Main menu

header

960 3 1de Roxana Istudor şi Silviu Ghering

Are 55 de ani și este unul dintre cei mai fermecători „băieți răi” de la Hollywood. Foarte cunoscut de tânăr, Brolin a intrat la un moment dat într-un con de umbră care a durat o vreme, dar în ultimii ani cunoaște o revenire care pare de nestăpânit. Gata pentru orice provocare profesională, actorul american, faimos în toată lumea în special pentru interpretarea rolurilor negative din mari succese de box-office, se menține în formă cu multă disciplină și, atunci când este nevoie, se îngrașă sau slăbește spectaculos, perfect stăpân pe mecanismele corpului său.

A jefuit mașini, a vândut acțiuni și a devenit star din întâmplare

960 3 2Josh Brolin, fiul actorului James Brolin și al activistei pentru drepturile animalelor Jane Cameron, a fost de tânăr un spirit rebel, dedat aventurilor „pe muchie de cuțit”. Membru al unei bande de cartier numite Cito Rats, care practica surf, dar nu numai, Josh a ajuns la un moment dat să fure din mașini pentru a cumpăra droguri și astfel a avut de mai multe ori probleme cu legea. Într-un moment de luciditate, în jurul vârstei de 20 de ani, tânărul Brolin a decis să lase în urmă acel tip de existență și s-a apucat de tranzacții la bursă. I-a plăcut o vreme și chiar se considera bun la a vinde și a cumpăra acțiuni, dar din senin a lovit faima cinematografică, odată cu rolul de excepție din „Cochetând cu dezastrul”. Era anul 1996, Josh devenise un star peste noapte, dar anii următori nu i-au confirmat ascensiunea. Apoi a venit interpretarea din „Nu există țară pentru bătrâni” și cariera lui Brolin s-a relansat spectaculos, până la o nominalizare la Premiul Oscar pentru rolul din „Milk. Prețul curajului”. Fostul „băiat rău” revenea „pe cai mari” în lumea strălucitoare a Hollywoodului.

Antrenamente intense pentru creșterea masei musculare

960 3 3Odată captat complet de arta actoriei, Josh Brolin a demonstrat că este un star de calibru, cu o versatilitate a interpretării greu de egalat, cu atât mai mult cu cât poate da nuanțe infinite rolurilor negative, care par să i se potrivească perfect. Aceste abilități artistice au trebuit dublate întotdeauna de o formă fizică impecabilă, iar starul american nu s-a dat înapoi de la un program constant și serios de antrenamente fizice. Pentru rolul din „Deadpool 2”, de exemplu, Josh a executat meticulos un plan de antrenament care se concentra pe creșterea masei musculare și pe pierderea de grăsime. Era fizicul necesar pentru ilustrarea rolului de antierou pe care l-a interpretat cu un succes notabil (filmul a depășit 785 de milioane de dolari încasări). Planul de antrenament al lui Brolin a inclus în principal sesiuni cu greutăți și cardio, iar starul și-a uimit antrenorii cu dedicarea sa - a mers la sală de două ori pe zi și a lucrat la intensitate maximă, chiar dacă avea 50 de ani. De asemenea, antrenamentele au inclus exerciții de agilitate și mobilitate, precum și ridicări de greutăți după tiparul culturismului clasic.

Bandă de alergare, gantere, încrucișări, genuflexiuni, trageri, HIIT…

960 3 4Josh Brolin merge la sala de antrenament de cinci-șase ori pe săptămână în mod constant, menținându-se în formă cu exerciții pe banda de alergare, presă, gantere, încrucișări, genuflexiuni, trageri etc. Mare iubitor de drop seturi, acele tehnici de fitness care variază antrenamentele, pentru a nu se ajunge la monotonie și pentru a maximiza rezultatele, Josh le execută chiar cu repetări parțiale, repetări forțate și superseturi, pentru că aceste exerciții sunt faimoase din perspectiva rezultatelor - construiesc masă musculară în timp foarte scurt. În același timp, celebrul interpret al rolului Thanos din seria „Răzbunătorii” face cu multă plăcere și intensitate exerciții HIIT (High Intensity Interval Training), un stil de antrenament cu renume consacrat pe direcția arderii grăsimilor și care contribuie la îmbunătățirea rezistenței cardiovasculare. 

Dietă fără zahăr, fără pâine, fără paste

960 3 5Potrivit experților, nu există program de antrenamente pentru edificarea unui fizic demn de Hollywood fără o dietă adecvată. Și aici Josh Brolin a luat decizii drastice și definitive: a trecut la un plan de dietă care nu conține carbohidrați cu glicemie ridicată. „Mă hrănesc complet curat: fără zahăr, fără pâine, fără paste, fără medicamente - cu pește, orez, ouă, legume, apă și o cafea pe zi”, afirmă starul din „Wall Street: Banii sunt făcuți să circule”. Totodată, atunci când este nevoie să arate diferit, Josh Brolin combină postul intermitent (două zile pe săptămână nu consumă nimic în afară de apă timp de 24 de ore) cu dieta ketogenică, dat fiind faptul că astfel arde mai repede și mai ușor grăsimile fără a pierde masă musculară. Pe lângă cele patru-cinci mese sănătoase pe care le consumă zilnic, actorul din „Gangster american” ia suplimente cu aminoacizi cu lanț ramificat, proteine din zer, creatină și probiotice. Dieta dintr-o zi a starului care a fermecat o lume întreagă cu rolul de excepție din „O zi ca oricare alta” este alcătuită de regulă astfel: mic dejun - trei ouă, două felii de pâine prăjită, un shake proteic izolat din zer, iaurt; prânz - salată de crudități, orez, pui; masa postantrenament - o banană, un shake proteic din zer; cina - legume cu frunze verzi, un cartof dulce, somon.

„A avea o viață aventuroasă se poate simți foarte bine, dar o bună imaginație poate compensa. Pe lângă faptul că este modul mai inteligent de a fi, ține și problemele la distanță“

„Am avut o mulțime de tatuaje, dar îmi amintesc că am fost la întâlniri de afaceri cu acestea și vedeam cum reacţionează oamenii - erau mereu speriați“

Intrarea în „modulul regim“ înainte de începerea filmărilor

960 3 6În „Dune”, Brolin a jucat rolul lui Gurney Halleck, expertul în arme al Casei Atreides. Succesul filmului a adus ideea realizării continuării - „Dune 2” este programat pentru lansare în 2024, iar Josh Brolin afirmă că intrase în „modulul regim” încă înainte de începerea filmărilor: „Și eu, și Javier Bardem aveam ușoare urme de burtică, așa că am intrat în secvența de dietă-panică”, mărturisește actorul. Dar transformările nu sunt ceva nou pentru actorul din „Ziua steagului”. Starul a avut în față o provocare excepțională odată cu rolul din „Oldboy: Prizonier în libertate”. Povestea filmului se derulează pe parcursul a 20 de ani, iar Brolin a trebuit să portretizeze ambele extreme ale personajului. A trecut de la a ilustra un alcoolic supraponderal la un bărbat în putere, care se antrenase timp de două decenii închis într-o cameră de hotel pentru a reveni în formă și a deveni un luptător de elită. „Provocarea a sunat minunat, dar apoi a fost îngrozitor de greu. M-am îngrășat 12 kilograme în zece zile și am slăbit zece kilograme în două zile - pentru un singur rol”, își amintește actorul.