întotdeauna aportul de carbohidrați cu exerciții fizice“

Antioxidanţi şi gheaţă, pentru prospeţimea tenului

Ricky Martin are o rutină specială de îngrijire a pielii. „Sunt pe scenă de mulți ani. În anii de pubertate, pielea mea devenise de-a dreptul nebună, iar în combinație cu machiajul, era uneori îngrozitoare. Am avut multe probleme, așa că a trebuit să încep să am grijă de aspectul meu”, rememorează Martin. Dimineața, vedeta își stropește fața cu apă de trandafiri, infuzează apoi tenul cu antioxidanți din loțiuni organice cu plante medicinale (pe care le folosește și pe corp), apoi trece un cub de gheață peste chip. „Asta stimulează circulația”, argumentează artistul, care și-a detaliat rutina pentru „Vogue”. La final, Ricky Martin aplică o infuzie de plante, care stimulează producerea de colagen.